Uit het pak: Dr. Oetker botercrème + winactie

Zoals ik al eerder heb gedeeld gaat Dr. Oetker dit voorjaar op de versiertoer. In dat zelfde artikel liet ik jullie weten dat we na de workshop een goodiebag mee naar huis hadden gekregen. In deze goodiebag zaten een aantal nieuwe producten uit de Dr. Oetker versierlijn waaronder een mix voor luchtige botercrème. Ik was erg benieuwd naar de Dr. Oetker botercrème en wilde deze graag voor jullie testen.

IMG_4712

Ik kan mij nog goed de eerste keren herinneren dat ik botercrème ging maken, wat een verschrikking vond ik dat toen. De meeste recepten die ik destijds tegen kwam bevatte bijna twee bussen poedersuiker en daar had ik absoluut geen behoefte aan. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en zijn er genoeg recepten te vinden met wat minder suiker erin, maar ik kan mij goed voorstellen dat veel mensen alsnog een ‘angst’ hebben om zo’n frosting zelf te gaan maken. Daarom vind ik het meer dan logisch dat Dr. Oetker met een oplossing komt.

IMG_4660

Een zakje mix voor luchtige botercrème – hierboven links op de foto te zien – geeft genoeg botercrème om 12 cupcakes uitgebreid mee te decoreren. Het enige dat jij zelf hoeft toe te voegen is melk en boter, geen bussen poedersuiker dus. Achterop de verpakking vind je nog verschillende smaakvariaties die je ook met deze mix kunt maken. Ik zelf heb de melk vervangen door slagroom en ook dat werkte prima. Met deze mix kun je dus op een snelle manier allerlei soorten frostings maken.

IMG_4709

Ik was zeer tevreden over deze frosting en ik denk dat het een uitkomst is voor mensen die niet vaak bakken en decoreren en daar dus ook nog niet veel ervaring in hebben. Aangezien ik erg enthousiast was over deze mix mag ik van Dr. Oetker vijf decoratiepakketjes weggeven. Wil jij dus ook zo’n mooi gedecoreerde cupcakes maken lees dan snel verder!

Wat kun je winnen?

Één van vijf Dr. Oetker decoratiepakketjes met daarin:

 • Mix voor luchtige botercrème
 • Decoratie bloemetjes
 • Zachte parels

Wat moet je doen?

Laat onder dit bericht een reactie achter waarin jij vertelt wat jouw favoriete cupcakesmaak is en waarom.

Je kunt meedoen met deze winactie tot en met 3 april. De winnaars krijgen persoonlijk bericht en worden daarnaast bekend gemaakt via Twitter en Facebook.

De winactie is inmiddels afgelopen en de winnaars hebben bericht gekregen!

Liefs Lian

Deze review bevat producten die ik van een merk of bedrijf heb ontvangen. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

30 Reacties

 • Ben heel erg benieuwd, ik sta ook altijd te rommelen met heel veel poedersuiker dus wil deze graag proberen.

  Reageer
 • Mijn favo is een een luxe cupcake als deze: Een Soft Chocolate Cupcake met Hemelse Modder en een Malteser-on-top. HEMELS, ik geef’t je op een briefje.

  ’t Is zo’n guilty pleasure die je niet graag deelt, zelfs niet als je weet dat delen eigenlijk genieten in’t dubbel is.

  Echt, als je spreekt van een opkikker in stijl, met smaak en in de categorie ‘bereikbare luxe’ dit is er zo eentje. Je voelt je meteen beter, meer nog je geniet nog urenlang na van de hemelse chocoladesmaak, die tegelijk zacht en troostend, maar evenzeer warm en zoet. Heerlijk dus. Ik was er meteen dol op. In goeie en kwade dagen, je mag me altijd voor zo’n treat vragen. Enne, die Malteser, die maakt de hemelse ervaring gewoon af!

  Reageer
 • Ik ga voor de vanille Cupcakes met Lemon curd vulling en een topping van creamcheese 🙂

  Reageer
 • Red Velvet is mijn favoriete smaak!
  Het is me helaas nog nooit gelukt om zelf lekkere red velvet cupcakes te maken.. ze zijn nooit zo lekker als wanneer ik ze koop.

  Wat een leuk idee trouwens om die mini-marshmallows zo te gebruiken!

  Reageer
  • Heb je al eens het red velvet recept op deze blog gemaakt? Probeer het eens uit!

   Reageer
 • Ik ben toch wel erg benieuwd naar de botercrème van dr oetker!
  Mijn favoriete cupcakesmaak is chocolade, niet echt origineel, maar daar ben ik gewoon dol op 🙂 eventueel nog met banaan. Wat schattig trouwens die decoratiebloemetjes!

  Reageer
 • De cupcakes die ik voorbij zie komen zijn allemaal zo mooi.
  Heb ze nu een paar keer gemaakt maar vind de crème niet lekker dus zou dit pakketje wel willen winnen en wie weet ga ik ze dan vaker maken. Favoriete smaak is chocolade.

  Reageer
 • De lekkerste cupecakes zijn cupcakes met bosbessen. En als topping botercreme met bosbessen er door heen!
  Echt een zomerse aanrader!

  Reageer
 • Een echte topper bij ons is cupecakes met bosbessen. Met als topping botercreme met bosbessen!
  Echt een zomerse aanrader!

  Reageer
  • mijn lievelings muffin/cupcake recept (of smaak) is appel-kaneel muffins! ik stond eens in de keuken mijn normale, standaard muffin/cupcake (zit er een beetje tussenin) recept te maken, totdat ik er tussen het mixen van het beslag bij stil stond dat ook andere toevoegingen lekker konden zijn! ik ben al een hele erge appeltaart freak dus, waarom geen appel muffins! toen ze uiteindelijk klaar waren heb ik ze samen met mijn familie geproefd en ik vond ze zooo lekker, dat ik nu elke week of om de week minstens 1 keer dit recept maak 🙂 haha

   Reageer
 • Leuk, ik doe mee :). Mijn favoriete smaak voor cupcakes is toch wel citroen (vanille staat op een goede tweede plaats). Lekker fris en je kunt er ook goed mee varieren (of met een andere topping, of een ander smaakje toevoegen)..heerlijk!

  Reageer
 • Hoi ik doe mee omdat ik zelf ook altijd cupcakes bak en de producten zijn echt superleuk!! Mijn favoriete smaak is citroen lekker fris!! Je blog is echt super leuk! Ik hoop dat ik win xxx

  Reageer
 • Mijn favoriete cupcake smaak is lekker zoetig, omdat ik ben echt verslaafd aan zoete Cupcakes ik maak ook heel veel cupcakes zelf het zou leuk zijn als ik won.

  Reageer
 • Mijn favourite cupcake smaak is citroen, mmm, lekker fris. Helaas ben ik in ons gezin de enigste
  die deze smaak lekker vind, dus ik maak er altijd een paar apart voor mij, en chocolade voor de
  rest van het gezin. Het pakket winnen zou ik fantastisch vinden, dan kan ik de cupcakes mooi
  versieren.

  Reageer
 • Ik ben gek op vanille met aardbeien cupcakes, …Vanille ruikt zo heerlijk zoet en dat vind ik een heel gezellige geur die door het hele huis trekt als je aan het bakken bent….En mijn voorkeur voor aardbeien garnering , die komt waarschijnblijk al vanaf dat ik een kind was, ik vond aardbeien zo heerlijk, dat ik vanaf die dag alles eerst in aardbeiensmaak ging proeven en die grote liefde voor de zomerkoning is echt altijd gebleven…

  Reageer
 • Mijn favo is de simpele vanille, maar wel met een speciaal smaakje bij het toefje, chocolade, aardbei, crunchy maltesertjes…

  Reageer
 • Mmmm.. Chococupcake met Advocaat-botercreme… Lekker hoor, alvast voor de pasen!!

  Reageer
 • Ik ben heel erg benieuwd naar de botercrème van Dr. Oetker.
  Ik heb niet echt een favoriete smaak van cupcake, als ze maar glutenvrij zijn! 😀 Oke, als ik dan toch moet kiezen ga ik voor een vanille cupcake, met chocolade chips erin en versierd met marshmallows! 🙂

  Reageer
 • Mijn favoriete smaak is Red Velvet; ooit eens geproefd van een collega die daar op trakteerde en nog steeds op mijn wish to make list. Mooi moment om dat alsnog te gaan doen.

  Reageer
 • Mijn favoriet is een vanille cupcake met lemon curd (of vanille pudding) ingespuit en bovenop een citroen botercreme. Meestal maak ik botercreme volgens de officiële Wilton basisrecept, want ik heb een paar cursussen van Wilton gedaan (ik woon in de VS). Ik kom naar Nederland in een paar weken. Dus als ik win, hoef je niet alles naar de VS te sturen!

  Reageer
 • Chocolade is iets wat door vrouwen heel geliefd is, maar als man … kan ik er ook wel weg mee!

  Reageer
 • Ik ben dol op alle cupcakes, pistache en vanille zijn mijn favo smaken

  Reageer
 • Wat een onzin verhaal.
  Oetker stopt 100 g suiker en nog wat rotzooi bij elkaar in een zakje, dan moet je er nog 100 g boter bij doen en dat zou een botercreme opleveren met minder suiker dan de traditionele recepten?!?
  Voor een simpele botercreme gebruik je een 1:1 verhouding boter en (poeder)suiker, dus eh ja …. precies wat dr oetker ook doet maar er wel vet veel meer voor laat betalen: poedersuiker €0,81 per 250 g, dr oetker zakje €1,89 per 105 g. Maar dan heb je er ook wat toegevoegde rotzooi bij. Zo’n klein duur verpakkinkje voelt misschien wel wat “slanker” dan een bus poedersuiker.

  Ingrediënten
  In­gre­di­ën­ten: sui­ker, ge­droog­de glu­co­se­si­roop,, plant­aar­dig vet ge­hard (ko­kos), dex­tro­se, ge­mo­di­fi­ceerd TAR­WE­ZET­MEEL, zuur­te­re­ge­laars (E516, E450, E339), ge­leer­mid­del (na­tri­um­al­gi­naat), emul­ga­to­ren (E471, E472a), MELK­EI­WIT, na­tuur­lijk va­nil­le aro­ma, kleur­stof (bè­ta ca­ro­teen), sta­bi­li­sa­tor (E340). Kan spo­ren van EI en LU­PI­NE be­vat­ten.

  Reageer
 • Ik mocht mee naar een echo van onze bonus-dochter haar tweede zwangerschap en heb voor hun 3en cupcake’s gemaakt met erin wat sinasappelschil en boven op gedecoreerd met botercreme maar dat met mascarpone en iets vanille erin en ik heb rosé en blauwe rompertjes van fondant met hele kleine suikerbloempjes er boven op gelegd.
  Jammer dat ik geen foto er bij mee kan sturen?

  Reageer
  • Ja, dat is jammer soms. Gelukkig zijn er genoeg Facebookgroepen om foto’s van baksels te delen, zodat je jouw prachtige creaties kunt laten zien aan anderen.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *