Vijf plekken in Arizona die je niet mag missen!

Havasu Falls in de Grand Canyon, AZ
Havasu Falls door Evan Sanchez via Unsplash

Wie een rondreis door Amerika maakt, komt hoogstwaarschijnlijk ook door Arizona. Arizona staat bekend om de Grand Canyon en heet niet voor niets the Grand Canyon state. Maar wat vind je nou nog meer in deze staat en wat moet je zeker weten gezien hebben? Wist je bijvoorbeeld dat je een heleboel Amerikaanse roadtrip klassiekers in deze staat vindt? Ontdek snel welke vijf plekken in Arizona onderdeel zouden moeten zijn van jouw rondreis door Amerika.

[feast_advanced_jump_to]

Arizona is de Grand Canyon State

1. Grand Canyon National Park

De Grand Canyon staat met grote stip op nummer één. Logisch, want geen enkele zuidwest roadtrip is compleet zonder een bezoek aan dit prachtige nationale park. Geen enkele foto of video kan je de grootsheid van dit natuurspektakel laten ervaren. Maar om je een idee te geven, raad ik je aan om mijn reisvlog van 2018 hieronder te bekijken:

Wil jij net zoals Nicky ook de Grand Canyon in? Met een beetje gezond verstand en voorbereiding moet dat geen probleem zijn. Wandel bijvoorbeeld naar Indian Garden (of tot aan Plateau Point zoals Nicky deed) of doe de Grand Loop of kies ervoor om alleen maar tot Ooh Aah Point te wandelen.

De Havasu Falls in de Grand Canyon

De Havasu Falls vind je in de Grand Canyon in het gebied van de Havasupai Indianen. De enige manier om bij deze waterval te komen is door te gaan backpacken (wandelend). Naast dat je een campingreservering nodig hebt, mag je de wandeling niet op een dag doen. In je backpack zit dus ook eten voor meerdere dagen, een tent en slaapspullen. Niet iets dat je zomaar even doet en vaak vergeten wordt. Daarnaast is er dus een heuse run op de campingreserveringen en zijn dezen doorgaans op de eerste dag allemaal vergeven. Voor dit jaar staat de datum om te reserveren voor aankomend seizoen op 1 maart 2020.

Uiteindelijk wel een tof avontuur mits je voorbereid en met de juiste intentie – behoud van de natuur op de eerste plaats – eraan begint. Meer informatie vind je hier.

Arizona's Route 66

2. Arizona Route 66

Een van de staten waar je een stuk kunt rijden over de historische Route 66 is Arizona. Vanaf de I-40 heb je een paar plekken om op deze route te komen. Rijd je vanaf het oosten naar het westen dan kun je bij Seligman Route 66 nemen naar Kingman en eventueel helemaal naar de Californische staatsgrens waarbij je ook nog langs het oude goudmijndorpje Oatman komt. Logischerwijs kun je dit stuk ook vanuit California richting de Grand Canyon rijden. Maak stops bij de drie genoemde stadjes en ervaar wat er nog over is van Route 66.

Het Route 66 dorpje Oatman

Breng zeker een bezoek aan Oatman als je kinderen hebt. De loslopende ezels zijn een ervaring an sich, maar als het 12 uur is wil je het opgevoerde cowboy-spektakel ook meemaken. Als het noon is, vindt er een heuse shootout plaats. Bezoek hun website voor meer informatie.

Ezels in Oatman, AZ
De loslopende ezels in Oatman
blijf op de hoogte!

Als Amerikajunkie (in spé) wil je natuurlijk geen enkele weetjes en tips missen die ik alleen maar met mijn abonnees deel. Meld je vandaag nog aan voor mijn Amerikajunk(ie-)mail en updates:

Foto van Matthew Ronder-Seid via Unsplash

3. State Route 89A

Houd je meer van ruige rotsformaties en de natuur, dan is deze scenic route in Arizona misschien meer geschikt voor jou. State Route 89A neemt je vanaf Prescott (of Prescott National Forest) naar het oosten langs Cottonwood, Sedona tot aan Flagstaff. Dit is een andere route die je kunt nemen om vanuit het westen naar de Grand Canyon te gaan of omgekeerd natuurlijk.

Lees ook: De mooiste routes in Amerika

Devil's Trail bij Sedona, AZ
Devil's Bridge door Clay Banks via Unsplash

Devil's Bridge Trail in Sedona

Een van de wandelingen die de moeite waard is om te doen rondom Sedona is de Devil's Bridge Trail. De wandeling zelf is niet heel moeilijk, maar houdt er rekening mee dat je er wel een paar uur, afhankelijk van hoeveel foto's je wilt maken, kwijt zult zijn aan deze activiteit. Ben je er in de zomer? Wandel dan zo vroeg mogelijk in de ochtend. Klik hier voor de praktische informatie over de wandeling.

Navajo Bridge Arizona

4. Page, Arizona

Page zelf is dus niet heel erg bijzonder, maar als uitvalsbasis voor de regio is het een superlocatie. Er is zoveel te doen in of rondom Page dat je jezelf prima een paar dagen kunt vermaken. In de buurt van dit stadje vind je Lake Powell, Navajo Bridge, Glenn Canyon (Dam), Horseshoe Bend, Marble Canyon, Vermillion Cliffs, Antelope Canyon en Monument Valley om maar enkele plekken op te noemen.

Horseshoe Bend in Arizona
Monument Valley in Arizona

De bekende Monument Valley foto

Wie kent het plaatje niet? Een lange rechte weg met helemaal op het einde de drie bekende rotsformaties die voor velen het Monument Valley plaatje vormen. Dit beeld is bekend geworden door de film Forest Gump met Tom Hanks in de hoofdrol als de gelijknamige Forest Gump. Bij mile marker 13 vind je dé fotospot om die bekende Monument Valley foto te maken. Inmiddels zijn er meerdere geasfalteerde plekken op dit punt gecreëerd, zodat je jouw auto of camper netjes kunt parkeren. Het enige nadeel daarvan is, is dat deze ook op je foto te zien zullen zijn. Desalniettemin blijft dit stukje Amerika eentje om niet te missen.

Saguaro National Park in Arizona
Photo by Christoph von Gellhorn on Unsplash

5. Saguaro National Park

Wist jij dat Arizona naast de Grand Canyon nog twee andere nationale parken kent? En nee, Monument Valley is géén nationaal park dat valt onder het beheer van de National Park Service. De andere nationale parken die je in Arizona vindt, zijn Saguaro National Park en Petrified Forest National Park. Van deze twee raad ik een bezoek aan Saguaro (spreek uit als Sa - WAH - ro) het meest aan. De reusachtige, Amerika's grootste, cactus is het symbool van het Amerikaanse westen en uberhaupt het beeld dat je krijgt als je denkt aan een cactus.

Wil je meer van dit soort tips of hulp voor de plekken die jij gaat bezoeken tijdens je rondreis door Amerika? Klik hier om contact met mij op te nemen of klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek én ontdek hoe ik je kan helpen.

Extra: Rondreis door Arizona

Ben jij overtuigd dat Arizona de staat is voor jou om verder te ontdekken? Dan heb ik goed nieuws voor jou.

Hieronder heb ik alle locaties (én meer!) in een plattegrond geplaatst en er direct een handige route van gemaakt, zodat je alles dat deze staat te bieden heeft kunt ontdekken. Groot voordeel, vanuit Las Vegas is deze staat supergoed te bereiken en wie wil er nu niet naar Las Vegas? Boek hier je vliegticket naar Las Vegas om dit Arizona avontuur aan te gaan.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *