Verjaardagscake milkshake en 5 jaar bloggen

IMG_6094

Joepie! Voor mijn tweede milkshake pakte ik helemaal uit. Iedere keer word ik er weer vrolijk van. Deze verjaardagscake milkshake maakte ik stiekem al voor de Oreo milkshake van een paar weken geleden, maar wilde ik op dit speciale moment pas met jullie delen.

Vijf jaar geleden, augustus 2009, blogde ik voor het eerst onder de naam Cakeje Van Eigen Deeg over cupcakes en muffins. Alles van toen is helaas niet meer op deze blog te vinden, aangezien ik een aantal keer verhuisd ben – van blogspot naar wordpress.com en van wordpress.com naar wordpress.org. Daarnaast blogde ik in het begin in het Engels, zat er geen regelmaat in mijn postings en kon het soms een jaar lang stil zijn.

IMG_6084

Maar als ik zelf kijk naar het enorme verschil tussen “vroeger” en nu op het gebied van ervaring, kennis en kwaliteit dan weet ik van mijzelf dat ik veel heb geleerd en ook ontzettend ben gegroeid. Ik kan mij nog goed de ontplofte keuken herinneren in ons kleine apartementje. Hoe vaak ik frostings heb verdomd en poedersuiker door het huis zag vliegen. Of die keer dat letterlijk alles rood was – de keuken, ik en alles dat ik had aangeraakt –  en ik stond te kijken met mislukte red velvet cupcakes. Ik kon wel janken!

IMG_6086

Maar ik ben doorgegaan, want ik blog omdat ik het echt heel leuk vind om te doen en mijn lekkers met jullie te delen. Ik vind het heerlijk om eerst uren in de keuken te staan en daarna mooie foto’s te maken van het resultaat. Het is voor mij een uitlaatklep die mij zo af en toe ook nieuwe dingen leert en leuke ervaringen, contacten en complimentjes met zich meebrengt.

Tuurlijk heb ik soms dagen dat ik het te druk heb met mijn vaste baan en ik weer verlang naar mijn studententijd en wat ik allemaal zou kunnen bereiken met deze blog met de tijd van toen en de kennis en wetenschap van nu. Als ik nu zie hoe snel sommige mensen een blog uit de grond stampen en alle tijd lijken te hebben om alles te perfectioneren dan word ik wel eens jaloers, maar op het einde van de dag ben ik ontzettend blij met mijn kleine blog en iedere lieve lezer, volger en collegablogger die ik heb. Dit recept is dan ook een van mijn cadeautjes aan jullie, want wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.

Verjaardagscake milkshake (1 persoon)

Ingrediënten:

  • 4 el (cup)cake- of muffinmix
  • 150 gr biologische slagroomijs
  • 3/4 cup biologische melk
  • opgeklopte slagroom of uit een spuitbus
  • 1 tl sprinkles
  • verkruimelde (confetti)cake

Bereiding:

  1. Doe de cakemix, ijs en melk in een blender of hoge maatbeker wanneer je een staafmixer gebruikt en mix de ingrediënten samen tot een milkshake.
  2. Doe de milkshake in een hoog glas en spuit er een toef slagroom op. Decoreer met sprinkles en de verkruimelde cake. Serveer direct.

Deze verjaardagscake milkshake is een waar feestje en smaakt ook echt naar cake. Je kunt hiervoor een cakemix gebruiken die je thuis hebt staan, zoals ik heb gedaan. Met de overige cakemix heb ik een iets kleiner beslag gemaakt, sprinkles toegevoegd en mini confettimuffins – ik had een muffinmix thuis staan – gebakken. Dit is de cake die ik vervolgens heb verkruimeld en waarmee ik deze verjaardagscake milkshake mee heb gedecoreerd. Ontzettend simpel, maar super lekker en leuk.

IMG_6088

Dankjewel voor het lezen, volgen en steunen van mijn blog. Op naar nog meer mooie jaartjes!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *