Witte chocolade macademia koekjes

witte chocolade macademia cookies

Heel lang geleden besloot ik voor het eerst helemaal zelf chocolate chip cookies te maken. Het waren heerlijk smeuïge cookies, maar met de verhuizing van mijn blog besloot ik het recept en de foto’s niet mee te nemen. Nee, ik besloot dat ik het recept opnieuw zou maken, maar dan met mijn favoriete chocolate chip cookie vulling. Nu, een paar jaar later, heb ik al meerdere keren chocolate chip cookies gebakken en diverse recepten uitgeprobeerd. Voor mij blijft die eerste keer en dat ene recept toch altijd speciaal, vandaar dat de dag is aangebroken dat ik het recept opnieuw met jullie deel en dan natuurlijk in mijn favoriete smaak: witte chocolade macademia koekjes.

Witte chocolade macademia koekjes

(20 stuks)

Ingrediënten
 • 2 cups bloem
 • 1/2 tl baksoda
 • 1/2 tl zout
 • 3/4 cup ongezouten roomboter, gesmolten
 • 1 cup lichtbruine basterdsuiker, stevig aangedrukt
 • 1/2 cup fijne kristalsuiker
 • 1 el vanille extract
 • 1 ei + 1 eigeel
 • 300 gr witte chocolade, in stukken gehakt
 • 150 gr macademia noten, in stukken gehakt

Dit recept in grammen? Klik dan snel hier voor de ge-update versie van mijn favoriete Amerikaanse chocolate chip cookies recept.

Bereiding
 1. Zeef het bloem, de baksoda en het zout samen en doe in een kom.
 2. Verwarm de oven voor op 165 graden Celcius.
 3. Mix de gesmolten boter met alle suiker voor 2-3 minuten en voeg de vanille en het ei en eigeel toe totdat er een luchtige mengsel ontstaat.
 4. Voeg de droge ingrediënten toe. Mix kort, totdat het bloem niet meer zichtbaar is.
 5. Voeg de macademia noten en de witte chocolade toe en roer met een spatel door het deeg.
 6. Maak deegballetjes ter grootte van een eetlepel of ijsschep en plaats op een  met bakpapier beklede bakplaat.
 7. Bak voor ongeveer 15 minuten goudbruin. De koekjes mogen nog zacht zijn wanneer ze net uit de oven komen.
 8. Laat de witte chocolade macademia koekjes 5 minuten afkoelen op de bakplaat alvorens ze volledig te laten afkoelen op een rooster.

Laat het smaken!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *