Wat kost een roadtrip door Amerika anno 2018

Een ontzettend veelgestelde vraag naar aanleiding van onze roadtrip door zuidwest Amerika was, of is, hoeveel kost zoiets? Ik snap de vraag en was er zelf eigenlijk ook wel benieuwd naar. Ik heb altijd gegokt dat onze lange roadtrips (minstens 21 dagen) ons in totaal tussen de €5.000 en 10.000 kostten. Maar klopt dat “idee” wel, en vooral, hoeveel kost een roadtrip door Amerika nou precies? Het werd daarom niet alleen tijd om die vraag voor jullie te beantwoorden, maar vooral ook voor onszelf. 

Om eerlijk te zijn hebben we de afgelopen 10 jaar nooit serieus teruggekeken op onze uitgaven. We werkten beiden en hadden geen kinderen. Geldzorgen kenden we niet. Die situatie is nu anders. Niet alleen door de komst van Zoë, maar natuurlijk ook doordat ik m’n baan heb opgezegd en als zzp aan de slag ben gegaan. Daarnaast merk ik als Amerika-reisexpert en reiscoach dat geld toch wel een grote rol speelt voor de meesten. Voor ons is geld echter geen reden om te stoppen met onze droomreizen, we zorgen dat we aanpassingen maken in ons dagelijks leven. Maar we kiezen er bijvoorbeeld ook voor om nu niet meer extra op reis of vakantie te gaan. Iets dat we tot voor kort wel deden. Één grote reis per jaar, maar wat kost dat nou?

Om je niet langer in spanning te houden … onze maand in zuidwest Amerika kostten ons in totaal €13.960 ???

Ja, slik maar even. Dat deden we zelf ook. Vooral als je dan bedenkt dat we dit al zo’n 10 jaar doen. Oeps.

Nu wil je natuurlijk weten waar al dat geld  aan is uitgegeven. Bovenal, hadden wij ergens op kunnen besparen, want ik wil je niet de angst geven dat een dergelijke reis voor jou niet mogelijk is. Wat wij doen wens ik jou namelijk ook toe. Met andere woorden, moet het zo duur zijn of kan het goedkoper? Ik neem je mee door de details.

De uitgaven

Alle hieronder genoemde geldbedragen zijn afgerond, in de meeste gevallen naar beneden. Wij reisden niet met camper, maar met huurauto van accomodatie naar accomodatie.

 • €5.000 aan overnachtingen in hotels, motels, resorts en B&B’s voor vier weken.
 • €3.000 gaven we uit tijdens de reis. Denk hierbij aan toegangsprijzen, boodschappen, tanken, uit eten, maar ook gewoon shoppen.
 • €2.600 aan vliegtickets voor twee volwassenen met extra beenruimte. Zoë was gratis, op de belastingen en heffingen na.
 • €1.500 voor de huurauto. Wij hadden een full-size SUV.
 • €720 voor een nieuwe camera die we voor onze reis graag wilden aanschaffen.
 • €640 voor twee 4-dagen hopper tickets  voor Disneyland Resort Anaheim.
 • €320 voor een nieuwe rugzak en de framedrager die we voor deze, en toekomstige reizen, hebben aangeschaft.
 • €150 voor nieuwe wandelschoenen voor beide.
 • €30 voor een autostoel voor Zoë (gekocht in Amerika)

Besparen?

Een aantal items hadden wij nodig om de reis te maken zoals wij dat wilden en zien wij dus als noodzakelijke aanschaf voor deze reis. Dat betekent niet dat jij dat ook moet doen. Als je tevreden bent met je camera, rugzak en wandelschoenen kun je al besparen.

Wij kochten een autostoel, omdat dit in de meeste gevallen goedkoper is dan huren.

Verder is Disneyland natuurlijk geen must voor iedereen en een echte luxe uitgave te noemen. Met die zaken opgeteld kun je al zo’n €2.000 besparen.

Daarnaast hadden wij een America the Beautiful Annual Pass ($80) die we een jaar geleden in Florida hadden gekocht. Deze was nog geldig waardoor we dat geld, en daarmee op de entree naar alle nationale parken en monumenten, konden besparen. Eenmaal thuis was deze pas nog twee maanden geldig en hebben we ‘m voor €10 verkocht op Marktplaats. Je hebt namelijk ruimte voor twee handtekeningen. Hierdoor is de pas door twee gezinnen te gebruiken. Super handig en zeker de moeite waard om rond te neuzen op Marktplaats voor vertrek.

Vliegtickets

Onze vliegtickets waren prijzig. Ook hier kozen wij voor luxe. Veel beenruimte (zie vlog) en een directe vlucht, zoals wij hadden, betekent vaak ook de hoofdprijs betalen. Het kan dus goedkoper. Voor aankomend jaar willen we bijvoorbeeld onder dat bedrag blijven voor drie vliegtickets, Zoë is helaas niet meer gratis. Haar ticket zal zo’n 80-90% van de gewone ticketprijs kosten.

Huurauto

De huurauto is ook iets waar je simpelweg op kunt besparen door een kleinere auto te nemen. Een SUV is met een kind wel aan te raden, maar naast full-size bestaat er ook de goedkopere (en kleinere) mid-size en standaard SUV’s. De grootste bespaartip is nog wel hoe en waar je de auto huurt. In mijn reiscoaching deel ik die tip sowieso met jou!

Accommodaties

Ons grootste kostenplaatje waren of zijn de overnachtingen geweest. Je kunt hier zeker op besparen. Ik zal in een volgend artikel daar verder op ingaan, er komt ook nog een totale accommodatie review aan en binnenkort wil ik ook duiken in het vraagstuk of je met een camper/RV goedkoper uit bent. Houd dus vooral de blog in de gaten als je dit allemaal interessant vindt om te weten.

Uitgaven tijdens de reis

Natuurlijk geef je geld uit op reis. Van entreeprijzen tot aan boodschappen. Wij probeerden dit jaar eens wat minder vaak te gaan uit eten en meer zelf te bereiden als de accommodatie dat toeliet. We hadden bij iedere accommodatie een koelkast of de mogelijkheid een koelkast te huren, dus de lunch was op twee of drie dagen na altijd zelf bereid. Op een aantal locaties hadden we een kitchenette of keuken en kozen we ervoor zelf te koken. Daar kun je flink mee besparen.

Wij hebben op een aantal plekken flink geshopt. Shoppen is een keuze, geen verplichting. Waar en wat je shopt bepaalt natuurlijk ook de prijs. Meer over wat we hebben gekocht zie je in de shoplogs die binnenkort online komen.

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien wat een roadtrip door Amerika kost en bovenal ook hoe je kunt besparen. In mijn reiscoaching is dat een onderwerp waar we dieper op ingaan, aangezien het geld voor de meeste een reden is om een reis als dit te blijven uitstellen.

Mocht je nog vragen hebben, stuur mij dan vrijblijvend een e-mail via het contactformulier hieronder. Samen gaan we dan kijken of ik je ergens mee kan helpen.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

 • Wat superleuk om te lezen, wij hebben zelf een roadtrip door Florida gepland staan in december. Wat een handige tip van die autostoel, ik denk dat wij dat ook maar gaan doen. Mag ik vragen Waar je dat goedkope autostoel hebt gekocht? Op voorhand opgezocht waar een ketenwinkel in de buurt zit? Groetjes Nicole

  Reageer
  • Ik zal er zsm een artikel aan wijden. Want het is wel fijn om te weten als je een kleine hebt en niet 1-2 regels uit te leggen ??

   Reageer
 • Vind de Amerika serie leuk en interessant om te lezen en te kijken! Fijn dat je zo open bent over de kosten. Maar natuurlijk ook leuk om te zien dat jullie genoten hebben van de vakantie!

  Reageer
 • Ben heel benieuwd naar verschil met reizen met camper. Voor mij is het nu absoluut niet te doen qua financiën (en reisperiode in combi met pubers en eigen werk) maar wordt wel erg enthousiast door jouw verhalen.

  Reageer
  • Dat is inderdaad een goede vraag. Ik ben sowieso van plan hier in te duiken en deze vergelijking te maken.

   Reageer
 • wij willen in augustus/september met 4 volwassenen van 40 tot 65 jaar (twee stellen) 3 a 4 weken door Amerika trekken. wellicht met auto van oost naar west. Vliegreis en auto zal wel lukken maar hoeveel kost nou een gewone slaapplek waar je eventueel ook kunt koken. dus b en b , of airbnb. En wat zijn de beste sites voor b en b adressen (naast natuurlijk airbnb) .
  en waar vind je info over de locale keuken (traditionele gerechten) per streek.

  Reageer
  • Prijzen kunnen enorm verschillen. Wat wil je zelf maximaal betalen, maar misschien nog belangrijker welke locatie zoek je?

   Als je hulp zoekt met het uitwerken/plannen van je reis raad ik je aan eens gratis gesprekje aan te vragen om te kijken of ik jullie verder kan helpen. Ik begeleid/help mensen die graag een rondreis door Amerika willen maken.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *