Snelle limoen kruimelcake

IMG_0091

De titel zegt het eigenlijk al. Deze limoen kruimelcake is snel en makkelijk om te maken! Behalve snel gemaakt is deze kruimelcake ook snel op. Ik zette de cake neer voor een aantal hongerige tieners en ik denk dat er na vijf minuten alleen nog maar een paar kruimels over waren. Een snelle cake op meerdere vlakken dus.

IMG_0075

En de cake ziet er ook gewoon zomers lekker uit. Bestrooi met een beetje poedersuiker voor een klein snufje luxe en serveer hem bij een lekkere kop thee of bij de volgende barbeque als het waar het toelaat. Voor de basis van het recept heb je ook niet veel nodig en waarschijnlijk het meeste al in huis. Alleen voor de vulling zul je even naar de winkel moeten rennen of zelf gaan maken.

Ik ben trouwens ook heel blij met bovenstaande taartschaal of plateau. Het bestaat uit twee losse onderdelen, waardoor ik de onderkant kan vervangen door andere schaaltjes of glazen. Ik ben er erg blij mee. Voor deze foto’s had ik de onderkant dus vervangen door een kommetje van IKEA, in dit artikel zie je de taartschaal in zijn originele vorm. Mocht je ook zo’n los plateau tegenkomen dan raad ik jou het alleen maar aan, het maakt het opbergen namelijk ook een stuk makkelijker. Maar genoeg over het plateau! Snel terug naar de lekkere en snelle limoen kruimelcake, het recept vind je hieronder.

Limoen kruimelcake
Ingrediënten
 • 75 gr witte basterdsuiker
 • 1 cup (140 gram) bloem
 • 75 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
 • 1 biologisch ei
 • 1/2 tl baksoda
 • 1 tl citroen- of limoensap
 • zelfgemaakte limoencurd (of gekochte lime curd*)

* het wordt dan wel een citroen kruimelcake in plaats van een limoen kruimelcake.

IMG_0059

Bereiding
 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde springvorm in met boter en bestuif met bloem. Bekleed de bodem met bakpapier, zodat de limoen kruimelcake makkelijk uit de vorm te halen is.
 2. Doe de basterdsuiker en de bloem in een kom en roer even door. Voeg de boter toe en wrijf de boter met je handen of vingers door het bloemmengsel. Er zullen langzaam meer kruimels ontstaan. Ga door tot je een fijne kruimelstructuur hebt, zie de rechterfoto hierboven.
 3. Doe 2/3 van het kruimelmengsel in een andere kom. Voeg het ei, de baksoda en de citroen- of limoensap toe en meng met een mixer tot een glad beslag. Het beslag zal dik en stevig zijn.
 4. Doe het beslag in de ingevette vorm en verdeel over de bodem, dit hoeft niet heel netjes en strak te zijn.
 5. Strooi ongeveer 1/3 van het overgebleven kruimelmengsel over de bodem.
 6. Schep nu flinke klodders curd hier bovenop zoals je in de linkerfoto kunt zien. Strooi de rest van de kruimels over de curd totdat deze bijna geheel bedekt is. Zie de rechterfoto.
 7. Bak jouw kruimelcake gaar en goudbruin in 15 minuten.
 8. Laat kort afkoelen in de vorm en verwijder dan de buitenkant van de springvorm om de cake verder te laten afkoelen.

IMG_0088

De limoen curd loopt als een smeuïg dun laagje door jouw kruimelcake en geeft net dat zuurtje en zoetje aan deze verfrissende kruimelcake. Zeker een keer maken aankomende zomer en vergeet mij dan niet te taggen of #cakejevaneigendeeg te gebruiken als je deze limoen kruimelcake hebt gemaakt en je er een foto van deelt op social media.

Ik zie namelijk steeds vaker dat jullie mijn recepten uitproberen en dan een foto delen op bijvoorbeeld Instagram, ik vind dat een van de leukste dingen om te zien (en horen). Jullie zijn geweldig!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

11 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *