Wat te doen in Utah? Mis deze vijf unieke plekken niet

5x Wat te doen in Utah (maar dan net even anders)

Je weet inmiddels dat Utah een aantal van de mooiste Amerikaanse nationale parken bezit. Iedereen kent Zion, Bryce Canyon en Arches wel. Maar wat is er nog meer te doen in deze prachtige staat? Genoeg! Utah is echt een van mijn favoriete staten en door z’n centrale ligging ben je ook heel snel weer in een andere staat. Sla Utah dan ook niet over tijdens je rondreis door Amerika. Beter nog, plan een rondreis door Utah, want ik beloof je dat er meer dan genoeg te doen is in deze staat. Hier zijn mijn vijf tips voor wat te doen in Utah.

Wat te doen in Utah: Bonneville Salt Flats
Bonneville Salt Flats foto Dina Gh via Unsplash

1. Bonneville Salt Flats

Wie had dat gedacht, ten westen van Salt Lake City vind je de Bonneville Salt Flats. Een ontzettend goed alternatief voor Badwater Basin in Death Valley, want daar doet het mij direct aan denken.

De beste plek om de zoutvlaktes te zien is langs de I-80. Vanuit Salt Lake City gezien rijd je naar het westen en ligt het bijna tegen de staatsgrens met Nevada. Je ziet ze al vanaf de weg liggen, dus missen doe je ze niet. Langs de snelweg is een rest area die zich te midden van de zoutvlaktes bevindt. Vanuit hier kun je op de zoutvlaktes lopen, ze verder verkennen en foto’s maken. Vergeet niet je schoenen schoon te spoelen als je weer terug in de auto stapt.

2. Capitol Reef National Park

De meest bekende nationale parken in Utah zijn toch wel Zion, Bryce Canyon, maar wist je dat door de mooiste scenic byway van Utah te volgen je uitkomt bij Capitol Reef National Park. Dan komt nu natuurlijk de vraag: “Wat is er te doen in dit nationale park in Utah?”. Nou, van alles.

Ontdek hier de mooiste scenic byways en highways van Amerika!

Ben je op doorreis dan is Capitol Reef een ideale plek om te gaan picknicken. Midden in het park ligt het plaatsje Fruita, waar het een absolute must is om te stoppen. Niet alleen kun je hier picknicken op het gras of aan één van de beschikbare picknicktafels, maar als het seizoen daar is kun je er ook je eigen fruit plukken. Nog beter, koop een fruit pie bij Gifford House. Een huisje dat omgebouwd is tot een klein winkeltje waar je dus ook heerlijke baksels kunt scoren.

Capitol Reef National Park-toegangsbord

Heb je meer tijd in Capitol Reef, ga dan wandelen. Er zijn verschillende hikes om te ontdekken. Zelf hebben we, terwijl we op doorreis waren naar Moab, de The Hickman Bridge Trail gedaan. Het is een heen én terug wandeling naar een natuurlijk gevormde bridge (een rotsformatie dat lijkt op een boog).

Wil je het nationale park nog beter verkennen, overweeg dan om te overnachten in het park zelf. Bij Fruita vind je een camping die je in de zomermaanden kunt (lees: moet) reserveren. De faciliteiten zijn minimaal, maar campers zijn hartstikke welkom. Een unieke plek om te overnachten.

3. Park City (in de winter)

Utah is ook een ideale staat om in de winter te bezoeken. Park City ligt ten oosten van Salt Lake City en vind je ook terug in mijn lijstje van plekken om kerstmis te vieren in Amerika. Klik hier om te ontdekken waarom.

In 2002 vonden de Olympische Winterspelen plaats in dit gebied van Utah en om die reden kun je nog steeds het Olympisch Stadion bezoeken. Verder zijn er tal van (winterse) uitstapjes vanuit Park City te maken, waardoor het een prima uitvalsbasis is voor een paar nachten.

blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

4. Utah's State Parks

Oké, heel eerlijk...ik kon niet kiezen. Utah heeft zoveel prachtige staatsparken naast al die mooie nationale parken dat ik het een onmogelijke opgave vond om er specifiek één uit te kiezen. Om je een idee te geven: Snow Canyon in de buurt van Zion, Coral Pink Sand Dunes in de buurt van Bryce Canyon, Dead Horse Point State Park bij Moab en Antelope Island bij Salt lake City zijn zomaar wat staatsparken die hoogstwaarschijnlijk op je route liggen tijdens je rondreis door zuidwest Amerika. Welke bezoek jij?

Wat te doen in Utah: Cedra Breaks National Monument
Cedar Breaks National Monument

5. Cedar Breaks National Monument

Als je dacht dat er naast die staatsparken en nationale parken niks anders meer te doen is in Utah, dan heb je je het mis. Het nationale parken systeem van Amerika kent namelijk ook nationale monumenten en in Utah vind je er een paar. Een daarvan is Cedar Breaks National Monument en ik ben echt positief verrast door deze topper.

Tip Een paar extra laagjes kleding bij de hand is wel zo fijn, het kan hier zomaar een stuk frisser zijn.

Cedar Breaks is een soort Bryce Canyon in het klein en echt prachtig om te zien. Logischerwijs vind je dit park dan ook ten noordwesten van Bryce Canyon en is het een prima alternatief voor dit bekende nationale park als je een minder toeristische plek zoekt. In Cedar Breaks kun je ook prima overnachten op de campground in het park (tent/camper) en natuurlijk zijn er enkele wandelingen die je kunt ondernemen.

Met andere woorden: er is meer dan genoeg te doen in Utah! Al helemaal als je jezelf realiseert er nog zoveel meer bijzondere plekken in Utah zijn. Mocht jij hulp zoeken bij de verdere invulling van je rondreis door Amerika of het plannen ervan, dan sta ik voor je klaar. Klik hier om te ontdekken op welke manieren ik je daarbij kan helpen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *