Stilletjes gaan de dagen voorbij waarbij het bloggen een beetje stil is gaan liggen. Ik kies er zelf voor om niet alles op mijn blog te delen, maar dat maakt het soms ook moeilijk om uit te leggen waarom ik niet blog. Laten we het er maar op houden dat ik het druk had met mijzelf en daarom niet de focus lag op bakken of bloggen. Ik mis het bloggen echter wel en de komende weken zal er weer net zoveel activiteit op de blog zijn als je van mij gewend was. Ik start vandaag met een DIY’tje voor iedere thuisbakker. Alle ingrediënten heb je al in huis, dus waarom een apart pak zelfrijzend bakmeel kopen als je het ook zelf kunt maken? Daarom een snel berichtje over zelf zelfrijzend bakmeel maken.
Met een paar kommen, een weegschaal en een goede zeef heb je in no-time een voorraadje zelfrijzend bakmeel die je direct kunt toepassen om mee te bakken. Óf je maakt gewoon een hele grote hoeveelheid en bewaart deze in een afgesloten pot tot gebruik. Hoe dan ook, vanaf nu heb je geen excuus meer om niet een recept met zelfrijzend bakmeel of ‘self-raising flour’ te maken. Laten we aan de slag gaan.
Zelfrijzend bakmeel
Benodigdheden
- (digitale) weegschaal
- grote zeef
- 2 kommen
- 1 eetlepel
Ingrediënten
- 300 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
Bereiding
- Weeg de bloem af in een van de twee kommen en voeg de bakpoeder en het zout toe.
- Zeef het bloemmengsel 2-3 keer, zodat alles zich goed vermengt. Hier heb je de twee kommen voor nodig 😉
- Na het zeven is je zelfrijzend bakmeel klaar voor gebruik of bewaar het in een afgesloten pot.
De hoeveelheden zijn makkelijk te verdubbelen, zodat je een klein voorraadje zelfrijzend bakmeel kunt maken. Het is allemaal geen hogere scheikunde, maar met een paar ingrediënten die iedereen standaard in huis heeft heb je dat zelfrijzend bakmeel in no-time zelfgemaakt. Tot snel!
Liefs Lian
6 Reacties
Hoeveel gram is een eetlepel?
Dat vind ik gemakkelijker.
Op 500 gram bloem moet 16 gram bakpoeder.
Hoi,ik hou niet van witmeel en vraag me af of die 16gram ook genoeg is als ik volkorenmeel gebruik?
groet Ann
Dat durf ik niet te zeggen, maar ik zou het zelf wel zo uitproberen.
Hoi Lian
Bedankt,ga ik doen!
grt Ann
Op mijn blog vind je allerlei zelfgemaakte meelmengsels om gebak en brood van te maken, misschien leuk om eens te proberen!