Wij gaan op Disney Cruise met de Magic

Op cruise vakantie met Disney

Cruisen dat is toch alleen voor oude mensen? Misschien heb jij, net als ik, ook wel dit gevoel bij reizen met een cruise schip. Toch heeft bij ons de nieuwsgierigheid het gewonnen van de vooroordelen en hebben wij een cruise geboekt. Niet zomaar een cruise, maar een Disney cruise naar het west-Caribisch gebied voor vijf nachten. Jawel, wij gaan kijken of de vooroordelen waar zijn, of cruisen iets voor ons is, en zien hoe Zoë het vind tussen al dat Disney geweld. We kijken sowieso uit naar een compleet andere reis dan die van de afgelopen twee jaar, maar voor het zover is vertel ik je eerst wat meer over de Disney Cruise en onze plannen.

Cruisen uit nieuwsgierigheid

Er zijn maar weinig mensen die niet enorm gefascineerd worden door een cruiseschip. Misschien uit complete verbazing wat je in vredesnaam op zo’n schip moet doen of juist uit nieuwsgierigheid hoe een vakantie op een cruiseschip zal zijn. Wij behoren tot die laatste groep. “Als we later oud zijn dan gaan we op cruise” zei ik ooit tegen Nicky. Niet wetende dat die dag veel sneller zou komen dan ik voor ogen had.

In principe was de keuze voor een Disney Cruise snel gemaakt. Wij hebben nog wel een kort vergelijking gedaan tussen verschillende maatschappijen, maar waren er toch wel vrij snel achter dat we voor een Disney Cruise zouden gaan. Dit betekent wel een duidelijke meerprijs ten opzicht van de andere maatschappijen, maar het service en kwaliteitsniveau ligt een stuk hoger. Dat vinden wij ook erg belangrijk.

Een Disney Cruiseschip bij Castaway Cay

Welke Disney Cruise kies je?

Vanuit Florida kun je kiezen om vanuit Miami of Port Canavaral te vertrekken. Die laatste ligt op ongeveer een uur rijden van Orlando. Hier kun je zelfs gebruikmaken van de Disney Cruise Line Shuttle tussen het Walt Disney World Resort en de cruise terminal. Omdat we buiten de cruise nog geen andere plannen voor een rondreis door Florida hadden liggen, stond nog alles open en hadden we geen voorkeur voor de vertreklocatie.

Dan begint pas de keuze-stress pas echt, als je ziet hoeveel keuzes aan bestemming er zijn. Als eerste moet je rekening houden met de vertrekdatum. Wij kozen er voor om in het voorjaar te gaan, zodat we het orkaanseizoen in de Caribbean voor zouden zijn. Dit loopt grofweg van juni tot november. Als je dit hebt bepaald dan is het vooral een combinatie van waar je naar toe wilt, hoeveel nachten je het denkt vol te houden op een boot tussen al dat Disney-geweld en wat je budget is. Mocht je al eens eerder een Disney Cruise gemaakt hebben, dan houd je wellicht ook nog rekening met welk schip je gaat. Op dit moment heeft Disney vier cruiseschepen en zijn ze allemaal uniek. Voor ons als first-time cruisers was dit geen vereiste.

Cruisen naar Mexico en Castaway Cay

In principe kun je vanuit Florida kiezen tussen bestemming in de Bahama’s en de Caribbean. Een keer per jaar gaat er ook een cruiseschip naar Europa, vanuit Miami, maar dit lijkt me voor de meeste Europeanen niet de meest voor de hand liggende cruise. De Bahama’s liggen wat meer voor de kust van Florida. Hier maak je meestal stops in Nassau, Key West en Castaway Cay. Voor ons viel een Bahamian Cruise snel af want Nassau schijnt niet heel veilig te zijn en Key West behoort tot de Florida Keys en kun je makkelijk per auto bereiken. Castaway Cay is Disney’s privé eiland. Deze stop zit in alle cruise routes die vanuit Florida vertrekken.

Dan blijven alleen nog maar de Carribean cruises over. Van wat we erover gelezen hebben, bevinden zich hier ook de mooiere stranden met azuurblauwe zeeën. Bestemmingen hier zijn talrijk. Zo kun je onder andere stops maken in Cozumel (Mexico), Grand Cayman, Falmouth (Jamaica), Aruba, Curacao, St. Maarten, Tortola (Britse Maagden Eilanden)… en nog veel meer. En zoals je al kon lezen, maken al deze cruises ook een stop op Castaway Cay. Wij hebben er voor gekozen om voor onze eerste cruise naar het west-Caribisch gebied te gaan met Cozumel, Mexico en Castaway Cay als stop.

Aan boord van een Disney Cruise schip

Cruises zijn bijzonder, kamers noemen ze hier namelijk staterooms. Deze zijn onder te verdelen in verschillende prijs categorieën (en comfortklassen). Van een eenvoudige binnenhut zonder buitenraam tot een luxe meer-kamer suite. Wij geven de voorkeur aan een beetje luxe met als motto: “als je het dan toch doet, doe het dan goed” en hebben gekozen voor een stateroom met veranda, oftewel balkon. Hier kun je lekker met een koffie of wijntje nagenieten van je dag, of gewoon even lekker uitwaaien in een zeebriesje. Wel even opletten als je deze categorie boekt, want ze maken ook nog onderscheid tussen verschillende veranda’s. Zo kun je een white-wall, obstructed view of normal veranda kiezen. Wij kozen voor die laatste. Luxepoezen dat we zijn. Onze veranda is dus van plexiglas zodat wij (en zeker Zoë) optimaal kunnen genieten van het mooie uitzicht op zee.

Over die koffie en wijn gesproken. In principe is een cruise all-inclusive, maar moet je voor bepaalde drankjes wel betalen. Alcoholische dranken vallen daar dus onder en zijn tegen betaling beschikbaar. Gelukkig mag je als passagier ieder een 6-pack bier of twee flessen wijn meenemen. Dat wijntje kopen wij van tevoren dus bij een Publix, Trader Joe’s of Whole Foods. We blijven toch Nederlanders.

Rondreis door Florida en the Keys

Op rondreis door Florida en the keys

Nadat we de cruise gekozen en geboekt hadden, werd het tijd om een rondreis daar om heen te plannen. Zo’n cruise is natuurlijk al prijzig, maar wij kunnen niet naar Amerika gaan voor vijf dagen op een boot te zitten. Uiteindelijk zullen wij 3,5 week in Amerika (en het Caribisch gebied) zijn. Voor de cruise gaan we een aantal dagen naar de Keys en brengen we een bezoekje aan de Everglades. Niets nieuws onder de zon voor ons, maar we wilden altijd nog een keer terug naar de Keys dus die keuze was snel gemaakt.

Na de cruise zullen we een paar dagen in een huisje in een state park verblijven. We gokken dat we mogelijk wat stilte en natuur willen na vijf dagen Disney magic en hebben zo de kans om nog wat wandelingen te maken.

Het cindarella kasteel in Disney world Florida

We eindigen onze reis met een weekje Orlando. Waar we om het af te maken twee dagen naar Disney World gaan. Zowel Magic Kingdom als Epcot staan op de planning, maar de rest van de dagen willen we gebruiken om andere attracties in Orlando te ontdekken. Misschien gaan we zelfs nog een dagje naar het strand. Het zal sowieso weer fijn zijn om terug te keren naar Florida, Zoë’s eerste kennismaking met Amerika in 2017.

Welke Disney Cruise is geschikt voor jou?

Mocht je zelf ook wel eens een Disney cruise willen ervaren, maar vind je een reis naar Amerika veel te ver (of duur) daarvoor, dan is er nog een optie om gewoon vanuit Europa te vertrekken. Zoals gezegd heeft Disney vier cruiseschepen en hebben ze ook routes in Europa. Is Disney totaal niet je ding dan zijn er gelukkig nog genoeg andere rederijen waarmee je kunt cruisen. Wil je zelf een Disney cruise boeken dan kan dat via de officiële Disney Cruise website of via Cruise Travel, welke is aangesloten bij SGR en ANVR.

Ben je benieuwd naar onze Disney cruise met de Magic naar het caribisch gebied? Blijf dan zeker mijn blog en Instagram in de gaten houden zodat je met ons mee kunt genieten van de voorpret en de reis zelf. Wie weet word je dan alsnog overtuigd om zelf ook te gaan cruisen als je dit nog niet was.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *