Sloffentaart met zomerfruit

Hoera! Er staat weer een lekkere taart online. Deze zomerse taart kun je prima maken in de herfst en als je geen lekkere aardbeien meer kunt vinden, dan kun je die vervangen voor frambozen of bramen. Ik koos verder voor ananas en kiwi, zodat deze sloffentaart met zomerfruit een frisse bite kreeg. Ik vind een sloffenbodem een van de lekkerste taartenbodems. Een bodem die je ook echt mag proeven en al een gebak op zichzelf is. Eerlijk waar, ik snap niet waarom ik die nooit eerder heb gemaakt. Dat heb ik trouwens wel, maar dat is een lang verhaal en daar kom je niet voor. Je leest dit omdat je een recept van mij wilt, dus lees maar snel verder.

Sloffentaart met zomerfruit

(8-10 stukken, springvorm van 22cm)

Ingrediënten
 • 250 gram bloem
 • 2 tl bakpoeder
 • 180 gram boter
 • 100 gram fijne suiker
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 1 ei (half ei voor bodem, half ei voor spijs)
 • rasp van 1/2 citroen
 • snufje zout
 • 190 gram amandelspijs (naar recept)
Topping
 • mix voor banketbakkersroom van dr. Oetker
 • 250 ml slagroom
 • vers fruit zoals aardbeien, kiwi en ananas
Bereiding
 1. Begin met het maken de amandelspijs. Het recept vind je hier.
 2. Volg voor de gele room de bereidingswijze met slagroom zoals staat beschreven op de achterkant van de mix. Laat opstijven in de koelkast. (Maak eventueel zelf banketbakkersroom volgens dit recept en voeg dan een deel van de banketbakkersroom toe aan stijf geklopte slagroom tot je een stevige Zwitserse room hebt.)
 3. Doe alle overige ingrediënten, maar wel de helft van het ei, in een kom en mix er een soepel deeg van. Wikkel in vershoudfolie en leg minsten een half uur in de koelkast.
 4. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 centimeter dikte op een met bloem bestoven werkblad. Neem de bodem van je springvorm om te controleren of het deeg al ver genoeg is uitgerold. Ga met een scherp mesje langs de rand van de springvorm bodem. Leg een vel bakpapier in je springvorm, klem vast en vet de randen in. Plaats de uitgesneden ronde sloffenbodem in de springvorm.
 5. Maak het spijsmengsel door het resterende ei door het spijs te kneden. Doe de spijs in een spuitzak en spuit in een cirkelbeweging over de bodem waarbij je de buitenste rand voor ongeveer 1-2 centimeter vrij laat.
 6. Bak de sloffentaartbodem goudbruin in 30 minuten op 180 °C of 165 °C hetelucht. Na het bakken verwijder je de springvorm en laat je de sloffenbodem afkoelen alvorens je deze gaat decoreren.
 7. Vul een spuitzak met kartelmondje met de gele of Zwitserse room en spuit toeven over de sloffentaartbodem tot deze volledig bedekt is. Begin met de buitenste rand en werk naar binnen toe.
 8. Was, schil en snijd het fruit indien nodig. Verdeel het fruit over de room en steek eventueel taartprikkers in jouw sloffentaart met zomerfruit voor extra feestelijkheid.

De bodem van een sloffentaart kun je prima van tevoren bakken en deze tot gebruik invriezen. Zo heb je altijd een lekkere taartbodem in je vriezer liggen. Eenmaal gedecoreerd bewaar je jouw sloffentaart in de koelkast voor 2-3 dagen. Let erop dat de bodem steeds taaier zal worden in de koelkast en haal deze een half uur voor serveren uit.

Ik neem met deze taart officieel afscheid van de zomer en kijk uit naar een mooi najaar!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Fijn dat je laat zien dat het ook gemaakt kan worden zonder sloffenvorm.Waarom ik dat dan zelf niet verzin weet ik niet, maar nu is er geen excuus meer om deze te maken.

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *