Vliegen met een dreumes: speelgoed voor in het vliegtuig

speelgoed voor in het vliegtuig

Vliegen met een dreumes lijkt een hele opgave, maar afhankelijk van hoe relaxed je er zelf in staat valt het reuze mee. Het is eigenlijk hetzelfde als vliegen met een baby. In dit artikel geef ik enkele tips met welk speelgoed voor in het vliegtuig een dreumes zich prima zal vermaken. Speelgoed dat niet te groot is, multifunctioneel inzetbaar en, nog belangrijker, de medepassagiers niet zal storen. Je zult begrijpen dat speelgoed waar geluiden uitkomen een no-go is voor in het vliegtuig. Een koptelefoon en een tablet is misschien een oplossing voor een wat ouder kindje, maar een dreumes vermaakt zich liever met iets anders. Lees daarom snel verder om te ontdekken welk item het beste past bij jouw kleine uk. 

Speelgoed voor in het vliegtuig voor een dreumes

  1. Stapel bekers staan eigenlijk wel in de top van beste speelgoed voor in het vliegtuig. Je kunt er mee stapelen (duh), maar ook in elkaar zetten en juist omdat ze zo mooi in elkaar passen nemen ze ook weinig ruimte in. Eenmaal aangekomen op de bestemming zijn ze te gebruiken in de zandbak, het zwembad of als “drinkbeker” in het fantasiespel van je kindje. Het is misschien geen mooi speelgoed, maar wel heel praktisch en multifunctioneel. Omdat je er zoveel mee kunt doen vermaakt ieder kindje hier zich wel mee. Aanrader!
  2. Waskrijtjes in combinatie met een kleurboek(je) staat garant voor veel speelplezier onder de creatieve dreumesen. Deze krijtjes zijn dik en daarom makkelijk vast te houden door die kleine handjes. Ze geven veel kleur af zonder hard erop te hoeven drukken. Gebruik een stapel beker als pennenbakje zodat de waskrijtjes niet door het vliegtuig rollen.
  3. Houten speelgoed snijset heeft bij ons echt het meeste vermaak opgeleverd. Zowel in het vliegtuig als in de hotels heeft Zoë zich er kostelijk mee vermaakt. Simpelweg het snijden van het brood en fruit was voldoende. Tip: Stop de houten stukjes in een ziplock zakje zodat je niet allemaal losse onderdelen door je tas hebt slingeren. Deze vormenplank met snijfruit is trouwens ook erg leuk en heeft naast het snijden ook nog het aspect van puzzel in zich voor nog meer speelplezier.
  4. Een boekje met kartonnen pagina’s doet het ook altijd goed, tenzij je kindje helemaal niks heeft met boekjes. Dit boekje heeft trouwens vilten flapjes die niet kapot gescheurd kunnen worden. Daarnaast vind je op de laatste pagina een spiegeltje voor nog meer plezier.
  5. Een vormenstoof met houten diertjes hadden wij niet mee, maar ik kan mij heel goed indenken dat je kindje zich er lang mee kan vermaken. Met de diertjes kan afzonderlijk van de houten stoof gespeeld worden. De stoof zelf is natuurlijk een puzzel en daarnaast heeft deze boerderij een handig handvat waardoor je kleintje het makkelijk zelf kan dragen. De vormenstoof is ook gewoon een boerderij, waardoor er op verschillende manieren mee gespeeld kan worden. Ondanks dat de vorm en grootte misschien niet het meest praktisch is valt er met dit speelgoed genoeg te ontdekken, waardoor je niet veel anders mee mee hoeft te nemen. In de stoof zelf is misschien wel ruimte om die stapel bekers in op te bergen.
  6. Een bal is hoe dan ook leuk om mee te nemen voor je kleintje. Zacht genoeg waardoor je niemand pijn zult doen en geschikt voor de allerkleinsten. Wij kregen een stoffen bal als vliegtuigcadeautje van de maatschappij waar wij mee vlogen. Check vooraf even wat je (eventueel) krijgt aan boord, zodat je niets dubbel hebt of onnodig aanschaft.
Meer is minder

Gegarandeerd dat er iets leuks tussen zit voor jouw kleine uk, maar beperk jezelf tot maximaal drie items. Het scheelt je veel ruimte en je kindje heeft echt niet veel nodig, zelfs niet bij een lange afstandsvlucht. Soms is de favoriete knuffel, een lievelingsboekje en een ander item uit deze lijst al meer dan voldoende.

Mocht je zelf nog tips hebben voor speelgoed voor in het vliegtuig, laat deze dan achter in een reactie. Op die manier kan iedereen er gebruik van maken. Veel reisplezier gewenst!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

  • Ik heb altijd een klein memory-spelletje in mijn tas, gewoon een stuk of 10 kaartjes (dus 5 setjes), met een elastiekje bij elkaar gebonden. Neemt niet veel ruimte in en mijn zoon vindt het geweldig om de plaatjes bij elkaar te zoeken.

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *