Wat kost een rondreis door Amerika (2019)

Imperial geyser in Yellowstone

Je wilt op reis naar Amerika, maar je stuit al snel op een belangrijke vraag. Wat kost een rondreis door Amerika nou precies? In dit artikel speel ik open kaart met jou en vertel ik je exact wat wij per onderdeel betaalden. Daarnaast laat ik zien wat onze uitgaven waren tijdens de reis. Want hoeveel betaal je nou aan benzine in Amerika? Wat kost het om te uit eten?En wat zijn uberhaupt je gemiddelde dagelijkse kosten ter plekke? Ik vertel het je allemaal, zodat ook jij precies weet van welke kosten je uit kunt gaan voor je eigen rondreis door Amerika.

Wat kost een rondreis door Amerika?

Goed om te weten: De reis waarvan ik alle kosten hieronder deel, maakte ik met mijn gezin in augustus en september 2019. Wij reisden met z’n drietjes, maar aangezien onze dochter twee jaar oud was zaten haar kosten eigenlijk alleen in het vliegticket en wat kindermaaltijden. Vandaar dat je de kosten, minus het derde vliegticket, kunt vergelijken met de kosten voor een rondreis door Amerika met twee volwassenen.

Hoeveel kost een vliegticket naar Amerika?

Voor onze reis vlogen wij met één tussenstop naar Denver vanaf Schiphol. De prijs voor drie Economy vliegtickets was: € 1.899. Dat komt neer op € 633 per persoon voor een retourtje naar Denver. Over het algemeen is dat een redelijke prijs en in onze ogen een goede deal.

Wij kozen voor een tussenstop in Amerika, maar vaak is een overstap in een stad zoals Frankfurt ook een optie. Een directe vlucht zal je doorgaans meer kosten.

Wat kost een vliegticket voor een rondreis door Amerika?

Hoeveel kost een hotel in Amerika gemiddeld?

De hotelovernachtingen waren natuurlijk de grootste kostenpost van onze reis. Wij hadden onszelf een budget van gemiddeld $150 p.n. gegeven. In totaal gaven wij € 4.732 uit aan onze hotelovernachtingen. Dit is inclusief verblijf in nationale parken zoals Yellowstone en Grand Teton. Dit bedrag betekent dat wij een gemiddelde van € 135 p.n. hadden, oftewel $146 per nacht. Budgetdoel gehaald!

Stel zelf ook een budget op en bespaar op jouw rondreis door Amerika.

Wat kost een huurauto en de benzine voor een rondreis van vijf weken door Amerika?

Hoeveel kost een huurauto in Amerika?

Omdat wij als gezin reisden kozen wij voor een ruime auto. In ons geval was dat een Standard SUV. Deze huurden wij via Alamo en kostte ons voor vijf weken reizen € 1.552. Dit komt neer op € 45 per dag.

Een Standard SUV is een vrij grote auto. Het kan dus zeker goedkoper door voor een kleinere auto te kiezen.

Hoeveel betaal je aan benzine in Amerika?

De huurauto heb ik benoemd, maar wat betaal je nou aan benzine in Amerika? In principe betaalden wij ongeveer $360 aan benzine voor onze Standard SUV voor een reis van vijf weken. Dit komt neer op € 10 per dag aan benzine.

Het rondreizen met een auto is overigens voor je benzineverbruik een stuk goedkoper dan rondreizen met een camper.

Bizons in Yellowstone National Park
blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Hoeveel betaal je voor uit eten in Amerika?

Oké van benzine gaan we over op de kosten voor eten in Amerika. De laatste jaren proberen wij steeds vaker zelf te koken of ons eigen eten, zoals lunch en ontbijt (wanneer dit niet bij een hotel zit inbegrepen), zelf te bereiden. Dit betekent dat wij van de 35 dagen maar negentien keer zijn gaan uiteten. Van die 19 dagen dat wij buiten de deur hebben gegeten komen de gemiddelde kosten neer op $50 per dag voor eten. Zoë at in de meeste gevallen een klein voorgerecht of een kindermenu. Een kindermenu kost meestal tussen de $5 en $10 voor een hoofdgerecht en een drankje.

Gemiddeld genomen kun je voor twee volwassenen voor $40 per dag klaar zijn voor het avondeten.

Gemiddelde uitgaven tijdens een rondreis door Amerika

Omdat wij de overige uitgaven niet opgesplitst hebben en niet iedere avond gingen uit eten, vertel ik je graag wat wij buiten de autohuur, hotels en vliegtickets per dag hebben uitgegeven in Amerika. In totaal waren onze uitgaven in Amerika, dus inclusief benzine en al het eten, € 2.881 oftewel € 82 per dag.

Deze reis hadden wij nauwelijks kosten aan entreeprijzen omdat wij voornamelijk hebben gewandeld als activiteit. Houd er dus rekening mee dat dit bedrag hoger zal liggen als je veel extra activiteiten gaat doen waarvoor je moet betalen. TIP: Een bedrag tussen de € 75 en € 100 per dag budgetteren voor al je uitgaven in Amerika is een goed idee.

Wat kost een rondreis door Amerika, de Yellowstone editie.

Wat kost vijf weken rondreizen door Amerika?

Nu heb je een goed idee gekregen wat een rondreis door Amerika per onderdeel kost, maar voor het geval dit niet zo is vat ik het nog een keer samen in een totaalplaatje 😉

ONDERDEELKOSTENGEMIDDELD
Vliegtickets€1.899€633 per persoon
Autohuur€1.552€45 per dag
Overnachtingen €4.732 €135 per nacht
Uitgaven tijdens de reis€2.881€82 per dag
TOTAAL€11.064

Onze rondreis door Amerika heeft ons in totaal € 11.064 gekost als gezin. Dit is de reis inclusief alle kosten ter plekke.

Als je meetelt dat wij hebben betaalt voor Zoë's vliegticket en ze natuurlijk ook meeat, kun je stellen dat wij deze reis met z'n tweetjes voor € 10.000 (of minder) hadden kunnen maken. Dat betekent dat de theorie € 1.000 per volwassene per week zeker mogelijk is en het dus echt kan werken als je zuinige keuzes maakt en vooraf een budget opstelt.

Wil jij zelf ook zo'n bijzondere rondreis door dit spectaculaire en ruige gebied van Amerika maken? Als Amerika-reisexpert en reiscoach help ik je graag bij het plannen van je rondreis. Mijn hulp is op verschillende manieren mogelijk. Informeer geheel vrijblijvend of vraag een gratis gesprek aan.

Wie weet spreken we elkaar snel!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *