Stoofpeer croissant muffins

Deze stoofperen croissant muffins zijn de verrassing op iedere ontbijttafel. Ik maakte al eens croissant muffins met een appelvulling en het leek mij wel lekker om ze ook met stoofperen te maken. Terwijl ik bezig was begon ik eigenlijk weer te twijfelen aan mijn idee, maar eenmaal uit de oven en in mijn mond was ik overtuigd. Jemig, wat is deze combinatie ontzettend lekker. Nicky, die ze een dag later naar het werk meenam, liet ook even weten dat de stoofpeer croissant muffins erg lekker waren. Yes, missie geslaagd. 

Stoofpeer croissant muffins

(6 stuks)

INGREDIENTEN
 • 1 blik vers crossaintdeeg voor 6 croissants
 • 250 gram stoofperen
 • 1 el fijne kristalsuiker
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 los geklopt eitje
 • kaneelsuiker
 • 35 gram poedersuiker
 • 1 tl stoofperensiroop
BEREIDING
 1. Haal het croissantdeeg uit het blik en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het deeg in stukken door de gekartelde lijnen te volgen.
 2. Vet een muffinbakblik in en duw het breedste gedeelte van het lapje croissantdeeg in het blik. Duw goed aan.
 3. Snijd de stoofperen in kleine stukjes. Verdeel de stoofperenstukjes over de croissants en vouw de randen naar binnen toe dicht. Probeer het deeg zo te vouwen dat het helemaal dicht zit.
 4. Smeer de stoofpeer croissant muffins in met het los geklopt eitje en bestrooi met kaneelsuiker. Bak gaar en goudbruin in 15 minuten.
 5. Laat de croissant muffins afkoelen op een rooster en maak het glazuur door de poedersuiker met het siroop te vermengen.
 6. Verdeel het glazuur over de muffins wanneer deze nog een beetje warm zijn. Serveer direct of bewaar droog en afgesloten voor maximaal drie dagen.

Ik ben me echt bewust dat de meeste mensen stoofperen tijdens het kerstdiner serveren, maar vertrouw mij dat het lekker is. Er bestaan niet voor niets heel veel stoofperen baksels.

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *