Slow cooker pulled chicken salade

IMG_1810

Ik had al weken zin in pulled chicken uit de slow cooker en aangezien ik al lang geen comfort cooking artikel had geplaatst leek het mij weer eens leuk een niet bak-gerelateerd recept te plaatsen. Pulled chicken, draadjesvlees van kip, is makkelijker om te maken dan haar meer bekende neef pulled pork. Vandaag vertel ik jullie eigenlijk twee dingen: 1. hoe maak je slow cooker pulled chicken en 2. hoe maak je er een pulled chicken salade van. Met salade bedoel ik niet een maaltijdsalade, maar iets dat je ook op toastjes of je broodje doet. Vergelijkbaar aan krabsalade, alleen dan met kip. Maar om de salade te maken zul je eerst de pulled chicken moeten maken en daar heb ik een mega makkelijk en snel recept voor.

IMG_1813

In het recept zal ik benoemen tot waar je “gewone” pulled chicken hebt. Vervolgens leg ik verder uit hoe je er de salade mee maakt, iets dat maar één stap meer is. Ik laat dus vooral zien hoe je eenvoudig kunt variëren. De salade zal het goed doen op een broodje of sandwich, heerlijk bij een picknick. Of je serveert het met toastjes of stokbrood op een gezellige avond. Hoe dan ook, deze pulled chicken uit de slow cooker is lekker genieten en de bereiding is simpel en snel.

IMG_1806

Slow cooker pulled chicken salade
Ingredienten
 • 8 kipdijfilets
 • 250 ml cola (geen light product)
 • licht pittige ‘rub’ (kruidenmengsel)
 • scheutje sojasaus
 • 3-4 el mayonaise
 • optioneel: tabasco
Bereiding
 1. Verwarm de slow cooker voor. Leg de kipdijfilets op een bord en bestrooi ruimschoots aan alle kanten met de rub. Wrijf de rub er goed in.
 2. Was je handen met zeep. Doe een beetje olijfolie in een pan en zet op hoog vuur. Zodra de pan heet is schroei je de kipdijfilets zoveel mogelijk dicht, zodat er een dun kanpperig korstje ontstaat.
 3. Doe de kipdijfilets in de slow cooker en giet er de cola overheen. Breng nog extra op smaak met een scheutje sojasaus en wat een eetlepel extra rub. Duw de kipdijfilets eventueel nog een beetje aan, zodat ze allemaal in de cola liggen.
 4. Doe de deksel op de pan en zet de slow cooker op ‘high’, in mijn geval op standje 2. Laat drie uur staan.
 5. Haal met een knijptang de kipdijfilets voorzichtig uit de slow cooker en zet de cooker op verwarmen of uit.
 6. Trek met twee vorken de kip uit elkaar, dit zal heel erg gemakkelijk gaan. Doe al het draadjesvlees in een kom.
 7. Giet een groot deel van het vocht uit de slow cooker, maar laat een bodempje vocht staan. Doe het draadjesvlees terug in de cooker. Op dit moment heb je goed gekruide pulled chicken en kun je er mee gaan variëren. (Denk aan opnieuw opwarmen en serveren met barbecuesaus op een zelfgemaakt broodje met cole slaw).
 8. Doe de mayonaise bij de pulled chicken en roer even goed door. Voor wat meer pit zou je een beetje tabasco kunnen toevoegen, zout zit meestal al voldoende in de ‘rub’.
 9. De salade zal nu lauw zijn en kun je direct serveren. Ook kun je er voor kiezen om de kip eerst volledig te laten afkoelen en dan pas te vermengen met de mayonaise en deze te bewaren in de koelkast tot aan serveren.

Nu heb ik zin om een paar heerlijke broodjes te bakken en mijn overige portie pulled chicken met barbecuesaus te eten. Een kruiden rub koop je tegenwoordig in de meeste supermarkten en vind je bij de kruiden. Er is vaak keuze uit meerdere smaken. Ik heb gekozen voor een licht pittige cajun rub die goed samengaat met kip, maar ook met vlees en vis.

Heb jij een slow cooker in huis? Ben je nog benieuwd naar andere slow cooker recepten? Het recept voor pulled pork uit de slow cooker vind je hier.

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

 • Hallo Lian, ik ben niet in het bezit van een slow cooker, kan je dit ook op een andere manier maken. Het ziet er verrukkelijk uit!

  Reageer
  • Je zou het ook in een gietijzeren braadpan met deksel die de oven in kan kunnen klaarmaken. Alleen kan ik je dan niet vertellen hoe lang of op welke temperatuur je dit het beste kunt doen. Daarnaast moet je er bij blijven wanneer je het in de oven bereidt, dit kan wel een paar uurtjes in beslag nemen. Het kan wel, maar zo heb ik het nog nooit geprobeerd.

   Reageer
 • Dank je wel voor je reactie, ik ga het gewoon proberen en laat het je wel weten.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *