Zelf je Amerika rondreis regelen

Regel zelf je rondreis door Amerika met mijn hulp

Je wilt eigenlijk al jaren een rondreis door Amerika maken. Misschien wel wandelen in de Grand Canyon of reizen met een camper door zuidwest Amerika? Alleen weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken. Je ziet de beren al op de weg nog voor je in Amerika bent. Waar begin je en hoe maak je een route? In dit artikel geef ik je een aantal handvatten hoe je zelf je Amerika rondreis kunt regelen.

Zelf reis ik al jaren naar en door Amerika, waarbij we iedere rondreis volledig zelf regelen. Ik weet daarom als geen ander hoe het is om zelf die reis te plannen. Zelf regelen betekent dat je alle vrijheid hebt om te doen en laten wat je wilt. Dat je niet begrenst wordt door het aanbod van een reisorganisatie óf de beperkingen van een pakketreis. Nog beter, met een beetje geluk bespaar je honderden euro’s op de totaalprijs van je reis vergeleken met een pakketreis. Waardoor je dit geld weer kunt steken in andere onderdelen van je reis, zodat jij precies die reis naar Amerika krijgt waar je altijd van gedroomd hebt.

Zelf je rondreis door Amerika reegelen

Hoe lang op rondreis door Amerika?

Voor mij begint het zelf regelen van je Amerika rondreis altijd met het maken van een eerste opzetje. Stel jezelf de volgende vragen: Wat willen we zien? Wanneer willen we reizen? Hoeveel weken willen we gaan?

De antwoorden op die vragen bepalen de periode en duur van je Amerika rondreis. Je stippelt een gewenste route uit en gaat kijken wat de afstanden zijn en hoe lang je overal kunt verblijven. Voor nationale parken raden wij minstens twee nachten aan, zodat je altijd een volle dag hebt. Voor de grote parken, bijvoorbeeld Yosemite, raad ik zelfs minstens drie overnachtingen aan. Gun jezelf de tijd om te ontdekken wat je echt wilt zien en hoeveel tijd je er voor moet uittrekken.

Onderschat de afstanden die je moet afleggen niet. Het is heel normaal dat je minstens 5 uur kwijt bent om van A naar B te komen, waardoor je op locatie niet meer veel tijd hebt om nog uitgebreid iets te ondernemen. Minstens twee overnachtingen per locatie is om die reden geen luxe.

Wees realistisch in wat je in het aantal weken dat je rondreist door Amerika, kunt zien of doen. In twee weken tijd kun je nou eenmaal minder zien dan in vijf weken, zoals wij in 2019 deden. Maar toch is het mogelijk om zelfs in één week een kleine roadtrip te maken. Zo maakten wij in 2014 een rondreis van Las Vegas naar Zion en via de Grand Canyon weer terug. We hadden de tijd om geweldig mooie wandelingen zoals Angels Landing in Zion en de Grand Loop in de Grand Canyon te doen, maar ook een aantal dagen chillen in Vegas waarbij we zowel een show als een concert in hebben meegepakt.

Wanneer op rondreis door Amerika?

Wanneer de beste tijd van het jaar is om die rondreis naar Amerika te maken, hangt af van je bestemming. Het voor- of najaar is meestal het meest geschikt omdat je ze de grootste toerismemassa ontwijkt, maar dit hoeft niet altijd het meest gunstig te zijn. Wanneer de beste tijd van het jaar is om jouw droomreis naar Amerika te maken lees je hier!

Daarnaast controleren we zelf altijd of er feestdagen of events zijn die van invloed kunnen zijn op de reis. Om als voorbeeld te nemen, de oorspronkelijke data dat wij in Disneyland Anaheim wilden verblijven voor onze 2018 rondreis viel tegelijk met iets dat je kunt vergelijken met de roze maandag op de Tilburgse kermis. Aangezien wij die extra drukte wilden vermijden, hebben we daar rekening mee gehouden in onze planning. Hetzelfde geldt voor het vermijden van weekenden op zeer populaire plekken, zoals nationale parken, of de nationale parken-dag waarop alle parken gratis te bezoeken zijn: “Hallo, iedere inwoner van Amerika!”.

Door zelf je Amerika rondreis te regelen ben je flexibel en kun je onder andere met bovenstaande punten rekening houden.

Vliegtickets naar Amerika regelen

Het boeken van vliegtickets hoeft niet per se de volgende stap te zijn. Zeker niet als je al vroeg je reis naar Amerika bent aan het plannen om die overnachtingen in de nationale parken te garanderen. Iets dat soms al meer dan 12 maanden van tevoren moet. Het beste moment om vliegtickets te boeken is namelijk zo’n 7 tot 10 maanden voor vertrek. Echter, als je flexibel bent in je vertrekdagen kan het wel goed zijn om nog niet alle overnachtingen vast te leggen totdat je de vliegtickets geboekt hebt. Zo hoef je achteraf niets om te boeken of bij te boeken als blijkt dat het een stuk goedkoper is om op een andere dag te vliegen dan je in eerste instantie in gedachten had. Soms kan zelfs het vertrekpunt van je reis invloed hebben op de prijs.

Zo kan het kiezen van een andere luchthaven als start- of eindpunt goedkopere tickets opleveren. Je bent daarnaast niet verplicht om vanaf hetzelfde vliegveld te vertrekken als dat je bent aangekomen, alhoewel dat meestal voor een prijsstijging zorgt. Houd er daarnaast rekening mee dat de kosten voor de auto- of camperhuur enorm kunnen oplopen vanwege de beruchte one-way fee. Dit is een toeslag die je betaalt bovenop de huurprijs van je auto of camper als je deze op een andere locatie dan waar je deze hebt opgehaald weer inlevert.

Zelf vliegtickets regelen voor je Amerika rondreis

Overnachtingen regelen voor je Amerika rondreis

De belangrijkste, maar dus niet per se de eerste stap is het regelen van de overnachtingen voor je rondreis door Amerika. Er zijn genoeg mensen die liever op de bonnefooi gaan en alleen een accommodatie voor de eerste nacht boeken, maar dat is voor Amerika niet altijd aan te raden. Zeker voor een rondreis door het zuidwesten in de zomermaanden wil je jouw hotels of campingplaatsen gereserveerd hebben, anders neem je een groot risico dat alles vol zit. Heb je specifieke wensen en wil je gegarandeerd ergens overnachten, zoals in nationale parken, dan is reserveren ten zeerste aan te raden.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Met de camper rondreizen door Amerika

Als je met een camper door Amerika rondreist heb je natuurlijk je slaapplek al bij je. Toch is reserveren voor bepaalde campings aan te raden zoals ik hierboven al benoemde. Maar wanneer regel je de camper nou zelf? Een camper kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken, zodat je gebruik kunt maken van vroegboekkortingen. Een jaar van tevoren boeken is niet gek. Regel je camper via een Nederlandse organisatie, zoals Travelhome van de ANWB, zodat je bij problemen gebruik kunt maken van een Nederlandse helpdesk. Ook kun je meerdere offertes laten opmaken om te zien of er prijsverschil zit in de ophaallocatie en wat een mogelijke one-way fee je gaat kosten. Dit kun je dan ook weer meenemen in de keuze van je vliegtickets. Het is dan ook niet gek om je camper en vliegtickets rond dezelfde tijd te boeken.

Met een huurauto door Amerika rondreizen

Het regelen van een huurauto voor je rondreis is het laatste dat je hoeft te doen. Neem de tijd om de prijzen te vergelijken. Het is heel normaal om de huurauto pas enkele maanden voor vertrek te regelen, terwijl je de andere onderdelen van je reis al bijna een jaar van tevoren hebt geboekt.

Verder is het goed om rekening te houden met mogelijke extra kosten. Denk aan de eerder genoemde one-way fee als je ophaal- en inleverlocatie verschilt. Maar ook: kosten voor een extra rijder, als je jonger bent dan 25, een volle tank, huren van een autostoeltje of navigatiesysteem.

Hulp bij het plannen van je rondreis

Het plannen en zelf regelen van een rondreis door Amerika is niet moeilijk, maar kost wel veel tijd en voorbereiding. Als Amerika-reisexpert én reiscoach weet ik als geen ander hoe je jouw eigen rondreis door Amerika zelf regelt. Met mijn ervaringen en kennis begeleid ik mijn klanten dan ook met het plannen van die reis. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten en in dit artikel heb ik je daar het een en ander over verteld.

Echter kan ik over het plannen van je rondreis naar Amerika eigenlijk nooit genoeg vertellen en in een ideale wereld schuif ik bij jou aan tafel om al jouw vragen door te nemen. Het is toch ergens een heel persoonlijk onderwerp vol met eigen wensen en invullingen. Aan tafel schuiven kan ik misschien niet letterlijk, maar met mijn begeleiding op afstand kom ik toch aardig in de buurt.

Ik hoop in ieder geval dat je al iets hebt aan bovenstaande informatie over het zelf regelen van je Amerika rondreis. Dit is de basis en ik hoop dat het je vertrouwen geeft om jouw droomreis naar Amerika waar te maken. Vind je het alsnog een te grote stap om zelf te doen? Vraag dan vrijblijvend om mijn hulp en samen bekijken we de mogelijkheden.

Liefs Lian

Dit wil je ook nog lezen

Wil je nu zelf gaan plannen? Lees één van de volgende artikelen:

Goedkoop overnachten in Amerika

Een ESTA aanvragen

Kosten voor een roadtrip door Amerika

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

zelf je amerika rondreis regelen pinterest
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

7 Reacties

 • Leuk om te lezen! Ik heb in januari onze rondreis gepland en geboekt, 3 weken in west USA in oktober. Het is de allereerste keer dat ik zoiets gedaan heb en we naar Amerika gaan. Ik beschouw jou toch wel een beetje als een expert op dit gebied ;-P en vind het erg leuk om te lezen dat ik eigenlijk precies hetzelfde te werk ben gegaan 😛 Geeft toch wat zelfvertrouwen haha.
  Naast Tripadvisor heb ik ook op Zoover.nl gekeken, eigenlijk wel een beetje hetzelfde, maar goed ik ben graag grond 😛 Verder vond ik het ook erg leuk om via Google Streetview de omgeving van de hotelletjes e.d. alvast te bekijken en een beetje door de straten/wegen te scrollen 😛 Geeft toch alvast een indruk van waar je terecht gaat komen. En via Instagram ben ik op allerlei hashtags gaan zoeken, o.a. de plaatsnamen, hotelnamen, bezienswaardigheden, namen van trails/routes die je in de Nationale Parken kan lopen, Echt leuk om te zien wat mensen allemaal posten en heb op deze manier ook al een paar leuke dingen ontdekt om te gaan doen en zien 🙂

  Reageer
  • Oh wat fijn dat je die bevestiging dan nu hebt ?. Wij kijken soms ook op zoover en Google streetviews doet m’n man altijd. Instagram gebruik ik meestal ter plekke om iets leuks te ontdekken, maar kan ook van tevoren natuurlijk. Hele fijne tips. Zullen anderen vast ook iets aan hebben. Dank voor het delen ?

   Reageer
 • Hoi Lian,

  Naar aanleiding van al je blogs vooral benieuwd hoe je ervaringen zijn met Yellowstone. Zou deze graag in een reis willen verwerken maar het ligt niet goed op de route. Waar kunnen we het beste op aanvliegen en is het te combineren met San Francisco?

  Ook ben ik benieuwd waarom je bewust voor hotels/cabines kiest in plaats van een camper.

  Bedankt voor al je wandeltips, ziet er interessant uit.

  Hoor het graag, dankjewel!

  Reageer
  • Hoi Maaike.

   Yellowstone is prachtig. Ontzettend groot park waar veel te zien is en waar je ook veel wildlife zult spotten. Om je vragen heel erg snel en kort te beantwoorden. Denver ligt qua grote stad het meest dichtbij, maar als je het wilt combineren met SF dan kan dit zeker. San Francisco, Reno, Twinn Falls en dan Yellowstone. Ik weet natuurlijk niet wat je wensen zijn, dus ik kan niet echt goed je vraag beantwoorden.

   Met een camper ben je groter, logger en trager. Dat is eigenlijk de grootste reden. Qua prijs zit er niet veel verschil in, tenzij je hele zuinige keuzes maakt in je RV-parks en nooit gaat uiteten.

   Schroom niet om gewoon eens te mailen als je meer vragen hebt.

   Reageer
 • Bedankt voor het delen van deze handige tips voor het regelen van een rondreis door Amerika. Wij willen dit ook graag een keertje doen in de nabije toekomst. We weten alleen nog niet welke kan we op gaan. Er is zoveel te zien!

  Reageer
 • Hoi Lian,

  Super om je tips en alles te lezen.
  Mijn vraag is: waar kan ik de vliegtickets het beste boeken?

  Reageer
  • Wij boeken het liefst direct bij de maatschappij na onze zoektocht voor goedkope tickets.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *