Waarom wij graag op vakantie gaan naar de Verenigde Staten

IMG_3397

Dag zoete baksels, hallo soort van introductie naar reisverslagen. Nee, ik neem geen afscheid van bakken en zeker ook niet van het delen van recepten. Maar ik wil meer van mijzelf in deze blog steken en daar hoort reizen (naar de Verenigde Staten) gewoon echt bij. De komende maanden zullen er steeds vaker verschillende non-food artikelen online komen, iets wat ik nu al zo af en toe deed. Alhoewel ik toch altijd de link maakte met eten. Dit artikel gaat niet over eten of bakken, maar wel over reizen en mijn eigen leven. Vandaag leg ik uit waarom Nicky en ik graag naar de Verenigde Staten reizen – meerdere keren per jaar zelfs – en wat wij daar dan zoal doen. Het zijn behoorlijk wat foto’s, want foto’s zeggen vaak meer dan woorden. Alhoewel je soms dingen beter met eigen ogen kunt zien om de schoonheid te ervaren. Kijk en lees je mee? 

IMG_3385

Laten we beginnen met een korte introductie. Ik ben Lian en ik bezocht de Verenigde Staten voor het eerst in 2007. Dit ben ik op het strand van Miami Beach in 2015.

IMG_4516

Dit is Nicky – op een hele oude foto – en Nicky bezocht de Verenigde Staten voor het eerst in 2004. Dit is Nicky in Las Vegas in 2010. Dit was onze eerste roadtrip samen en de kiekjes van die reis kent iedereen wel van iemand die ook een roadtrip door de Verenigde Staten heeft gemaakt.

Maar bovenstaande foto’s laten eigenlijk niet het beeld zien dat wij van de Verenigde Staten hebben. Ja, we vinden Vegas geweldig over de top en brengen graag een bezoekje aan deze ‘ Sin City’ of Disneyland voor volwassenen. Ook Florida hebben we inmiddels ontdekt en wij zijn dan ook echt niet vies van de luxe hotels met mega zwembaden, de warmte en de zon. We gaan bijvoorbeeld over twee weekjes weer terug naar Florida en verblijven een aantal dagen in een Hard Rock Hotel resort. Beetje Vegas in Florida. Ook negeren we de pretparken niet en hebben we Disneyland Californië al twee keer bezocht en hebben we ook al een aantal andere attractieparken kunnen afvinken. Maar nogmaals, dat is niet de reden dat wij er zo graag heen gaan.

Nee, die reden is de natuur. De wandelingen, de nationale parken, de ruimte, de dieren en ga zo maar door. Oke, we houden ook van het eten, vinden het overdreven gedoe van de Amerikanen niet erg en dat we de taal vloeiend beheersen is ook geen nadeel. Maar vandaag wil ik je laten zien wat wij zien, wat wij daar het liefste doen en waarom wij ons hart hebben verloren aan de Verenigde Staten.

Wildlife

IMG_1952

Ik ga niet beweren dat je wilde dieren niet in andere landen of continenten vind, maar de ‘wildlife’ van de Verenigde Staten vinden wij prachtig. Hierboven zie je één van mijn meest favoriete foto’s die wij van dieren gemaakt hebben. We hebben er een hele reeks van.

IMG_6100

Maar ook de wat grotere dieren spotten wij graag. Ze komen soms vanuit het niets aangelopen. Deze kwam uit de mist gelopen met een hele familie en de foto is genomen vanuit onze huurauto.

IMG_2597

Beren. Wat ontzettend vreemd om beren in het echt te zien. Wil je de grote levensgevaarlijke Grizzly beren zien? Bezoek dan Glacier National Park, daar zagen we er rond schemering meer dan genoeg. Wel op veilige afstand blijven. Dit is trouwens een ‘black bear’, die je bijvoorbeeld kunt spotten in Yosemite National Park.

IMG_5694

Zo dichtbij komen de kleine diertjes, want ze worden door best veel toeristen gevoerd. Nooit doen, het maakt ze agressiever en gevaarlijker dan ze daadwerkelijk zijn.

Hiking

IMG_5978

Wij zien veel ‘wildlife’ omdat we de laatste jaren veel tijd en energie hebben gestoken in de kunst van het ‘hiken’ (wandelen). De Verenigde Staten is niet vlak, dus het wandelen daar is behoorlijk intensief en niet te vergelijken met wandelen in Nederland. Je krijgt er echter veel voor terug.

IMG_5975

Dit was in april van dit jaar. Omdat het voorjaar was lag er op veel plekken die wij bezochten nog sneeuw. Achter ons zie je Mount Rainier, voor deze foto hebben we ons behoorlijk in het zweet gewerkt en een paar uur gewandeld – ook door de sneeuw.

IMG_8319

Maar het wandelen heeft ons ook op vele bekendere plekken gebracht. Wat dacht je van de Grand Canyon, maar dan echt er midden in. Niet vanaf de rand zoals het gros van de bezoekers. Voor de rim to river (en weer terug) wandeling stonden wij om 5 uur ‘s ochtends op, om weer om 5 uur ‘s middags terug te zijn. De beloning? Zonsopgang beleven vanuit de binnenkant van de Grand Canyon …

IMG_8438

… Aan het einde van de ochtend dan eindelijk de Colorado rivier bereiken …

IMG_8460

… Zodra we de Rim weer zien ons realiseren hoe ver we nog moeten … Maar oh wee wat was het deze wandeling waard. We waren een jaar eerder al de Grand Canyon ingelopen via de Bright Angel Trail, maar in hartje zomer wordt het afgeraden om helemaal naar de rivier en terug te lopen. Daarom kwamen we een jaar later in de herfst terug voor de meest intensieve wandeling die wij ooit hebben gemaakt.

IMG_8490

Vieze schoenen en oranje benen van het stof/zand van de Grand Canyon. Deze wandelschoenen hebben al zoveel bijzonder mooie plekken gezien.

IMG_8108

Een andere mooie wandeling, maar eigenlijk meer een beklimming, was die naar Angels’ Landing in Zion National Park. Gewoon afgrond aan beide kanten van deze uit steen gehouwen trap. Je loopt via de smalle heuvelrug helemaal naar de top voor een prachtig uitzicht. Je kunt je bedenken dat ik die railing niet los heb gelaten.

Prachtige natuur

IMG_5875

Tja, ik val een beetje in herhaling, want die natuur was misschien al duidelijk in de vorige foto’s. Maar wat dacht je van Crater Lake? Waar in mei nog steeds meters sneeuw lag.

IMG_8123

Of dit uitzicht over Zion vanaf Angels’ Landing?

IMG_5532

Of Half Dome in Yosemite National Park? Ook voor dit uitzicht hebben we een paar uur gewandeld en kwamen we op een heel toeristisch punt zonder de toeristen. De weg naar dit uitzichtpunt was nog dicht vanwege sneeuw, maar “gelukkig” ging er ook een wandelpad heen. Vanaf eind mei kun je er gewoon met de auto komen, maar dan ben je wel niet de enige.

IMG_8257_tonemapped

Wat dacht je van de Horseshoe Bend in de Colorado River? Dit is een prachtig stukje natuurschoon waar je vrij makkelijk kunt komen en niet in een nationaal park ligt.

IMG_6074

Iets dat ik al een aantal jaar wilde zien, maar waar we pas afgelopen jaar zijn geweest is het oerwoud van Olympic National Park. Prachtig!

En dan te bedenken dat ik jullie nu maar een heel klein deel heb laten zien van alles wat wij al gezien hebben. Waarom de Verenigde Staten? Omdat we verliefd zijn geworden op dit land, maar vooral eigenlijk op de natuur. De ene dag sneeuw en een dag later wandelen op een strand. Het kan allemaal in de Verenigde Staten.

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

 • En dan vraag ik mij natuurlijk af…… langs hoeveel geocaches jullie al gelopen zijn in deze prachtige omgeving van de geplaatste foto’s. Genoten van deze blogpost! Kom maar op met meer.

  Liefs, Joke

  Reageer
 • Kan mij zo in jouw verhaal vinden! Toevallig vroeg een collega mij gisteren wat mij zo aantrok aan reizen in de VS (wij zijn net terug uit New England). De natuur!! Ben verliefd op Glacier NP! Maar stiekem ook een beetje op Grand Teton, Waterton Lakes in Canada, Mount Rainier…..en nog zoveel meer 🙂

  Reageer
 • Mijn man en ik zijn het hiken/wandelen nu net een beetje aan het ontdekken. Afgelopen zomer zijn we in Oostenrijk wezen wandelen, ook echt prachtig! Ik heb ook een enorme voorliefde voor Amerika, dus ik denk dat wij in de toekomst daar ook zeker gaan hiken.
  Enorm mooie foto’s trouwens!

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *