Luxe campingvakantie met peuter in Oostenrijk

campingvakantie met peuter

Op campingvakantie met peuter, iedereen kent het wel. Toch trekken de meeste mensen naar Frankrijk voor hun vertier en laten landen als Oostenrijk snel links liggen. Oostenrijk is toch meer voor de sneeuw? Wij gingen ontdekken hoe leuk Oostenrijk in het voorjaar is en of het land ook een goede bestemming voor campingvakanties is. Wat we aantroffen raad je nooit…sneeuw! Gelukkig konden we er wel om lachen en laten we zien dat ondanks het wat slechtere weer wij alsnog een prima tijd in Oostenrijk gehad hebben. Kijk je mee?

Camping Sportcamp Woferlgut van bovenaf

Eurocamp Campingvakantie in Oostenrijk

We waren uitgenodigd om een luxe campingvakantie van Eurocamp te ervaren. Om die reden mochten wij één week verblijven op een camping naar keuze in één van hun luxe stacaravans. Nicky en ik kozen unaniem voor Oostenrijk als land, want die bergen trekken ons toch het meest. We verbleven op Camping Sportcamp Woferlgut (spreek dat maar eens vaak achter elkaar uit) in de buurt van Zell am See en de Großglockner Hochalpenstraße. Zodra we de camping uitliepen wandelden we direct de bergen in met een prachtig uitzicht op Zell am See. Wat een heerlijkheid!

We hadden alleen een beetje pech met het weer. Waar het in april nog zomers warm was geweest in Oostenrijk, lag de temperatuur het eerste weekend van onze vakantie rond de nul graden. We hadden zelfs sneeuwval in mei. Dit was natuurlijk prachtig om mee te maken. Maar aan de andere kant betekende de verse laag sneeuw ook dat de opening van bergpassen, kloven en ravijnen uitgesteld werd. Dit beperkte ons best wel in wat we konden doen. Aangezien wij juist kwamen voor de natuur en graag dingen ondernemen. Dat was denk ik wel de grootste tegenvaller van onze reis. We hadden niet verwacht dat we super mooi weer in mei zouden hebben in Oostenrijk, maar sneeuw…

Het grote zwemmeer van de camping, maar dan in de sneeuw…in mei

Gelukkig was de stacaravan uitgerust met verwarming en heeft de camping een prachtig binnenzwembad dat in 2018 geopend is. Toegang voor dit zwembad zit niet inbegrepen in de prijs van je verblijf op de camping. Houd daarom rekening dat je hiervoor moet bijbetalen als je er gebruik van wilt maken. Vanwege het slechtere weer was dit een uitgave die ik er graag voor over had, want een zwembad is gewoon ideaal met peuter tijdens je campingvakantie. Check vooral mijn Instagram om een ideetje te krijgen van het zwembad. In de warmere zomermaanden kun je gratis zwemmen in het grote meer dat onderdeel is van de camping.

Dingen om te doen met een peuter tijdens je campingvakantie

Ondanks dat veel nog gesloten was konden we toch wel wat dingen ondernemen. We bezochten het Hohe Tauern National Park museum. We maakten we vanuit de camping een bergwandeling genaamd Seeblickrunde Brucker Berg, bezochten de de Krimml watervallen, Zell am See, het Wildpark Ferleiten en op de laatste dag van de reis ging uiteindelijk de Großglockner Hochalpenstraße voor één dagje open. Hierdoor kwamen we voor de tweede keer in een sneeuwstorm terecht en hebben we uiteindelijk nooit de Großglockner gezien. Naast dit alles vierden we ook Zoë’s verjaardag die week. We hebben heerlijk genoten van de tijd samen én de Oostenrijkse natuur, voor zover de sneeuw dat toeliet.

Mooi weer garantie

Ik weet nog dat Nicky grapte of we de vakantie niet beter hadden kunnen omboeken vanwege het weer. Zonder grappen maakt Eurocamp dit in principe wel mogelijk met hun Mooi Weer Garantie. Deze garantie is onderdeel van hun idee dat je alle vrijheid moet hebben om te doen en laten wat je wilt. Zo ben je ook niet verplicht je vakantie van zaterdag tot zaterdag te boeken én kun je meerdere campings combineren in één boeking. Gelukkig hadden wij op de de meeste dagen gewoon zon en was het droog, dus zo slecht hadden wij het nog niet 😉

Op de voorlaatste avond toch nog buiten kunnen eten in het zonnetje

Al met al hebben we een prima verblijf gehad en is Nicky er zelfs overtuigd van geraakt dat het kamperen zo erg nog niet is. Wie weet dat we een van onze volgende reizen door Amerika met een camper(van) gaan maken. We laten ons graag verrassen wat de toekomst ons brengt.

Nog meer tips

Mocht je zelf richting deze regio in Oostenrijk gaan in het zomerseizoen, dan vind je hieronder nog enkele van de tips die ik doorkreeg via Instagram.

  • Eisriesenwelt
  • Lichtensteinklamm
  • Kitzlochklamm
  • Sigmund Thun Klamm
  • Schmittenhöhe

Graag bedank ik Eurocamp voor het fijne verblijf. Ondanks dat wij deze reis gekregen hebben was de boeking hetzelfde als voor ieder ander persoon en daar kan ik alleen maar over zeggen dat het ontzettend overzichtelijk en goed georganiseerd was via je eigen boekingspagina. Ook op de camping was de ontvangst heel vriendelijk en was alles netjes geregeld. Onze stacaravan was vanwege de kou lekker voorverwarmd en de aangevraagde babyartikelen (verschoningsmat, bedhekje, badje en stoel) waren allemaal aanwezig en tip-top in orde.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *