Ultieme kerst brownietaart

img_7182

Deze ultieme kerst brownietaart is een kerstfeestje op zichzelf. Maak ‘m net zoals ik dat deed in een springvorm voor het taarteffect, of kies voor een standaard brownievorm of rechthoekige ovenschaal. Pak uit met vers fruit en andere kerstgoodies, zoals chocolade kransjes en chocoladekerstklokjes en ik weet zeker dat jij een nog groter feestje kunt maken van jouw brownie. Omdat mijn brownie in een springvorm aan de zijkanten omhoog kruipt, maakte dit ‘m ideaal om lekker te vullen met room. De combinatie van room en chocolade maakt ‘m juist heel erg feestelijk qua smaak en daarom perfect als dessert.

img_7141

Voor de verandering gooide ik extra veel chocolade stukjes door het beslag en versierde ik mijn brownie met vers fruit. Ik denk dat deze kerst brownietaart bij iedereen mooi op tafel zal staan. Heb jij echter een allergie of een speciale eetwens, probeer dan eens deze gluten- en lactosevrije chocoladecake of kies voor een chocoladecake waar helemaal geen meel in zit. Versier deze chocoladecakes ook lekker ‘over the top’ met vers fruit en je hebt het perfecte kerstdessert gevonden. Geen speciale eetwensen? Volg dan onderstaand recept.

img_7132

Ultieme kerst brownietaart
Ingrediënten
  • 150 gr bloem
  • 25 gr cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 gr chocolade van goede kwaliteit (70% of meer)
  • 285 gr ongezouten roomboter
  • 3 biologische eieren
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 200 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout
  • 75 gr pure chocolade druppels
  • 75 gr melkchocolade druppels
  • 75 gr witte chocolade druppels
Voor de vulling
  • 250 gr ongeklopte slagroom
  • 2 eetlepels (zelfgemaakte) vanillesuiker of gewone fijne kristalsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • vers rood fruit zoals aardbeien, bramen, aalbessen en frambozen
  • verdere eetbare decoratie zoals chocoladedruppels, mini-marshmallows, kerstkransjes, candy canes, sprinkles etc.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht) en leg een vel bakpapier in een 24 cm springvorm of vierkante brownievorm. Vet de randen van de vorm in met boter.
  2. Volg voor het maken van de brownie dit recept, maar voeg op het einde de chocoladedruppels toe door deze door het beslag te roeren.
  3. Bak de brownie in ongeveer 40 minuten (de bovenkant moet een dun hard laagje zijn dat begint open te breken, terwijl de binnenkant nog zacht aanvoelt). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Zodra de brownie is afgekoeld (hij mag nog een beetje warm zijn), maak je de mascarponeroom. Dit doe je door dit recept te volgen.
  5. Verdeel de room over de brownie en versier de kerst brownietaart met vers fruit en andere eetbare decoratie.
  6. Snijd de brownie aan als deze nog een beetje warm is vanbinnen, dat is gewoonweg het lekkerst.
  7. Bewaar overgebleven brownietaart afgedekt in de koelkast, maar eet ‘m vanwege het verse fruit en de slagroom binnen 2-3 dagen op.

Laat het mij zeker even weten als je deze kerst brownietaart hebt gemaakt door jouw resultaa(r)t te delen via FacebookInstagram of Snapchat. Dat zou ik een geweldig leuk kerstcadeautje vinden.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *