Whiskey cocktailsaus

IMG_4277

Wat deel je als eerste recept de dag na Kerstmis? Uiteindelijk is het een basisreceptje geworden dat je vaak in de Nederlandse keuken tegenkomt. Whiskey cocktailsaus is ontzettend makkelijk om zelf te maken; letterlijk binnen 5 minuten klaar van begin tot eind. Het smaakt ook nog eens super lekker en is vervolgens toe te passen in vele andere gerechten. Of zoals velen het wellicht gebruiken: als saus bij het gourmetten of de barbecue. Misschien denk je nu niet gelijk aan een barbecue, maar met deze temperaturen zou het ook nog best kunnen 🙂 Hoe dan ook whiskey cocktailsaus om je vingers bij af te likken.

Het recept komt trouwens uit een kookboek, namelijk Dagelijkse Kost: Mijn 200 klassiekers van Jeroen Meus.

IMG_4273

Whiskey cocktailsaus

(+/- 250 ml saus)

Ingrediënten
  • 125 gr mayonaisse
  • 75 gr yoghurt
  • 50 gr ketchup
  • tabasco
  • een scheut(je) whiskey
  • zout
Bereiding
  1. Doe de mayonaisse, yoghurt, ketchup en enkele druppels tabasco in een kom.
  2. Voeg naar smaak een scheut of scheutje whiskey toe en roer alles samen tot een gladde zalmroze saus.
  3. Voeg naar smaak nog een beetje zout toe.
  4. De zelfgemaakte whiskey cocktailsaus is afgesloten in de koelkast een week te bewaren.

Ik deel deze saus natuurlijk niet voor niets. Morgen komt er een lekker luxe hapje op de blog die natuurlijk het lekkerste smaakt met zelfgemaakte whiskey cocktailsaus. Je kunt het recept ook verkleinen, als je geen saus over wilt hebben. Maar ik vind altijd wel een reden om deze saus te eten, ze smaakt namelijk ook erg lekker bij gebakken aardappeltjes.

Laat het smaken!

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *