Suikervrije havermout wafels met blauwe bessen

IMG_6327

Oké, ik moet wat bekennen. Voordat je een oordeel doet wil ik alvast zeggen dat ik niet gezwicht ben voor een of andere trend. Nee, er spelen enkele zaken rondom mijn gezondheid waardoor ik bepaalde gebieden wil verkennen, zoals bijvoorbeeld de rol van voeding op het lichaam. Nou eet ik echt niet zo heel erg ongezond, maar ik denk ook niet dat ik per sé heel gezond eet. Ik ben echt een zoet-liefhebber en hou dan ook best wel van suiker, dus deze (ja, echt waar) suikervrije havermout wafels met blauwe bessen zijn ontzettend wennen voor mij. Maar alles voor een goed doel en wellicht ben jij ook op zoek naar wat meer balans in je voeding.

Ik ga dus een tijdje proberen anders te eten. Ik probeer nu zoveel mogelijk te snacken met gedroogd fruit in plaats van snoepjes, ongezouten nootjes in plaats van koekjes (of het moeten deze koekjes van Farm Brothers zijn) en met bakken probeer ik recepten te zoeken en bedenken waar mijn tandglazuur niet van kapot springt. Een hele omschakeling. Gelukkig blijf ik een ware zoet-liefhebber en zal ik zeker de chocolade baksels en andere taarten blijven maken en delen. Alleen zul je zo nu en dan ook een gezond(er) baksel voorbij zien komen, zoals deze havermout wafels.

IMG_6326IMG_6323

Suikervrije havermout wafels met blauwe bessen
Ingrediënten
 • 2 cups havermout
 • 1 el bakpoeder
 • 3 el bloem
 • 1 tl kaneel
 • snufje zout
 • 2 rijpe bananen
 • 1/2 cup Griekse yoghurt
 • 1/4 cup melk
 • 2 eieren
 • 1 tl vanille extract of vanille pasta
 • 1 cup blauwe bessen

Van cups naar grammen? Dit beantwoord je vragen.

Bereiding
 1. Doe de havermout in de hakmolen van je staafmixer en maal fijn. Doe de gemalen havermout in de mengkom van je staande mixer en voeg de bakpoeder, het bloem, het kaneel en het zout toe. Meng alles kort door.
 2. Doe de bananen in de hakmolen van je staafmixer en maal tot een gladde massa. Voeg toe aan het havermoutmengsel.
 3. Voeg nu de Griekse yoghurt, de melk, de eieren en de vanille toe en mix tot een beslag.
 4. Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag.
 5. Verhit je wafelijzer en vet in met plantaardige olie. Zorg dat het wafelijzer goed heet is.
 6. Afhankelijk van de maat van je wafelijzer lepel je het beslag op de hete ijzers. Bak de wafels tot ze stevig aanvoelen en goudbruin zijn.
 7. Serveer de havermout wafels met wat extra Griekse yoghurt, bananen en blauwe bessen.

Zoals je ziet geen suiker, alleen maar van het fruit. Als je geen wafelijzer hebt kun je met dit beslag ook prima pannenkoekjes maken. Bewaar de wafels in een afsluitbare trommel. Ik at ze een dag later door ze even in een broodrooster te doen en dan met wat pindakaas te besmeren. Hmmm, blauwe bessen wafeltoast 🙂

Als je deze wafels ook wilt maken, laat mij dit dan weten door bijvoorbeeld een foto te delen via Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd!

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

3 Reacties

 • Je hebt helemaal gelijk Lian, ik probeer ook zo min mogelijk suiker te gebruiken bij het bakken. Het valt niet altijd mee, dus dank je wel voor dit recept. Alle beetjes helepn tenslotte.

  Reageer
 • Oh wat zien ze er goed uit!
  Ga ze zeker zeer binnenkort eens op een zondagochtend maken.
  Lijken me zo lekker

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *