Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Tropische witte chocolade cheesecake met mango en passievrucht

Een recept voor een tropische witte chocolade cheesecake met mango en passievrucht delen terwijl het tropische weer na weken van zomerse hitte ver te zoeken is. Ha, dat overkomt alleen mij. Gelukkig wordt het vandaag alweer zonnig en dat komt heel misschien wel door deze cheesecake. De zomerse gele kleur straalt je tegemoet en de smaken zijn zoet, zomers en onweerstaanbaar lekker. Oh, en zie je die Bastogne bodem? Lekker dik hè? Voor de verandering heb ik er eens een heel pak Bastogne tegenaan gegooid en dat is nóg lekkerder dan een zuinige dunne Bastogne bodem. Al met al een cheesecake om nu te maken. Nu. 

Tropische witte chocolade cheesecake met mango en passievrucht
INGREDIËNTEN
  • 260 gram Bastogne koeken
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 400 gr zachte roomkaas
  • 250 gram mascarpone
  • 4 biologische eieren
  • 100 gram mango, gepureerd
  • 150 gram witte chocolade, gesmolten
Topping
  • 4 passievruchten
  • 150 ml water
  • 1/2 el maizena
  • 1/2 el water
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mango
  • kiwi
BEREIDING
  1. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Doe de Bastogne koeken in een keukenmachine en maal fijn.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg hier de koekkruimels aan toe. Roer door totdat alle kruimels de boter hebben opgenomen. Bekleed met dit kruimelmengsel de bodem van je springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg voor een gelijkmatige verdeling en zet weg in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C voor een standaard oven en 140 °C voor een hetelucht oven. Laat de witte chocolade ondertussen au bain marie smelten.
  4. Doe de roomkaas met de mascarpone in een grote kom en mix door elkaar. Voeg vervolgens één voor één alle eieren toe terwijl je tussendoor steeds mixt. Schraap ook af en toe de zijkanten schoon.
  5. De witte chocolade is inmiddels gesmolten en mag van het vuur worden gehaald. Zorg ook dat je de gepureerde mango klaar hebt staan.
  6. Neem ongeveer 1/3 van het beslag en giet dit bij de gepureerde mango. Roer door elkaar tot je een geheel hebt.
  7. De witte chocolade mag bij het andere deel van het cheesecakemengsel worden gedaan. Mix de chocolade erdoor tot deze volledig is opgenomen.
  8. Haal de springvorm uit de koelkast en giet de helft van het witte chocolade beslag erin. Verdeel nu het mango deel er overheen en eindig met de witte chocolade.
  9. Bak de cheesecake in 50 – 60 minuten gaar. De buitenkant moet stevig aanvoelen, de binnenkant daarentegen mag nog wiebelig zijn. Er moet wel een stevig velletje over de gehele bovenkant hebben gevormd.
  10. Laat je cheesecake volledig afkoelen in de oven. Haal uit de oven en laat je cheesecake het liefst één nachtje – minimaal 2 uur – verder afkoelen en stevig worden in de koelkast.
  11. Maak een sausje van passievrucht door het vruchtvlees van de passievruchten met het water in een pannetje te doen. Breng aan de kook en meng ondertussen de maizena met het water. Voeg toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  12. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en doe in een spuitzak. Gebruik eventueel klopfix als je de slagroom langere tijd stevig wilt houden.
  13. Snijd de kiwi en mango in kleine stukken. Haal de cheesecake uit de koelkast. Spuit meerdere toeven slagroom op de rand van je cheesecake en verdeel de passievruchtsaus over de rest van de cheesecake. Plaats je stukjes kiwi en mango over de passievruchtsaus en klaar is kees!

De swirl van mango cheesecake is heel subtiel, maar als je goed kijkt zie je ‘m wel zitten. Het maken van een cheesecake vind ik tegenwoordig een fluitje van een cent, daarom besteed ik steeds meer aandacht aan de decoratie ervan. Met alleen een passievrucht sausje en extra vers fruit is deze cheesecake met mango en passievrucht nog steeds heel lekker. Met andere woorden, laat de slagroom zitten als dat niet je ding is. Laat het smaken en deel jouw resultaat met mij via Instagram. Dat vind ik leuk!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

5 Reacties

  • Hoi,

    Ik ga deze vanavond maken, maar welke maat bakvorm heb jij gebruikt? (Of lees ik daar gewoon overheen?)
    Groetjes lizette

    Reageer
    • Nee, daar lees je niet overheen. Je kunt hier iedere “gewone” maat springvorm voor gebruiken. Of dat nou 24 of 26 is, maakt niet veel uit. De cheesecake wordt er alleen maar hoger of lager door.

      Reageer
      • Ik heb goed gegokt ? en hm zaterdagavond gemaakt in een “gewone” 24 cm bakvorm. ?
        En hij is super super lekker!! En door dochter “goedgekeurd” voor haar verjaardag over 4 weken!
        Dank je wel voor het recept.
        Groetjes lizette

        Reageer
  • Ohhhh hier heb ik zin in!!
    Hartje winter, maar denk dat ik deze toch even ga maken voor de verjaardag van Kyra over een paar weken 😉

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!