Uit het pak: Dr. Oetker mix voor meringue

IMG_8757

Zo vlak voor de kerstdagen besloot ik een uitdaging aan te gaan, namelijk het decoreren van koekjes met royal icing. De royal icing zou ik dan gaan maken met de nieuwe Dr. Oetker mix voor meringue. Want al snel kwam ik erachter dat je met deze mix veel meer dan alleen maar meringues kon maken.

Ik ontving de mix van Dr. Oetker om uit te proberen en ze gaven mij daarbij een recept voor lemon meringue pie, maar dat past niet zo in de wintermaanden – hoe lekker dat ook is. Schuimpjes maken vond ik te simpel en dat kan ik ook goed zonder mix. Iets dat ik nog nooit gemaakt had was royal icing en dus zocht ik of je dat ook met de mix kon maken. Gelukkig was het antwoord ja en zo ging ik aan de slag met mijn go-to suikerkoekjes recept.

IMG_8700

Ik had ook alvast wat extra vormen ingeslagen, zoals deze ijsster van de Albert Heijn en de wantjes die ik in Duitsland kocht. Het maken van de icing met de mix voor meringue van Dr. Oetker was een beetje omslachtig, maar wel een succes. Ik kleurde een deel met Wilton kleurpasta – ik geen fan ben van de vloeibare kleurstoffen die ik meegeleverd kreeg van Dr. Oetker. Dat heb ik al jaren geleden geleerd en ik wilde mijn icing niet laten mislukken door waterachtige kleurstoffen te gaan gebruiken.

Zoals gezegd ging ik dus met twee kleuren aan de slag en ik had het decoreren van koekjes zwaar onderschat. Het was niet per se moeilijk, maar je wil perfect gedecoreerde koekjes dan moet je daar echt de tijd voor nemen. Al met al vond ik het redelijk geslaagd voor een eerste keer en de Dr. Oetker mix voor meringue kwam dus goed uit de test. De icing kreeg de juiste dikte en dit kun je ook goed zelf bepalen door het toevoegen van water of poedersuiker, eenmaal op het koekje wordt de icing ook mooi hard waardoor het niet onder doet voor royal icing. De smaak was ook goed en ik vond de koekjes ook na decoratie heel goed eetbaar en zelfs lekker.

IMG_8742

Royal icing

Ingrediënten:

 • 1 zakje Dr. Oetker mix voor meringue
 • 60 ml water
 • 100 – 130 gr poedersuiker

Bereiding:

 1. Roer de poeder los in het water en laat voor minstens 1 uur staan zodat de suikerkristallen kunnen oplossen. Roer om de 20 minuten even door.
 2. Als de suikerkristallen zijn opgelost voeg je 100 gram poedersuiker toe en roer je dit met een garde tot een glad mengsel.
 3. De icing is dik genoeg wanneer je een sliert icing op het oppervlakte laat vallen en dit ongeveer 15 seconden blijft liggen, voordat het oplost in de rest van de icing.
 4. Ik had in totaal 130 gram poedersuiker nodig om de gewenste dikte te krijgen, zodat ik stevige randjes kon spuiten.
 5. Verdeel de icing over meerdere kommetjes en varieer met dikte door eventueel een beetje water toe te voegen. Voor het invullen van de koekjes heb je minder dikke icing nodig.

IMG_8759

Zoals ik al zei ben ik best tevreden over de icing gemaakt met deze mix voor meringue. Omdat ik niet vaak decoreer weet ik bijna zeker dat ik een volgende keer weer voor deze mix zou gaan, ondanks dat er een uur wachttijd in het maken van deze icing zit. Ik ga jullie verder geen tips geven over decoreren, want dan kun je beter Laura’s Bakery bezoeken.  Maar mocht jij net als mij nieuw zijn op dit gebied, dan is dit nieuwe product van Dr. Oetker wel een tip omdat het makkelijk te verkrijgen is en je op deze manier kunt uitproberen of dit iets is dat jij leuk vind. Wil je vaker aan de slag met royal icing dan zou ik op zoek gaan naar een andere poeder hiervoor of hem maken met echte eiwitten.

Ik wens iedereen hele mooie en vooral smakelijke kerstdagen!

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

 

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

 • Geweldig, ik vind je site elke dag weer inspirerend , al bak ik zelf nog niet zo veel. Volgend jaar ga ik het wel doen en heb dan hopelijk meer tijd.
  Natuurlijk heb ik al vele lekkere recepten opgeslagen.
  Ga zo door.
  Hele prettige Kerstdagen en een gezond 2015.

  Reageer
  • Dankjewel! Wat een lekker voornemen voor 2015. Jij ook fijne kerstdagen en een mooi 2015 gewenst.

   Reageer
 • Hallo Lian,

  Ik ben erg blij dat je deze ervaring met ons deelt! Deze mix wilde ik graag gaan gebruiken om een taart mee te versieren alleen vroeg ik me af of je na dat uurtje wachten direct ermee aan de slag moet zodat het niet te hard word of kan ik het ook even uitstellen?

  Reageer
  • Het wordt wel steeds dikker, dus mijn advies om het na dat uur direct te gebruiken. Veel plezier.

   Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *