Taarten in stijl

IMG_1480

Dit boek ligt al weken op de plank te wachten om gefotografeerd te worden voor de blog. Gelezen en een mening gevormd over dit boek had ik allang, want nog dezelfde avond nadat ik Taarten in Stijl had ontvangen zat ik met het boek op de bank en las ik ‘m voor tot achteren uit. Ik had direct het vertrouwen dat ik de mooiste taarten kon bakken met behulp van dit boek en als ik nog niet alles wist over smaak- en kleurencombinaties dan wist ik dat nu wel. Taarten in Stijl ging zelfs verder dan dat. Er staat namelijk ook in beschreven hoe je een taart kunt decoreren met minder eetbare dingen. Geen wonder dat ik een dag later de vlaggenlijn voor deze taart in elkaar zat te knutselen. Ik was dus volledig geïnspireerd door dit boek en ik ga jullie hieronder verder uitleggen waarom.

IMG_1500

Taarten in Stijl heeft als bedoeling dat jij na het lezen hiervan zelf in staat zou moeten zijn om zo’n super mooie taart te bakken en het boek gaat zelfs zo ver dat het jou op het einde een planning meegeeft hoe je dat voor elkaar krijgt. Ik zag mij zelf al bruidstaarten op bestelling aannemen, want Moniek Rump weet het zo te verwoorden dat het allemaal heel simpel lijkt. Gelukkig is het boek ook al inspirerend genoeg om na het lezen ervan jouw normale taarten net dat beetje extra te geven.

IMG_1488

Het eerste hoofdstuk Formaat legt het een en ander uit over hoe je de maat van een taart bepaalt. Voor hoeveel mensen ga je bakken en wat wil je “bouwen”. De foto’s zijn duidelijk en de uitleg helder.

IMG_1482

Het bakboek tackelt alle onderwerpen die bij het taart maken aan de orde komen. Hierboven een van de vele beeldschone foto’s die het boek bevat. Deze hoort bij het tweede hoofdstuk Smaak. Dit hoofdstuk bevat allerlei recepten voor verschillende crèmes, cakes en glazuren. Alle basis die je nodig hebt voor de mooiste taarten staat erin.

IMG_1494

Kleur is ook een interessant hoofdstuk. Zo vind je in het boek een heel schema aan kleuren en hoeveel je van welke kleur nodig hebt om die kleur te krijgen. Erg handig voor zoveel meer dan alleen taarten.

IMG_1495

In het hoofdstuk Structuur worden de verschillende technieken besproken die nodig zijn om een taart een van de bekende structuren te geven. Ik wil nog altijd een taart met rozenstructuur maken. In principe weet ik hoe dit moet, maar het is altijd fijn om een naslagwerk te hebben om dat begin te maken. Het boek geeft daarnaast handige tips en technieken, ook als je al bekend bent met sommige onderdelen.

IMG_1493

Er is ook een hoofdstuk Decoratie, maar deze gaat in op details zoals bloemblaadjes van fondant. Deze waaiers horen namelijk tot het hoofdstuk Inspiratietaarten, waar je eigenlijk de echte inspiratie op doet. De titel is misleidend, want het is meer dan alleen maar taarten en inspiratie. Er zitten recept ideeën bij voor meringues, cupcakes, koekjes en alles dat bij jouw taart past. Daarnaast staan er how-to’s in voor bijvoorbeeld deze waaiers of andere niet-eetbare decoratie. Je kunt dus een volledig gethematiseerde ‘dessert table’ maken met behulp van dit boek.

IMG_1489

Hier nog wat inspirerende rozentaarten, maar dit laat eigenlijk niet genoeg zien van de dingen die je in Taarten in Stijl vindt. Ben jij weg van decoreren en bakken? Dan is dit Nederlandse bakboek geschikt voor jou.

Ben jij van plan een grote taart te maken in de toekomst? Dan is dit boek zeker weten voor jou, want als laatste ;evert dit boek hier nog een planning voor die begint met: “je hebt een groot feest georganiseerd en je wilt zelf voor de taart zorgen.” Het hoofdstuk vervolgt met een duidelijke planning en een paar goede tips.

IMG_1497

Ik vind het een heel mooi boek en ik weet ook van andere bakliefhebbers dat ze gelijk verliefd waren geworden op dit boek, of je die taart uiteindelijk gaat maken of niet.

Titel: Taarten in Stijl 
Auteur: Moniek Rump 
Uitvoering: Hardcover, 209 pagina's 
Prijs: € 24,95 (gratis verzending) 
Bestellen: Bol.com

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *