Zo vlecht je een perfecte taartraster

taartraster

Ik houd enorm van appeltaart, maar het enige waar ik mij altijd aan ergerde was de slordigheid van het raster. Het deeg scheurde ook altijd waardoor ik geen fatsoenlijk raster kon maken. Tot ik op een dag een deeg had gevonden waar ik heerlijk mee kon werken. Nu kon ik eindelijk die strakke appeltaart maken die ik altijd al wilde. Oké, waarschijnlijk herken je jezelf helemaal niet in dit verhaal, maar misschien juist wel. Of je denkt zo’n mooi raster wil ik ook graag vlechten. Wat je reden ook is om verder te lezen, ik beloof je dat het leuk wordt, want ik leer je hoe je het raster vlecht aan de hand van een zelfgemaakte stop motion video. Super geinig. 

Binnenkort komt het recept voor de gehele appeltaart online, maar ik wilde jullie alvast een trucje leren. Het werkt ook voor andere taarten, vandaar dat ik er een apart artikel aan wilde wijden.

https://youtu.be/zBDXTYXmHzk

Mocht het filmpje te snel gaan, dan hier nog enkele stappen op een rijtje. Rol een deegbal (1/3 van mijn recept) uit tot een platte cirkel iets groter dan je taartvorm. Snijd deze in reepjes van ongeveer 1-2 cm breed en ga hier mee vlechten. Tip: gebruik de lange repen voor de breedste stukken, zowel verticaal als horizontaal. Gebruik dus niet alle lange repen in de lengte om er dan achter te komen dat je geen lange reep meer hebt voor de breedte (horizontaal).

taartrastervlechten

Ik hoop dat je het leuk vond om te kijken naar mijn stop motion filmpje en hopelijk geeft dit filmpje in combinatie met mijn recept voor appeltaartdeeg je voldoende vertrouwen zelf aan de slag te gaan om die perfecte appeltaart te bakken. Het is echt zoveel makkelijker dan je waarschijnlijk denkt.

Vergeet je niet te aboneren op mijn kanaal of klik hier als je de video niet kunt zien.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

9 Reacties

 • Dat heb je leuk gedaan dat filmpje! Zelf vlecht ik eigenlijk nooit, maar ik vind het hier wel leuk staan, ik ga het ook eens proberen. Wel met dunnere stroken denk ik, want plakken deze niet aan elkaar als je de taart uit de oven haalt?

  Reageer
  • Ik weet niet precies wat je bedoelt met stroken die aan elkaar blijven plakken. Als je bedoelt dat het deeg uitloopt en je geen raster meer ziet, dan kan ik zeggen dat dit met mijn deeg niet het geval is.

   Reageer
 • Mag ik je dan nog een tip geven? Je kan de reepjes ook doreren vooraleer je ze op de taart aanbrengt. Werkt zoveel handiger! Groetjes

  Reageer
  • Kan inderdaad ook, maar maakt het vlechtwerk wel een beetje plakkerig en viezig. Gelukkig heb je daar dan weer water en zeep voor 😉 Bedankt voor de tip.

   Reageer
 • Hoi Lian,

  Leuk filmpje. Ik vond het een beetje storend dat de taart tussen de verschillende stappen steeds een beetje verschoven was. Dat leidde wat af van de stappen zelf. Maar goed tips voor het vlechten van een dekje voor een taart. Mijn schoonmoeder lost het rasterprobleem op door wat extra deeg aan te maken en een kruimellaag op de taart te gooien 😉

  Reageer
 • Wat een leuk filmpje! Ik ga dit zeker uitproberen.
  Appeltaart maken is één ding, maar het blik bekleden met deeg en een raster, kost minstens zoveel tijd. Ik ben benieuwd naar je hele recept, zodat ik kan vergelijken of jouw deeg minder plakkerig is en makkelijker verwerkt.

  Reageer
 • Ziet er mooi uit! Ik ga het morgen proberen. 🙂 Hoeveel deeg heb je nodig denk je als ik een springvorm van 24 cm wil bekleden en dit rasterpatroon wil maken + een vlechtje rond de rand?

  Groeten, Caroline

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *