Witte chocolade cheesecake brownies met blauwe bessen

Ik heb naar jullie geluisterd en daarom presenteer ik vandaag dit recept voor witte chocolade cheesecake brownies. De laatste paar weken schoot het bakken er een beetje bij in, maar ik heb inmiddels de smaak weer te pakken. Deze brownies zijn natuurlijk wel echte chocoladebommetjes vol met suiker, dus ik heb met de blauwe bessen de illusie proberen te wekken dat ze gezond zijn 😉 Ach, van een lekker gebakje op zijn tijd word ik alleen maar gelukkig en dat is ook een vorm van gezond leven. 

Witte chocolade cheesecake brownies met blauwe bessen
INGREDIËNTEN
 • 1x basisrecept brownies (naar recept)
 • 200 gram roomkaas
 • 100 gram witte chocolade
 • 1 ei
 • blauwe bessen
BEREIDING
 1. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en leg een vel bakpapier in een rechthoekige of vierkante ovenschaal (+/- 20x20cm).
 2. Bereid het browniebeslag volgens het recept, maar zet het nog niet in de oven.
 3. Maak het cheesecake beslag door de roomkaas los te kloppen. Voeg het ei toe en mix tot een glad beslag.
 4. Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron en haal van het vuur als de laatste stukjes nog moeten smelten. Roer door tot alles is gesmolten.
 5. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het cheesecake beslag en mix tot een egaal mengsel.
 6. Lepel het cheesecakebeslag over het browniebeslag. Verdeel een handjevol blauwe bessen er overheen en bak de cheesecake brownie gaar in ongeveer 60 minuten.
 7. Laat de witte chocolade cheesecake brownie goed afkoelen alvorens je deze gaat aansnijden.

Houdt de stukjes klein, want brownie en cheesecake is gewoon heftig samen. Laat het je verder vooral smaken en maak er iets lekkers van!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Hey Lian,
  Vorige week heb ik deze brownies met cheesecakelaag gemaakt, en het was echt HEERLIJK!
  Echter was mijn cheesecakelaag verband, terwijl ik exact jouw stappen gevolgd heb. Heb het verbrande gedeelte er af geschraapt, dus zo’n groot probleem was dit niet. Groetjes!

  Reageer
  • Een andere oven kan zorgen voor een ander resultaat. Gok dat de jouwe te heet wordt van boven. Waarschijnlijk ook geen heteluchtoven. Verbrande (zwarte) cheesecake heb ik nog nooit meegemaakt.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *