supersnelle fruittaart (as seen on…)

IMG_6599

Dit was zo’n leuke, snelle en lekkere taart om te maken. Zeker met warm weer, want ik maakte gebruik van allerlei kant-en-klaar producten. Sommigen moeten daar niets van hebben, ik hoor daar niet bij. Nee, ik eet nauwelijks meer uit pakjes of zakjes, maar ik gebruik ze wel zo af en toe in combinatie met verse producten om dingen sneller te maken of gewoon puur voor het gemak. Deze supersnelle fruittaart is echt een gemakstaart. Hij is zoals de titel al zegt supersnel klaar. Zo snel, dat ik ‘m binnen een paar minuten gemaakt had en dit ‘live’ met jullie kon delen via Snapchat. 

IMG_6596

Voor deze taart hoef je niet te wachten op de oven, maar als jij graag je eigen taartbodem maakt kan dat ook. Deze kant-en-klare bodem is een biscuitachtige bodem, maar je kunt ook een knapperige bodem maken. Wat dacht je van een zanddeeg taartbodem? Ik vond het stiekem zo enorm leuk om deze te maken en hij was ook nog eens heel erg lekker. Natuurlijk helpt het verse fruit daar enorm bij. Ik gebruikte maar twee soorten fruit, maar meer kan natuurlijk ook. Laat ik maar gewoon vertellen hoe je deze taart maakt.

IMG_6605

Supersnelle fruittaart
Ingrediënten
  • Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
  • 1 kant-en-klare taartbodem (ik kocht deze)
  • lemon curd (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Vers fruit (zoals frambozen, aardbeien, blauwe bessen, bramen, aalbessen, etc.)
Bereiding
  1. Maak de banketbakkersroom door de instructies van de verpakking op te volgen (je kunt het water vervangen voor melk voor een vollere smaak). Laat de room in de koelkast opstijven volgens de instructies.
  2. Neem de bodem uit de verpakking en smeer de bodem dunnetjes in met lemon curd. Je moet een dun glans laagje krijgen. Je kunt de curd natuurlijk ook vervangen met jouw favoriete smaak jam.
  3. Was en snijd het fruit indien nodig. Ik besloot de meeste aardbeien te ontkronen en halveren. Dit combineerde ik met een paar hele aardbeien voor de ‘looks’.
  4. Neem de banketbakkersroom uit de koelkast en vul hiermee de taartbodem. Het kan best zijn dat je een klein beetje overhoudt, lekker om op te smikkelen ;-).
  5. Beleg de taart met het fruit en je taart is klaar.

De taart bewaar je natuurlijk in de koelkast en blijft enkele dagen goed. Alhoewel de taart waarschijnlijk eerder op is dan dat. Dus ben je op zoek naar een snel zomerse taart die geen moeite en/of weinig tijd kost, dan is deze taart voor jou! Ook perfect voor als je geen oven hebt, maar wel een mooie zelfgemaakte taart op tafel wilt toveren.

Laat het smaken en deel een foto van jouw supersnelle fruittaart via FacebookInstagram of Snapchat als je deze gemaakt hebt. Super leuk om jullie creaties te zien.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

6 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *