Vanillecake

IMG_9792

Momenteel ben ik mijn blog aan het hercategoriseren (pff wat een woord) en dat betekent ook dat ik wat toevoegingen wil doen aan mijn basisrecepten. Een daarvan is dit recept voor vanillecake. Ik denk dat ik nooit echt een “gewone” cake heb gebakken, omdat ik eigenlijk niet zo fan ben van vanillecakes. Ik moet er altijd wel iets mee doen. Siroop of jam erin, glazuur eroverheen, ander soort meel toevoegen, noem het maar op. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik deze cake dan ook eigenlijk voor andere doeleinden gebakken heb, maar het leek mij toch wel leuk dit recept met jullie te delen. Nu kan ik dan ook eindelijk zeggen dat ik een recept heb voor een gewone vanillecake.

IMG_9780

Vanillecake
Ingrediënten
  • 200 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 225 gram fijne kristalsuiker
  • 3 biologische eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 ml melk
Bereiding
  1. Vet een cakeblik in met boter en bestrooi met wat bloem, klop het overtollige bloem uit het blik. Verwarm een heteluchtoven voor op 170 °C.
  2. Mix in een grote kom, langzaam oplopend naar een hoge snelheid, de boter en suiker luchtig.
  3. Voeg één voor één de eieren toe terwijl je op middelhoge stand blijft mixen. Voeg ook het vanille extract toe.
  4. Doe het bloem met de bakpoeder en het zout in een kom en roer door elkaar.
  5. Voeg een beetje melk en een deel van het bloem toe en mix op middelhoge stand.
  6. Voeg het overige bloemmengsel en de melk toe en mix kort door totdat het laatste restje bloem nog net zichtbaar is.
  7. Schraap de zijkanten van de kom schoon met een spatel en roer het beslag nog een keer goed door tot het laatste beetje bloem ook vermengd is.
  8. Doe het cakebeslag in het bakblik en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak de cake gaar en goudbruin in 50-55 minuten. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
  10. Laat de cake enkele minuten afkoelen in de vorm en kiep deze vervolgens uit op een rooster om verder te laten afkoelen.

Persoonlijk vind ik cakes altijd een dag later het lekkerste, maar dat neemt niet weg dat ik ook graag op de dag van bakken zelf een plakje eet. Psst, dit recept gebruikte ik ook voor mijn hidden design cake die over een paar dagen online komt en waar jullie al een ‘sneak preview’ van zagen op Facebook.

Als je dit recept voor vanillecake gaat volgen en je wilt een foto van het resultaat delen op social media, vergeet de foto dan niet te taggen met #cakejevaneigendeeg.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

  • Toch zijn er heel veel mensen die niet van bijzondere dingen in een cake houden (ik hou er juist wel van, maar ik ken er genoeg die daar anders over denken) en voor hen is het heel fijn als je een goede simpele cake hebt.

    Reageer
    • Ja klopt. En er zitten ook geen aparte soorten suiker ofzo in. Dus de meesten kunnen deze cake maken met ingrediënten die ze al in huis hebben.

      Reageer
  • Ziet er zalig uit deze vanille cake en mooie foto’s erbij.
    Een goed basis recept is altijd heel prettig.
    Hier in huis wordt altijd van alles gebakken maar een plakje cake blijft voor mij overheerlijk.

    Groetjes, Joke

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *