Snelle donut fruittaart

Hoe maak je in een zeer korte tijd een ontzettende feestelijke taart waar iedereen wel een stukje van lust? Duw er enkele donuts in en je komt een heel eind. Na het maken van deze ijshoorntjes had ik nog wat van mijn zelfgemaakte sprinkle medley liggen en ik besloot dat ik daar nog wel wat donuts mee kon opvrolijken. Ik wilde al een hele tijd een nieuwe variant op mijn makkelijke fruittaart maken, maar vond de puf tussen alle slaapjes, vieze luiers en voedingen door niet om er aan te beginnen. Enkele ingrediënten bleven dus ongebruikt liggen en laat ik het zonde vinden om eten weg te gooien. Om die reden besloot ik gek te doen en deze donut fruittaart te maken.

Om in de donut sferen te blijven zal ik beloven dat ik heel binnenkort een recept voor donuts uit de oven met jullie ga delen. Staat al heel lang op mijn lijstje en ik heb de donutpan ook al een hele tijd klaar liggen. Maar nu eerst deze taart. Want hoe zorg ik dat de sprinkles op de kant-en-klare donuts blijven plakken?

Donut FRUITTAART
INGREDIËNTEN
 • mix voor banketbakkersroom
 • 350 ml water
 • 250 ml slagroom
 • 1 kant-en-klare taartbodem (ik kocht deze)
 • lemon curd (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
 • bakje verse frambozen en aardbeien
 • mini donuts
 • sprinkles
BEREIDING
 1. Maak de banketbakkersroom door het water, de slagroom en de mix in een grote kom te doen en mix enkele minuten tot een egale massa. Laat de room in de koelkast opstijven volgens de instructies op de verpakking.
 2. Neem de taartbodem uit de verpakking en smeer de bodem dunnetjes in met lemon curd. Je kunt de curd natuurlijk ook vervangen met jouw favoriete smaak jam.
 3. Was, ontkroon en halveer de aardbeien. Neem de donuts en snijd deze ook doormidden.
 4. Neem de banketbakkersroom uit de koelkast en vul hiermee de taartbodem. Je zult wat room overhouden.
 5. Beleg de taart met het fruit en houd ruimte voor de donuts. Smeer op iedere donuthelft een dun laagje lemon curd en strooi hier wat sprinkles overheen. Steek nu ook de donuts in de taart.
 6. Voor extra feestelijkheid verdeel je nog wat meer sprinkles over de taart.

Ik denk in ieder geval dat dit een leuke taart is om met kinderen te maken of juist om snel op tafel te zetten als je bezoek krijgt. In de zomer moet het maken van een taart niet te lang duren en als ik de oven kan vermijden dan graag 😉

Welke donuts-fan zou volgens jou deze fruittaart wel lusten?

Liefs Lian

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *