Wandelen in Bryce Canyon: Navajo, Peek-a-boo en Queen’s Garden loop

Met terugwerkende kracht wandelingen documenteren betekent soms dat ik diep in mijn geheugen moet graven. De wandeling die ik nu met jullie deel, deden wij in 2013. We waren al eerder in Bryce Canyon geweest, maar we wilden graag terug om ook echt het dal in te gaan en de hoodoos van dichtbij te bewonderen. Hoodoos is de naam voor de vreemde rots sculpturen waar Bryce Canyon om bekend staat. In het Nederlands noem je dit aardpiramide of aardpijler. Voor zover de theorie. De wandeling die wij in Bryce Canyon hebben gemaakt is een combinatie van drie wandelingen, waardoor je in één keer alle hoogtepunten hebt gezien. 

Het roze gestippelde pad is de volledige route, een soort van 8.

De totale wandeling is ruim 10 km lang en door de verschillende hoogteverschillen moet je er zeker drie uur voor uittrekken.

Navajo Loop Trail via Wall Street

Je begint bij Sunset Point en neemt hier de Navajo Loop trail naar beneden via Wall Street. Aangezien onze foto’s destijds nog niet van de beste kwaliteit waren heb ik hieronder een indruk van Wall Street in zwart wit.

Al zigzaggend loop je naar beneden, zoals je hieronder kunt zien.

Eenmaal in het dal houd je de bordjes richting Peekaboo Loop Trail aan. Je komt op verschillende momenten bordjes tegen zoals hieronder, zodat je weet waar je heen moet. Aangezien je de Peekaboo Loop Trail volledig gaat lopen, kun je zelf kiezen of je links of rechtsom gaat. Met de klok mee doe je voor het mooiste uitzicht op Wall of Windows, maar men zegt wel dat de beklimmingen steiler zijn. Verder is het heel erg warm en droog in Bryce Canyon en loop je nauwelijks beschut. Neem dus voldoende water mee en zorg voor zonnebrand, zonnebril en een hoofddeksel.

Peekaboo Loop Trail

De uitzichten zijn echter prachtig en zeker de moeite, hitte en steile wandelpaden waard.

Het eerste deel van de Peekaboo Loop Trail loop je wel redelijk beschut. Je ziet veel vogels en ook veel grondeekhoorns. Zij graven voornamelijk in de paardenpoep op zoek naar voedsel. Je deelt dit pad met paarden, dus let wel op waar je loopt 😉

Zodra je het beschutte gedeelte verlaat wordt je verrast met hoodoos en andere mooie rotsformaties. De kleur steekt echt af tegen de mooie blauwe lucht. Hieronder een kleine indruk van wat je kunt verwachten.

Nicky zonder baard in zijn jongere jaren.
Wall of windows is ontzettend mooi om te zien en fotogeniek.
Peek-a-boo

De Peekaboo Loop Trail is bijna 5 km lang. Na een lunchpauze vervolgden wij onze route naar de Queen’s Garden Trail. Hiervoor ga je weer terug richting de Navajo Loop Trail, maar in plaats van omhoog ga je op bezoek bij de koningin.

Queen’s Garden Trail

In Queen’s Garden vind je allerlei rotsformaties waaronder deze die vernoemd is naar de Engelse koningin Victoria. Net echt! Na een bezoekje aan de koningin vervolg je het pad richting Sunrise Point terug omhoog.

Eenmaal boven ben je aan de rand van Bryce Canyon, oftewel de rim. Je staat nu echter bij de verkeerde parkeerplaats, dus je zult nog zo’n 800 meter terug moeten lopen via de rim naar Sunset Point. Dit is echter geen straf met dit soort uitzichten en na de inspanningen van de Peekaboo Trail Loop is dit appeltje eitje.

Prachtige vergezichten over het dal.

Ondanks dat onderstaand bordje al eerder op de route voorbij komt, geeft het wel mooi het einde van de wandeling weer. Voor ons was deze wandeling één van de eerste geplande wandelingen en waarschijnlijk zullen we een vergelijkbare wandeling, al dan niet dezelfde, dit jaar weer doen met Zoë erbij.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *