Interview: Waarom Amber voor haar rondreis door Amerika voor een camper kiest in plaats van een huurauto

Lang getwijfeld of ik mijn eigen blog zou gaan inzetten als platform voor andermans Amerika-reisverhalen, maar in een spontane bui benaderde ik Amber op Instagram. Alles wat daarna volgde voelde gewoon goed. Op deze manier kan ik jou van nog meer reisinspiratie voorzien ook als ik zelf niet op reis ben. Amber kwam ik dus tegen op Instagram en zoals haar profielnaam al doet vermoeden is ze gek op Amerika. Binnenkort gaat ze voor het eerst een rondreis met camper maken. De ervaring van rondreizen door Amerika met een huurauto heeft ze, dus ik ben heel benieuwd waarom Amber met haar gezin dit keer voor een camper kiest in plaats van een huurauto. Ik stelde haar voor vertrek een paar vragen. Lees je mee?

Vertel iets over jezelf. Wie ben jij en hoe ziet jouw reisgezelschap eruit?

Mijn naam is Amber en ik ga binnenkort samen met mijn man en ons zoontje van vier jaar oud een rondreis van drie weken maken door het zuidwesten van Amerika. We gaan met de camper rondreizen. Het wordt voor mijn man en ik de vijfde keer naar Amerika, maar voor ons zoontje de eerst keer. Vanaf onze eerste reis door Amerika zijn wij verslaafd geraakt aan het land. Het is een heerlijk land en makkelijk om doorheen te reizen. Een divers land, dankzij de aardige mensen, toffe steden, leuke dorpjes, heerlijke stranden en natuurlijk de geweldige natuur. Het is voor ons het perfecte vakantieland.

Dit keer gaan wij weer naar het westen, voorheen zijn we ook naar Florida en de oostkust geweest. We beginnen in Los Angeles. We verblijven daar de eerst nacht in een hotel vlakbij het vliegveld omdat we niet meteen de camper mogen ophalen. Daarna gaan wij gelijk Los Angeles uit en op weg naar Huntington Beach wat net onder Los Angeles ligt en staan we met de camper aan het strand. Daarna gaan we naar San Diego, een favoriete stad van ons. Vanuit daar rijden we naar Palm Dessert, Phoenix, Sedona, Grand Canyon, Page, Zion, Las Vegas, Barstow, Anaheim en weer terug naar Los Angeles. Je kunt mijn Amerika reizen volgen op instagram via @gekopamerika.

Jullie gaan voor het eerst op reis met een camper. Wat was de reden dat jullie nu voor een camper kozen en niet de huurauto?

Normaal gesproken zijn we niet zo van het kamperen maar deze keer lijkt het ons met een kind wel handig om met een camper te gaan. Voorheen gingen we met zijn tweeën met een huurauto hotelletjes af. Voor ons zoontje lijkt het mij fijn om een vaste slaapplek te hebben. Ook heb je met een camper geen gesleep met koffers.

Vertel eens wat over die camper. Waar heb je deze gehuurd en hoeveel kost het?

We hebben de camper gehuurd via Travelhome. De camper is van Road Bear. Deze campers zijn meestal wat nieuwer en luxer en inclusief inventaris, gps en transfers. Omdat we niet van die kampeertypes zijn en dit nieuw voor ons is, leek ons dit wel prettig. De kostten zijn ongeveer €4.500,- voor drie weken met de camper inclusief vliegtickets en de eerste hotelovernachting. Maar daar komen nog de de standplaatskosten voor de campings bij, het eten, benzine, pretparken en we shoppen ook altijd graag in de States.

Zijn er dit keer speciale dingen waar je op let in de voorbereiding voor het reizen met een camper?

Waar we deze keer extra op gelet hebben is dat er niet teveel reistijd zit tussen de overnachtingen. Ook nemen we zelf een kinderstoeltje mee voor in de camper. We nemen wel gewoon koffers mee omdat ik dat zelf fijner vindt dan tassen. We bergen ze op in de opbergruimte van de camper en mocht dat niet passen kan je ze ook nog achterlaten bij de camperverhuurder. Verder neem ik een antislipmatje mee voor op de tafel zodat onder het rijden niet alles wegglijdt als ons zoontje bijvoorbeeld aan tafel zit te kleuren of even een flimpje kijkt op de ipad. Ik heb gelezen dat de antislipmatjes ook handig zijn voor in de kastjes zodat onder het rijden niet alles wegglijdt. Voor de rest kijken we daar te plekke mochten we iets nodig hebben.

De campings zitten nog niet in je kostenplaatje. Hebben jullie wel al alle campings vastgelegd?

Wij hebben alle campings al geboekt. Voorheen boekten wij ook alle hotels van tevoren. Dit vinden wij fijner omdat we geen zin hebben om ter plekke op zoek te gaan naar een hotel of iets dergelijks. Daarnaast vind ik het ook erg leuk vind om dit vooraf uit te zoeken. Zo heb ik dat ook gedaan met de campings, maar ik heb wel gemerkt dat er veel minder keus is dan als je bijvoorbeeld hotels moet boeken. De campings in de nationale parken moet je al een half jaar van tevoren boeken wil je verzekerd zijn van een plekje. Ook heb ik gemerkt dat bij veel van de campings die ik op het oog had dezen toch al snel vol zitten en dan vooral in de weekenden.

Waar kijk je het meeste naar uit voor deze reis?

Het meeste kijk ik uit om weer rond te reizen door dit prachtige land, de nationale parken, de stranden, het eten en dan vooral de hamburgers ? en het shoppen natuurlijk! En om dit allemaal met zijn drietjes voor het eerst mee te maken. Ook kijk ik uit om naar Disneyland te gaan en dan vooral het Cars gedeelte voor ons zoontje die daar helemaal gek van is. Wij zijn nog nooit in Disneyland geweest, dus ik ben erg benieuwd.

Zijn er nog tips die je nu al hebt voor anderen die ook willen reizen met een camper?

Wat ik lees van anderen is dat het handig is om een extra hoeslaken mee te nemen of in Amerika er eentje aan te schaffen, omdat je alleen maar lakens krijgt bij de camper en die verschuiven makkelijk. Voor de rest nog geen tips. Die zullen we na de reis vast wel meer hebben.

Dankjewel Amber voor het delen van jouw antwoorden. Na de reis zal Amber vertellen hoe ze de reis ervaren heeft en welke tips ze heeft voor iedereen die ook met een camper door Amerika wil reizen. Wil je dit vervolginterview niet missen? Abonneer je dan op de leukste nieuwsbrief voor alle Amerikajunkies (in spé). Naast vele andere leuke voordelen, kun je in de nieuwsbrief het vervolg van Amber’s reis teruglezen.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *