What’s in a name: het verhaal van Zoë’s naam

Hoe gek de dingen in het leven soms kunnen lopen bewijst Zoë met haar naam. Als je mijn persoonlijke verhalen hebt gelezen over hoe het hele proces van zwanger raken bij ons is gelopen, dan had je tussen de regels door kunnen lezen dat Zoë vernoemd is naar een voor ons speciale plek. Het is eigenlijk stom toeval dat Zoë ook een naam is die de laatste jaren in de top 10 van meest gekozen meisjesnamen staat, want voor ons is het zo veel meer dan een populaire naam. 

Mizoën

Om heel eerlijk te zijn is het eigenlijk een beetje vreemd, maar Zoë is vernoemd naar het Franse plaatsje Mizoën waar ze hoogstwaarschijnlijk verwekt is. Het is een piepklein dorpje met een kerk en een paar huisjes en één hotel om precies te zijn. Nee, ik zal je ons kamernummer besparen 😉 Het dorpje ligt in de Franse Alpen, in de buurt van Les Deux Alpes. Een locatie vooral bekend bij de fietsfanaten en/of wintersportliefhebbers. Wij waren er in de zomer van 2016, aangezien Nicky zich had ingeschreven voor een fietsevenement dat daar plaatsvond.

Toen ik zwanger bleek te zijn had ik een heel sterk gevoel dat we een meisje zouden krijgen. Mijn gevoel was zo sterk dat ik met drie maanden zwangerschap het volgende opperde:

Zou het niet leuk zijn als we een meisje krijgen om haar dan te vernoemen naar het piepkleine Franse dorpje Mizoën?

Daar waar het ons opnieuw gelukt was om zwanger te raken. De plek met dat houten naambord aan de rand van de weg. De plaatsnaam waar ook gewoon een mooie meisjesnaam in verstopt zit.

Het houten plaatsnaambord aan het begin van het dorpje.
Wordt het een meisje?

Nicky reageerde zoals iedere man en mompelde iets onverstaanbaars. Wat ik niet wist was dat hij mij wel degelijk gehoord had en het voor hem op dat moment vaststond dat Zoë Zoë zou heten. Hier kwam ik de avond voor de 20-weken echo achter. We zouden het geslacht te horen krijgen en ik stelde voor of we niet eens moesten nadenken over namen? Daarop kwam een korte reactie. De naam hadden we toch al?! En we moesten er maar niet vanuit gaan dat het een jongen zou worden. Probleem opgelost.

Gelukkig bleek Zoë een meisje en stond de naam vanaf dat moment hartstikke vast. Nooit hebben we een andere naam overwogen of naar gezocht.

Bij de geboorte vroeg de verloskundige natuurlijk ook naar de naam en zij vertelde ons dat de naam uit het Grieks stamt en leven betekent. Ik kreeg kippenvel en wist dat het zo had moeten zijn.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *