7 bijzondere redenen om Yellowstone National Park te bezoeken

Zeven bijzondere redenen om Yellowstone National Park te bezoeken

Wist jij dat Yellowstone het allereerste nationale park van Amerika en waarschijnlijk de hele wereld is? Het is dus eigenlijk the original, wat op zichzelf al een reden is om een bezoek aan Yellowstone National Park op jouw bucketlist te zetten. Maar de meesten bezoeken Yellowstone omdat je daar de meest bijzondere en grootste collectie van hydrothermische verschijnselen ter wereld vindt. Van al deze hydrothermische fenomenen zijn The Old Faithful, de geiser die ongeveer iedere 90 minuten uitbarst, en de kleurrijke Grand Prismatic Spring de meest bekende. Maar er is nog veel meer te ontdekken in dit prachtige park en dat deel ik graag met je in dit artikel. Naast bovengenoemde bekende highlights geef ik je hieronder nog eens zeven bijzondere redenen om Yellowstone National Park te bezoeken.

1. Wandel via de Fairy falls Trail naar Imperial Geyser

Yellowstone National Park te bezoeken

De Fairy Falls trail is in de laatste jaren een ontzettend populaire wandeling in Yellowstone geworden. Niet zo gek ook, want deze wandeling combineert de bekende Grand Prismatic Spring met een prachtige waterval en een actieve geiser omringt door het blauwste water. De wandeling zelf is redelijk vlak, waardoor deze ook goed te doen is voor de minder geoefende wandelaars.

De Grand Prismatic Spring in Yellowstone
Grand Prismatic Spring gezien vanuit de overlook die in de zomer van 2017 officieel geopend werd.

Waar het bij de Grand Prismatic Spring overlook nog gezellig druk was, waren wij aan het einde van de hike, bij de Imperial Geyser, helemaal alleen. Aangezien dat een luxe is in Yellowstone zet ik deze wandeling bovenaan in dit lijstje van zeven redenen om Yellowstone National Park te bezoeken. Bovendien vond ik de Imperial Geyser ook een van de meest indrukwekkende door z’n azuurblauwe kleur en de totale verlatenheid van deze geiser. Hieronder deel ik de wandeling in het kort zodat ook jij ‘m kunt doen.

Imperial Geyser in Yellowstone National Park bezoeken
Een close-up van de Imperial Geyser
De wandeling in het kort

De wandeling begint bij de Fairy Falls trailhead. Je wilt je auto hier zo vroeg mogelijk parkeren, zeker voor 9 uur in het hoogseizoen. Via de brug volg je het pad omhoog naar de Grand Prismatic Spring overlook. Vervolg het pad en loop achterlangs de Grand Prismatic Spring die je zojuist van bovenaf gezien hebt. Bij de T-splitsing sla je links de Fairy Fall trail op. Vanaf nu is het een kwestie van de weg volgen tot aan de waterval. Wil je terug dan kan dat via hetzelfde pad, maar mijn tip is om het stroompje over te steken en het pad naar Imperial Geyser te volgen. Terug ga je via dezelfde weg en in totaal heb je dan zo’n 11 km gelopen. Met deze wandeling ben je wel een paar uur zoet, maar omdat er geen grote hoogteverschillen in zitten is het goed te doen.

2. Spot enorme kuddes bizon

Bizons spotten in Yellowstone National Park

Als je naar Yellowstone gaat kun je erop rekenen dat je wildlife gaat zien. De grootste kans heb je op bizons. Je hoeft eigenlijk nauwelijks moeite te doen om deze oerbeesten te zien en het bijzondere aan de kuddes in Yellowstone is dat sommigen directe afstammelingen zijn van de wilde bizons die bijna uitgeroeid waren aan het eind van de 19e eeuw. Nog steeds leven de bizons hier volledig in het wild, dus houd afstand en blijf in de auto zitten als ze op de weg of in de berm lopen.

De meeste bizons vind je in de Lamar Valley. Zoals de kuddes die je hierboven ziet. Naast de bizons maak je in de Lamar Valley ook grote kans op het spotten van beren, wolven en de Noord-Amerikaanse pronghorn.

Slapende bizon in Yellowstone National Park

Mocht je geen tijd hebben voor de Lamar Valley dan is de kans alsnog groot dat je bizons gaat spotten ze liggen, grazen of staan gewoon overal. Zoals deze die we op de terugweg van bovengenoemde wandeling tegenkwamen. Gefotografeerd met een camera met zoomlens uiteraard.

3. De top beklimmen

Mount Washburn beklimmen in Yellowstone National Park

Iets waar Yellowstone niet zo bekend om staat zijn de gebergtes die het landschap tekenen. Maar vanuit de top krijg je pas echt een goed beeld van de grootsheid van dit nationale park. Helaas hadden wij wat minder goed weer bij de beklimming van Mount Washburn, maar de vergezichten moeten echt schitterend zijn. Helemaal aan de top kun je daarnaast even naar de wc gaan, het hikers logboek tekenen en bijkomen in het gebouw waar een ranger de wacht houdt.

De dag van onze wandeling trok de mist over Yellowstone waardoor wij nauwelijks tot geen zicht hadden. Maar de beklimming zelf is behoorlijk indrukwekkend en weer iets anders dan al die geisers, bizons en heetwaterbronnen. Vergeet je bear spray niet!

Yellowstone National Park bezoeken om te wandelen naar de top

Een iets minder hoge, maar nog steeds hoge, top is Bunsen Peak. Deze kun je beklimmen en via dezelfde weg weer terug of je maakt er een volledig rondje van. Heen en terug is prima te doen en je houdt dan tijd over om ook nog iets anders te zien op je dag. Met deze wandeling loop je door een gebied dat getroffen is door wild fires, dus schrik niet van het kale desolate landschap op sommige plekken. Zorgt er wel voor dat je 360 graden uitzichten hebt boven aan de top. Ook hier kun je het hikers logboek tekenen en even bijkomen van de beklimming.

Welke top beklimmen als je moet kiezen?

Wil je een van deze twee toppen beklimmen tijdens je bezoek Yellowstone National Park? Dan raad ik persoonlijk Mount Washburn aan. De wandeling is ondanks de flinke stijging goed te doen, op zichzelf een mooie prestatie om te behalen en naar het schijnt prachtige vergezichten.

Voor een kortere snelle wandeling naar een van de hogere punten in Yellowstone raad ik Bunsen Peak aan. Wel via dezelfde weg terug en ook hier geldt: bear spray mee!

4. Bezoek de Grand Canyon…

Bezoek de Grand Canyon in Yellowstone National Park

Er zijn maar weinig mensen die in één rondreis door Amerika zowel de Grand Canyon als Yellowstone bezoeken. Gelukkig voorziet Yellowstone National Park hierin door een eigen Grand Canyon te hebben. Het is een indrukwekkend gezicht met een immens grote waterval om het geheel een nog grotere wow-factor te geven. Dit is toch prachtig?

De Grand Canyon of the Yellowstone is trouwens vernoemd naar – tromgeroffel – de rivier… Niet naar de geel ogende rotsen, want van dichtbij zul je zien dat ze helemaal niet geel zijn maar roestkleurig. Yellowstone National Park is dan ook vernoemd naar de rivier Yellowstone die door het park loopt. Deze rivier draagt de naam die de native Americans de rivier gegeven hebben omdat de stenen in Billings Montana geel waren. Gele stenen = Yellowstone. Het heeft dus echt niets te maken met de stenen of rotsen die je in Yellowstone National Park vindt. Het is maar dat je het weet.

5. Backcountry wandeling naar Shoshone Lake

wandelen naar Shoshone Lake tijdens je bezoek aan Yellowstone National park

Ondertussen hebben we de hydrothermische verschijnselen, watervallen, bergen en wildlife al besproken, maar er is nog zoveel meer. Letterlijk meer. Want Yellowstone staat ook bekend om z’n prachtige meren. Yellowstone Lake is de bekendste en vanaf de weg al te bewonderen, maar voor wat meer rust wandel je naar Shoshone Lake. Het grootste backcountry lake van Yellowstone. Backcountry betekent in dit geval dat het meer niet te bereiken is via een weg en daardoor alleen te voet te ontdekken valt. Via de DeLacey Creek trail wandel je naar het meer.

Wij waren een van de weinigen daar en naar het schijnt kun je in augustus, als de muggen zo’n beetje weg zijn en de temperatuur aangenaam is, er prima zwemmen en jezelf een dagje vermaken in alle rust. Een privé meer in het drukbezochte Yellowstone is ongeveer 5 km wandelen en weer via dezelfde weg terug. In totaal zul je 10 km hebben gewandeld. Doordat het pad redelijk vlak blijft is ook deze wandeling prima te doen.

Draag bear spray tijdens je bezoek aan Yellowstone National park

Er worden nauwelijks tot geen beren meer gespot op dit pad, maar het is altijd aan te raden bear spray mee te nemen tijdens een wandeling in Yellowstone National Park.

6. Lone Star Geyser

Op een enigszins bewolkte dag zagen we de bijzondere uitbarsting van de Lone Star Geyser.

Je zou denken dat je in Yellowstone alleen maar moet wandelen, maar om de bijzondere highlights in dit park te bezoeken moet je nou eenmaal iets meer moeite doen dan de parkeerplaats af wandelen. Wat je ervoor terugkrijgt is ongerepte natuur, minder massa toerisme én een prachtige ervaring. Neem nou de Lone Star Geyser. Een geiser die ongeveer om de drie uur uitbarst en weer in compleet isolement ligt.

Zorg dus dat je voor een bezoek aan deze geiser tijd hebt om te wachten of plan de wandeling verstandig. Ga van tevoren langs bij een visitor center voor advies en informatie over de verwachte tijdstippen van uitbarsting. Of neem je bammetjes en andere snacks mee.

Doordat de geiser vrij afgelegen ligt, ben je een van de weinige die deze geiser zal zien uitbarsten. De geiser is op twee manieren te bereiken. De eerste en snelste is via de Lone Star Geyser trail die je ook af kunt fietsen als je over een tweewieler beschikt. Je wandelt langs een prachtige rivier of stroom. Dus genoeg plekken om even te pauzeren.

Via de Howard Eaton Trail

De andere manier is via de Howard Eaton trail. Als je dit doet zul je stukje langs de weg, vanuit de Old Faithful parkeerplaats, naar het beginpunt van de wandeling moeten lopen. Voor de echte wandelaars is deze route wel heel gaaf, want je kunt daarna zeggen dat je een stuk van de Continental Divide Trail hebt gelopen. Deze route is wel iets langer en pittiger dan bovengenoemde wandel- en fietspad met eigen parkeerplaats.

Wij zijn via de Howard Eaton trail naar de geiser gewandeld en via het andere pad terug. Van daaruit hebben we een lift teruggevraagd naar de Old Faithful parkeerplaats. Yes, we zijn gaan liften met een peuter bij ons. Stelletje avonturiers dat wij zijn ?

7. Yellowstone National Park in de schemering bezoeken

Yellowstone National Park bezoeken in de schemering

Yellowstone is echt zo’n park dat mooier wordt zodra de avond valt. In de schemering is de Lamar Valley een prachtige plek om te zijn. De dieren komen uit hun schuilplaats en de lichtval op de bergen in de achtergrond geven dit schouwspel een extra dimensie.

De Upper geyser basin

Maar dé plek die je sowieso tijdens de zonsondergang in Yellowstone National Park moet bezoeken is de Upper Geyser Basin waar ook de Old Faithful te vinden is. Behalve dat hier op het einde van de dag een stuk minder mensen zullen zijn, is het ook gewoon het allermooiste moment van de dag om hier rond te lopen. De eerste keer dat we een wandeling in de schemering in dit gebied maakte was in 2011, maar de magie was nog net zo aanwezig afgelopen zomer toen we er weer waren. Het is echt een prachtige ervaring die je niet wilt missen. Geloof je mij niet? Check dan onderstaande foto’s en oordeel zelf.

Dit waren de zeven bijzondere redenen om Yellowstone National Park te bezoeken en ik hoop dat het je heeft weten te overtuigen meer uit je tijd in dit park te halen. Het park is zo immens groot dat 1 á 2 dagen veel te weinig is om alles te zien. Het advies is dan ook om er minstens 3 á 4 dagen te zijn en het allerbeste is om er een week te verblijven zodat je het park in zijn volle glorie kunt ervaren.

Wil jij ook graag één van de Amerikaanse nationale parken bezoeken en kun jij wel wat extra tips en advies-op-maat ontvangen? Klik dan hier en ontdek hoe ik jou kan helpen!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Tips: De mooiste en meest bijzondere plekken in Yellowstone
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *