Een korte terugblik op mijn zwangerschap

De laatste loodjes gaan beginnen, oftewel mijn zwangerschapsverlof is in gegaan. Best wel gek, dat je nog maar een tot anderhalve maand verwijderd bent van het echte werk: ouderschap. Het leek me leuk om in mijn 35ste week weer een keer te kletsen over mijn zwangerschap.

Zoals jullie wellicht hebben kunnen begrijpen uit mijn eerste zwangerschapsupdate is dit kindje ons niet aan komen waaien. Het ging allemaal niet zoals we hadden gehoopt en maakten te midden van dit alles een stille miskraam door. Na twee  mooie echo’s met hartje, hield het hartje er op een dag alsnog mee op. Na 11 weken viel onze droom in duigen en moesten we weer helemaal opnieuw beginnen. Ik vond dat destijds erg lastig om er zo publiekelijk over te praten. Ik wilde geen medelijden, maar juist genieten van mijn nieuwe zwangerschap. Een zwangerschap die naar alle waarschijnlijk exact dezelfde dag als de eerste keer startte, alleen dan één jaar later. Hoe raar het leven kan zijn.

Zo begon het hele avontuur en nu staan we broekjes in maatje 56 op te hangen aan het wasrek en liggen we in een deuk over hoe raar dat eruit ziet. Vergeten doe je snel, maar ook weer niet. Want vaak denk ik er toch aan dat dit eigenlijk ons tweede kindje is. Misschien raar voor sommigen, maar je mag van geluk spreken als je dat gevoel niet herkent.

Vanaf 16/18 weken durfden we eindelijk het verdriet los te laten en erin te geloven dat het ons nu gegeven was. We hebben een heerlijke babymoon in Oostenrijk gehad en daarna leek de tijd wel te vliegen. Mijn buik is alsmaar groter geworden, maar als ik de mensen om mij heen mag geloven zie je daar van achteren niets van. Het is in ieder geval een lekker bolletje.

Gedurende mijn zwangerschap heb ik het sporten weer opgepakt om fit te blijven en het bevalt mij goed. Ik heb niet veel klachten gehad, vooral heel erg moe en zo nu en dan rugpijn en pijn aan de ribben door een verkeerde houding en de groeiende buik. Mijn brein leek mij wel steeds vaker in de steek te laten. Zwangerschapsdementie is geen fabel kan ik je vertellen. Qua medische obstakels heb ik ook niets te klagen gehad. Mijn bloeddruk was zo nu en dan aan de lage kant en ik heb een licht ijzertekort, maar dat is allemaal vrij normaal. Het gaat dus wel lekker.

Nu is mijn verlof gestart en gaan we de babykamer inrichten en klaar maken. De meubels zijn gisteren opgehaald. Gelukkig iets minder vertraagd dan ze ons hadden gezegd. Pfjew! De Joolz kinderwagen is dan helaas wel weer vertraagd. Naja, het komt vast goed. Ik vraag me het trouwens af: Is er behoefte aan een kijkje in de babykamer als deze klaar is? Ik twijfel heel erg of jullie daar überhaupt in geïnteresseerd zijn. Het is toch even iets anders dan een lekkere taart.

Het gaat voorlopig goed met ons ‘cakeje van eigen deeg’ en wij laten het allemaal op ons afkomen en zien het wel. Ik ben zondag in ieder geval compleet verrast door vriendinnen met een baby shower. Gelukkig wel zonder belly paint en rare spelletjes, want daar ben ik persoonlijk niet zo van – niets tegen vrouwen die dit wel leuk vinden. Aan het eind van de middag werden er lekkere tapas gemaakt en mocht ik relaxen in het zonnetje. Het was in ieder geval een goede start van mijn verlof. Bedankt meiden, julie hebben mij goed verrast!

Ondertussen ga ik mij lekker bezighouden met bloggen en komen er genoeg nieuwe artikelen aan. Dit wissel ik natuurlijk af met heerlijk niets doen. Maar zo lang ik lekker kan bakken, blijf ik dat zeker doen.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

12 Reacties

 • Geniet nog een paar weekjes van de rust, je krijgt het straks druk genoeg, maar wel heeeeeel leuk!

  Reageer
 • Zoals Carla zegt, geniet nog maar lekker van je rust!
  Ik persoonlijk vindt het altijd leuk om bij mensen binnen te kijken, dus ja foto’s van de babykamer zijn altijd leuk ?!
  Groetjes Mellanie

  Reageer
  • Persoonlijk vind ik binnenkijkers ook het leukst om te zien. Maar misschien ben ik wel een uitzondering 😉

   Reageer
 • Lian, ga genieten van je zwangerschapsverlof ! Leuk hoor om alles in orde te maken voor jullie grote wonder.lieve groeten uit Rosmalen x

  Reageer
 • Ik vond het zó fijn dat je verrast was en heel erg blij dat je er van hebt genoten! ❤️ Kan niet wachten om jullie kleintje binnenkort te ontmoeten! Yaay! Xxx

  Reageer
 • Lieve Lian,
  Een hele fijne zwangerschapsverlof,geniet ervan en vergeet niet af en toe je rust te pakken
  En dan is het natuurlijk heel leuk om de babykamer te zien .blijft altijd leuk om het zo gezellig ingericht te zien!
  En gelukkig vergeet je je eerste kindje nooit en hoop ik dat alles met dit kindje goed gaat en dat jullie straks met zijn drietjes van een fijne kraamtijd mogen genieten.
  Heel veel liefs mdikke knuffel ,
  Antoinette

  Reageer
 • Hallo Lian,
  Wat leuk om te lezen, hoop dat alles nu goed mag gaan!
  Via Laura ben ik bij jou terecht gekomen. Ga nu zeker meer kijken.
  Wens jullie alle goeds!

  Groetjes van Yvonne

  Reageer
  • Wat leuk dat je me hier dan bent komen opzoeken. Je zult nog genoeg te zien krijgen hier en op Laura haar blogs. Dankjewel voor je lieve reactie.

   Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *