Vanille en witte chocolade cheesecake met cranberry topping

IMG_4234

Ik wilde jullie de dag na mijn 30ste verjaardag toch even laten zien wat je nog meer kunt doen met mijn meest succesvolle recept op de blog, namelijk de witte chocolade cheesecake. Deze cheesecake wordt nu massaal bekeken zo vlak voor de kerstdagen en ook ik was verleid om deze heerlijke cheesecake weer eens te maken. Maar ik moest er natuurlijk wel een kerstige twist aangeven, dus koos ik ervoor om mijn cranberry compote in te zetten. Het resultaat een witte chocolade cheesecake met cranberry topping. 

Ik was natuurlijk wel weer heel koppig en probeerde (aangezien ik een heel voorraadje eiwitten heb, dankzij Two Chicks) deze cheesecake met alleen eiwitten te maken. Je krijgt dan een wittere cheesecake, maar mijn conclusie is dat je toch echt eigeel nodig hebt voor een betere binding. De structuur was heel korrelig, terwijl ik dat van deze cheesecake niet gewend ben. Hij valt wel minder zwaar, dat dan weer wel. Dus als je de aparte structuur niet vervelend vindt, dan zou je het wel kunnen proberen. Geloof mij er komt een prima cheesecake uit, maar met eigeel is ‘ie gewoon een stuk lekkerder. Laten we gewoon maar naar het recept gaan!

witte chocolade cheesecake met cranberries

Vanille en witte chocolade cheesecake met cranberry
Ingrediënten
Bereiding
  1. Bereid de cheesecake volgens dit recept en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  2. Bereid in de tussentijd ook de cranberry compote volgens dit recept en laat ook afkoelen.
  3. Wanneer de cheesecake voldoende is opgesteven, gaan we de cranberry topping maken.
  4. Doe de compote in een klein steelpannetje en voeg een bodempje water toe. Afhankelijk van hoe dik je compote is geworden voeg je meer of minder water toe, dit kan ook tijdens het opwarmen.
  5. Warm de compote met het water op, totdat je een vloeibare jam-achtige substantie hebt.
  6. Haal de compote nu door een fijne zeef, zodat je een dik sausje overhoudt. Duw de compote goed aan en pers zoveel mogelijk van het vocht eruit. Vergeet ook niet de onderkant van de zeef af te strijken. Hier zit vaak nog veel saus aan.
  7. Zet de nog warme cranberry topping in de koelkast en laat lichtjes opstijven. Wanneer deze is afgekoeld (+/- 15-30 minuten) giet je de cranberry topping uit over de cheesecake. Verdeel en strijk mooi glad met een spatel.
  8. Zet de cheesecake terug in de koelkast en laat de topping mooi opstijven. Zoals je op de foto’s ziet wordt het haast een geleilaagje, maar dan lekkerder.
  9. Snijd de cheesecake met een warm mes (door in heet water te dippen) aan, zodat je mooie strakke stukjes krijgt. Serveer eventueel met een beetje poedersuiker of een toefje slagroom.

Laat het smaken en maak er een supermooie kerst van. Ik zie jullie na de kerstdagen graag terug met nog veel meer lekkers voor oudjaarsavond.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *