Smeuïge chocolade-koffie tulband cake

Smeuïge chocolade-koffie tulband cake

Mag ik even trotse mama spelen? Mama van deze smeuïge chocolade tulband cake bedoel ik dan. Ik maakte deze chocolade-koffie tulband cake compleet spontaan en had eigenlijk geen einddoel voor ogen. Hoe geweldig is het dan dat je zonder inspiratie zo’n lekkere en heerlijk smeuïge chocolade cake kunt maken. Ik kon dan ook niet stoppen met het maken van foto’s. Alvast sorry daarvoor.

recept voor chocolade tulband cake

Natuurlijk moest ik deze knaller bewaren als kerstspektakel. Maar ik beloof dat er nog een hele lekkere kerstweek aan zit te komen hier op de blog met nog een heerlijke topper erbij. Ik heb mijn best gedaan om mijn trouwe zoete volgers die alle veranderingen op de blog hebben doorstaan te bedanken. Hier is alvast jullie eerste kerstcadeautje.

chocolade-koffie tulband cake recept
Smeuïge chocolade-koffie tulband cake
Ingrediënten
  • 275 gram bloem
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram cacao
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl baksoda
  • flinke snuf zout
  • 250 ml melk
  • 1 el azijn
  • 125 ml plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 1 tl vanilleextract
  • 250 ml verse sterke koffie
voor de topping
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje (Bourbon) vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • Vers fruit zoals blauwe bessen, bramen en frambozen.
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 C (hetelucht) en zet alvast de koffie. Vet ondertussen ook de tulbandvorm in en bestuif met een beetje bloem met cacao.
  2. Doe de bloem, suiker, cacao, bakpoeder, baksoda en het zout in een kom.
  3. In de kom van je standmixer doe je melk, azijn, olie, eieren en vanilleextract. Mix tot een glad mengsel.
  4. Voeg de droge ingrediënten al zevend toe en mix kort en rustig tot een glad beslag.
  5. Voeg nu de verse sterke koffie toe en mix dit rustig door het beslag. Het beslag wordt nu heel vloeibaar, maar dit komt goed.
  6. Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de chocolade-koffie tulband cake in 45-50 minuten gaar. Een prikker moet er schoon uitkomen.
  7. Laat de cake volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.
  8. Mix de slagroom met de vanillesuiker stijf en voeg terwijl je mixt de klopfix toe.
  9. Verdeel de slagroom over de bovenkant van de chocolade-koffie tulband cake en decoreer met het verse fruit.

Als dit geen mooie cake is voor met Kerstmis dan weet ik het ook niet meer. Maar mocht je op zoek zijn naar nog een chocolade knaller, check dan eens dit recept voor een ultieme chocoladetaart.

Laat mij weten als je deze cake hebt gemaakt. Zo kun je mij taggen op Instagram, een foto delen op mijn Facebook-pagina of laat hieronder een reactie achter!

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

chocolade cake pinterest

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

8 Reacties

  • Hoi Lian, wat ziet de taart er heerlijk uit, deze ga ik zeker maken. Dank je wel voor het recept. Groetjes

    Reageer
  • Hoi Lian!

    Wat een mooie cake! Ik vind het leuk hoe de taart op zich zoet is maar het fruit het toch ook nog een gezond toetsje geeft! Leuk recept!

    Liefs,
    Maaike van Fairytale Flavors

    Reageer
  • Hoi Lian,

    De cake ziet er ontzettend lekker uit! Ik had wel n vraagje. Zou je de koffie ook door iets anders kunnen vervangen, water of melk bijvoorbeeld? Ik ben niet zo’n koffie fan namelijk.

    Groetjes Renate

    Reageer
  • Nou ik heb hem gemaakt hoor… super lekker! Smeuïg is ie zeker, top receptje! Koffie voor een deel vervangen door water, smaakte er niet minder door.

    Gr Renate

    Reageer
  • Deze tulbandcake vandaag gemaakt.
    Is mooi uit de vorm gekomen.
    De topping morgenochtend maken , ben benieuwd hoe het smaakt.
    Morgen een feestdag met onze kinderen en kleinkinderen .

    Groetjes William

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *