Wandelen in Amerika? Zo doe je dat!

wandelen in amerika

Wie ons een beetje kent weet dat wij tijdens onze rondreizen door Amerika fervent wandelaars zijn. Zodra wij voet zetten op Amerikaanse bodem, gaan wij zo snel mogelijk op zoek naar een mooie trail om de kilometers (of eigenlijk miles) in onze benen te krijgen. Het wandelvirus kreeg ons in 2011 te pakken en sindsdien is wandelen in Amerika een vast onderdeel van bijna al onze reizen geworden. Betekent dit dat jij ook zoveel moet gaan wandelen als ons? Nee, dat hoeft echt niet, maar het is wel een feit dat je de mooiste uitzichtpunten in Amerika gaat zien door te gaan wandelen. Bijkomend voordeel is dat je de grootste mensenmassa achter je laat en zo meer van de natuur kunt genieten zoals het bedoeld is. Om je op weg te helpen met het zoeken naar geschikte wandelingen voor jouw rondreis door Amerika, leg ik in dit artikel uit welke hulpmiddelen we gebruiken om onze wandelingen (in de nationale parken) te vinden, plannen en maken.

de hihg line trail wandelen in glacier national park
Samen op de kiek in Glacier National Park met de highline trail achter ons

Wandelen in een nationaal park in Amerika

Je wilt gaan wandelen in Amerika, maar hoe ga je nu te werk. De makkelijkste manier is wandelingen vinden in een nationaal park. Bij binnenkomst van een nationaal park ontvang je van de ranger een plattegrond en een krant. Op de plattegrond zijn de meest bekende hikes en trailheads (startpunten) terug te vinden. In de krant kun je vervolgens meer lezen over de lengte, gemiddelde duur en moeilijkheidsgraad van de wandelingen. Niet alle wandelingen staan uitgestippeld op de plattegrond, maar in de krant staan meestal wel alle bekende hikes uitgelegd. Een erg handig hulpmiddel om meer van de natuur te zien, maar minder handig als je thuis al wilt gaan plannen wat mogelijk is.

Gelukkig kun je deze informatie ook van tevoren op de website van het nationale park opzoeken. Veel van deze documenten zijn namelijk online beschikbaar en gratis te downloaden. Meestal vind je ze via publications, zoals hier op de website van Zion. Zo kun je thuis alvast wandelingen uitzoeken en beslissen welke het beste bij jou en je reisgezelschap passen.

Er zit wel een klein nadeel aan deze manier van zoeken en plannen. De grootste beperking is dat je niet weet wat andere mensen van de trail vonden; is het wel echt de moeite waard om die bepaalde trail te lopen? Of zijn andere wandelingen toch mooier? Misschien nog wel belangrijker, zijn er trails in het park die niet in de newspaper beschreven staan? Om antwoord op deze vragen te krijgen maken wij gebruik van AllTrails.

Wandelen in de Garden of the Gods in Colorado

AllTrails gebruiken om alle wandelingen in Amerika te ontdekken

AllTrails is eigenlijk de TripAdvisor voor wandelen in Amerika. Gebruikers kunnen hier hun eigen wandelingen toevoegen, beoordelen en foto’s uploaden. Zo krijg je al snel een beter beeld of de wandeling die je voor ogen hebt de moeite waard is of dat er andere pareltjes te ontdekken zijn. Wat ook een voordeel is van AllTrails is dat er combinaties van wandelingen op staan. Combinaties die je zelf misschien niet zo makkelijk had kunnen bedenken. Zo vonden wij bijvoorbeeld in Rocky Mountain een perfecte wandeling in de Bear Lake Area die de mooiste meren (en waterval) met elkaar verbond. Je raadt het al: die wandeling stond niet in de newspaper van het park.

Naast de website heb je de AllTrails app die gratis te gebruiken is. Je hebt toegang tot alle wandelingen, foto’s en reviews. Wij hebben echter de Pro versie genomen voor deze vakantie. Voor $30 per jaar krijg je dan een berg extra’s. Zo hadden wij de mogelijkheid om gpx-bestanden van de routes op te slaan en de optie om een uitgebreide kaart van de route te downloaden, inclusief hoogteprofiel. Vooral de gpx-bestanden kwamen goed van pas op mijn GPS horloge die ervoor zorgde dat we niet verdwaalden.

Samen met Zoë genieten van de prachtige natuur in Amerika
blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Een GPS horloge om meer uit je wandelingen in Amerika te halen

Vorig jaar besloot ik, Nicky, een Garmin Instinct outdoor horloge te kopen. Deze is speciaal ontwikkeld voor wandelaars en geeft onder andere de mogelijkheid om de route (als broodkruimelspoor) weer te geven. Het inladen van de gpx-bestanden (van bijvoorbeeld verkregen via AllTrails) gaat gemakkelijk door middel van de bijgeleverde app van dit horloge. Ook het hoogteprofiel en de resterende afstand zijn nuttige zaken om raad te plegen tijdens het wandelen. Natuurlijk kunnen deze zaken ook bekeken worden via verschillende apps op je smartphone, maar het comfort van dit continu beschikbaar hebben om je pols is toch een groot voordeel.

Als je dit horloge (of ander outdoor device van Garmin) koopt, krijg je ook toegang tot de Garmin Explore app. In deze app kun je hoge kwaliteit Topo-kaarten downloaden voor offline gebruik. Doordat je horloge synchroniseert met de app, kun je tijdens het wandelen ook precies op de kaart zien waar je bent. Dit doet het horloge door middel van bluetooth en functioneert het zoals een smartwatch. Hierdoor kun je ook je inkomende berichten of het weerbericht checken op jouw pols. Toch handig om te kijken of je het droog houdt tijdens de wandeling 😉

Weer een top bereikt in Yellowstone National Park!

Wandelen in Amerika doen wij zo!

De combinatie van AllTrails en het GPS horloge gaf ons de mogelijkheid om mooie wandelingen te maken zonder te verdwalen. Zeker toen we bijvoorbeeld in Garden of the Gods of Rocky Mountain National Park combinatie-trails liepen. Dit zijn wandelingen die bestaan uit een combinatie van verschillende trails. Eigenlijk zoals onze wandeling in Bryce Canyon die je hier terugvindt. Door het gebruik van het GPS horloge zijn we op geen enkel moment het spoor bijster geraakt. Daarnaast lieten we de grote mensenmassa’s achter ons. We hadden deze wandelingen ook vast wel kunnen maken zonder gpx-bestand op het horloge. Maar dan was het toch vaker zoeken en twijfelen geweest tijdens het wandelen zelf. Nu hadden we gewoon het vertrouwen en het gemak van het juiste pad te volgen.

Ook voor de langere wandelingen die we gedaan hebben in Grand Teton en Yellowstone gaf het horloge ons veel vertrouwen. Door continue in te zien wat je huidige snelheid is en hoe lang de wandeling nog duurt, weet je precies hoe lang je nog te gaan hebt. Zo braken wij in Glacier een prachtige wandeling af, omdat we zagen dat als we de volledige wandeling af zouden maken wij de laatste shuttlebus zouden missen. Ondanks dat we al één keer spontaan hadden gelift in Yellowstone, was dit niet per se iets dat we op het einde van de dag met een peuter over wilde doen.

Binnenkort ga ik er een dagtaak van maken om alle door ons gemaakte wandelingen in Amerika uit te werken, zodat we onze eigen verslagen met jou kunnen delen hier op de blog. Er staan er al een aantal online, dus kijk vooral even rond. Verzoekjes voor wandelingen kun je natuurlijk ook doen door een reactie hieronder achter te laten. Verdere vragen beantwoord ik ook graag voor je.

Groetjes Nicky (de man van...)

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Wandelen in amerika
Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Erg fijn artikel. We hebben een reis in 2021 in de planning en zijn zeer benieuwd naar de wandelingen welke jullie gemaakt hebben.

  Reageer
 • De planning is nu:
  Las Vegas-Grand Canyon-Monument Valley-Mesa Verde-Moab-Rock Springs-Jackson-Yellowstone NP-Idaho Falls-Salt Lake City-Bryce Canon-Zion-Las Vegas
  En dan in ca. 3 weken. Dit betreft een bestaande reis (maar zal geen reclame maken voor deze site) en hier gaan we waarschijnlijk nog een beetje aan sleutelen.

  Reageer
  • Een mooi rondje hoor. Ik hoop dat je voldoende tijd in de nationale parken hebt om te wandelen en ook nog de highlights te zien!

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *