Vegan (mini) vanille cupcakes

IMG_7669

Afgelopen kerst heb ik een mini muffinvorm gekregen, maar ik heb – op de mini muffins die ik voor deze milkshake had gebakken na – de vorm eigenlijk nog niet gebruikt. Daarom vond ik het tijd om mini cupcakes te bakken. Om niet zomaar wat cupcakes te bakken besloot ik vegan-proof, oftewel veganistische vanille cupcakes te bakken. Geen boter, melk en eieren. Deze vegan vanille cupcakes zijn makkelijk om te maken en happen vanwege het formaat ook heerlijk weg.

IMG_7664

Het recept staat eigenlijk al wat langer op de blog, maar besloot ik voor de volledigheid even in een nieuw jasje te steken. Nu zijn ze inclusief toppping helemaal vegan-proof en daardoor ook lactose- en eivrij. Voor deze cupcakes heb je geen mixer nodig, dus zolang je over een oven beschikt kan dit beslag in de meest primitieve keuken bereidt worden.

IMG_7674

Mini vegan vanille cupcakes (24 – 30 stuks*)

Ingrediënten:

 • 1/2 cup bloem
 • 1 1/2 cup zelfrijzend bakmeel
 • 1 cup lichtbruine basterdsuiker, of fijne kristalsuiker
 • 1 tl bak soda
 • 1/2 tl zout
 • 1 el vanille pasta (komt overeen met 1 vanilleboon)
 • 1 tl witte azijn
 • 1/3 cup zonnebloem olie
 • 1 cup koud/gekoeld water

Voor het glazuur:

 • 120 gr poedersuiker
 • 3 el limoensap

Methode:

 1. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een mini muffinvorm met mini cupcake papiertjes.
 2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer met een garde alles doorelkaar. Voeg de natte ingrediënten toe en roer nogmaals alles goed door totdat je geen klonten meer in het beslag hebt zitten.
 3. Vul de cupcake vormpjes voor 2/3 en bak de cupcakes in ongeveer 10 – 15 minuten gaar. Ze moeten stevig zijn en enigzins meeveren wanneer je er lichtelijk op drukt en/of er een sateprikker schoon uit komt.
 4. Doe de poedersuiker in een kom en voeg beetje bij beetje het limoensap toe terwijl je tussendoor roert met een vork. Stop met toevoegen van het sap, wanneer je de gewenste dikte hebt bereikt.
 5. Smeer het glazuur er met een mes op – het moet dit genoeg zijn, zodat het er niet afdruipt – en decoreer met mini parels.

* Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om normaal formaat cupcakes te bakken. Je haalt er dan 12 cupcakes uit, bak ze wel langer. Namelijk zo’n 20-25 minuten.

Door de toevoeging van het glazuur krijgen deze mini vegan vanille cupcakes een frisse smaak. Ze waren letterlijk hap slik weg. Ik ben ook blij dat ik eindelijk mijn mini cupcake papiertjes uit de lade heb kunnen trekken. Mini cupcakes zijn zo schattig!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *