Plan zelf je rondreis door Amerika en bespaar!

rondreis amerika zelf regelen yosemite
Tunnelview, Yosemite National Park

Zelf je rondreis door Amerika plannen is goedkoper, tenminste als je deze tips gebruikt. Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe veel meer waard een reis naar Amerika is als je deze zelf regelt. Je weet precies waar welk dubbeltje heen gaat en je hebt het zelf in de hand waar je op wilt bezuinigen en waarop niet. Met mijn tips leer je niet alleen hoe je goedkoop overnacht tijdens je rondreis, maar ook hoe je jouw budget in de gaten houdt. Daarnaast geef ik tips hoe je ook met een klein budget een prachtige rondreis door Amerika kunt maken.

Bespaar op je rondreis door Amerika

Het is niet zo dat pakketreizen naar Amerika bij een reisbureau nou zo enorm duur zijn, maar wat je voor dat geld krijgt is wel van mindere kwaliteit dan als je zelf je rondreis door Amerika regelt. Waarom ik nooit (meer) voor een samengestelde reis via een reisbureau zal kiezen leg ik in dit artikel uit.

Toch kan ik je in dat artikel het gevoel geven dat zelf je reis boeken duurder gaat zijn en dat is eigenlijk echt niet zo. Het wordt vaak duurder omdat er geen begrenzingen zitten op wat je kunt, wilt en mag gaan zien. Je kunt het jezelf zo gek maken als je wilt, maar daar staat tegenover dat je ook flink kunt gaan bezuinigen. Dat laatste betekent dat je goedkoper uit kunt zijn met het zelf plannen van je rondreis door Amerika. Maar waar let je dan op?

rondreis amerika zelf regelen yellowstone
Grand prismatic spring, Yellowstone National Park

Goedkope vliegtickets boeken

Allereerst kun je al een grote bezuiniging maken door goedkope vliegtickets te vinden. In het hoogseizoen is dit vaak wat lastiger, maar als je hier niet aan gebonden bent dan gaat er een wereld aan mogelijkheden open. In zo’n geval laat je jouw rondreis afhangen van de vliegtickets die je kunt scoren.

Moet je dan per se als eerste je vliegtickets boeken? Nee, dat hoeft niet. Wil je in bepaalde nationale parken verblijven dan dien je er vaak al 12 maanden van tevoren bij te zijn, terwijl je vliegtickets eerder tussen de 7 á 10 maanden voor vertrek boekt. In dat geval zorg je dat je eerst een ruwe opzet van een route maakt, waarbij je alvast de dagen in de nationale parken vastlegt. Vervolgens zorg je dat je vertrek- en aankomstdagen flexibel zijn en daar nog niks voor boekt. Zodra je een goede deal rond de tijd van je reis vind boek je jouw vliegtickets. Vind je dit allemaal te spannend klinken en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken, neem dan contact met mij op.

rondreis amerika zelf regelen statue of liberty
Statue of Liberty, New York City

Een budget opstellen voor je rondreis door Amerika

Wat ook kan helpen om je reis zo goedkoop mogelijk te houden, is het opstellen van een budget. Een realistisch budget is €1.000 per volwassene per week. Stel je reist met z’n tweetjes en je wilt je uitgaven tijdens het plannen in de gaten houden noteer dan wat je wilt dat je budget is en bekijk dan wat je maximaal te besteden limiet per onderdeel gaat zijn.

Voor een rondreis door Amerika met z’n tweetjes van drie weken bereken jij je dan een budget van €3.000 p.p. waardoor je in totaal €6.000 hebt te besteden. Streef ernaar om met al je kosten voor de reis binnen dit budget te houden. Nog uitdagender is om ook eventuele toegangsprijzen voor bezienswaardigheden of attracties en natuurlijk de kosten voor je benzine al mee te nemen in dit budget. Als je de €1.000 p.p per week aanhoudt, zit je eigenlijk al goedkoper dan een pakketreis. Met een budget in je achterhoofd voorkom je dat je jouw uitgaven uit het oog verliest.

the wave nevada
The wave, Arizona
blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Goedkoop overnachten in Amerika

Zodra je dat budget in de gaten houdt, kun je merken dat accommodaties soms prijzig kunnen zijn. Vooral in het zuidwesten, bekende steden, nationale parken en kustlocaties kunnen de prijzen aan de hoge kant zijn. Daar zijn echter ook oplossingen voor. Hoe je bijvoorbeeld héél goedkoop overnacht tijdens je rondreis door Amerika vertel ik je hier.

Maar ik snap dat niet iedereen in een tent wilt slapen. Andere manieren om goedkopere overnachtingen te scoren bereik je door een rondreis door Amerika te maken buiten het hoogseizoen, niet door het populaire zuidwesten te reizen of op zoek te gaan naar budget motels als tegenhanger voor de wat duurdere accommodaties op prime locaties.

welcome to las vegas sign
Las Vegas sign, Nevada

Plan een rondreis door een minder "populair" gebied

En dat brengt mij eigenlijk op de belangrijkste tip. Iedereen wilt standaard naar zuidwest Amerika. Ja, ik snap het volledig. Het is er mooi en je ziet er overal foto's van. Dat wil jij ook! Maar Amerika heeft zoveel meer te bieden en vaak voor een vele fijnere prijs. Combineer een andere gebied met overnachten in een tent en maak het helemaal goedkoop door tijdens het laagseizoen (met tent liever niet in de winter natuurlijk) te gaan zodat ook jij met een klein budget naar dit prachtige land kunt.

Momenteel zitten wij met een rondreis van vijf weken al ruim onder ons budget van een reis van vier weken. Hoe? Vooral omdat wij nu een heel ander gebied in Amerika aandoen. Wij kiezen nu voor een reis door het gebied wat bekend staat als The Rockies. Beide reizen deden we in het begin van het naseizoen.

rondreis amerika zelf regelen mount rushmore
Mount Rushmore, South Dakota

Besparen tijdens het plannen van je Amerika rondreis

Verder houden we ook gewoon supergoed ons budget in de gaten. We hebben ons per onderdeel, zoals vliegtickets en accommodaties, een limiet vastgesteld waardoor we een duidelijke grens hebben die wij niet willen overschrijden. Het wordt een soort spelletje. Ik vertelde in dit artikel al iets over ons budget voor de aankomende reis.

Stel het opgestelde budget betekent dat ik voor mijn accommodaties onder de $150 per nacht wil blijven en ik kom een prijs van $200 tegen voor een cabin in een nationaal park. Dan weet ik dat ik daarvoor een andere overnachting met een prijs van $100 tegenover moet zetten. Houd dit vervolgens bij in een document en bewaak op deze manier je budget. Het is echt niet moeilijk om goedkope accommodaties te vinden van onder en/of rond de $100 per nacht, maar wie nationale parken bezoekt kan er op rekenen dat er een paar prijzige nachten tussen gaan zitten.

rondreis amerika zelf regelen camper

Rondreizen door Amerika met een camper

Oké ik hoor je zeggen: hoe zit dan dan met een camper? Over het algemeen wordt een camper als duur(der) beschouwd. Je betaalt meer benzine en de huurprijs ligt ook hoger dan een auto. Hier staat wel tegenover dat de kosten voor een camping of standplaats beduidend lager, tot wel gratis, kunnen zijn. Wees je er wel van bewust dat de prijzen van campings soms ook absurd hoog, bijvoorbeeld $70-80 p.n., kunnen zijn.

Een camper kun je boeken als pakket samen met je vliegtickets, maar het kan zich lonen dit los te koppelen. Het is wel altijd raadzaam je camper via een Nederlandse aanbieder te boeken zoals TravelHome van de ANWB zodat je een Nederlandse helpdesk hebt bij problemen of vragen. Wat je in ieder geval moet begrijpen is dat er reisorganisaties zijn waarbij je de camper los kunt boeken, zodat je alle vrijheid behoudt de rest van je rondreis door Amerika zelf te regelen.

Hulp nodig bij je Amerika rondreis plannen?

Vind je het alsnog spannend om zelf een rondreis door Amerika te plannen omdat je niet bekend bent met het land. Denk je dat je alle hulp en tips van een ervaringsdeskundige wel kunt gebruiken? Schroom dan niet om mijn hulp in te schakelen. Vraag een gratis en geheel vrijblijvend gesprek aan om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Je kan inderdaad aardig wat besparen wanneer je zelf een reis samenstelt. Toch is het ook fijn om alles te laten regelen, zodat je je niet druk hoeft te maken over verzekeringen en bevestigingen. Wanneer het je hobby is, is het natuurlijk een leuke uitdaging!

  Reageer
  • Ik denk niet dat alles laten regelen door een reisorganisatie betekent dat je meer/beter verzekerd bent dan wanneer je het zelf doet 😉 Dat is een mythe die reisorganisaties graag in leven houden. Wachten op bevestigingen heb je niet mee te maken als je het zelf regelt. Bovendien bied ik met mijn dienst mensen hulp die het wel zelf willen regelen, maar niet zo goed weten hoe.

   Al met al gaat het niet alleen om besparen, maar ook op plekken komen/overnachten waar je anders niet komt.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *