Simpele chocoladecake: makkelijk en snel

IMG_7777

Iedereen kent ze wel: de Tony’s Chocolonely chocolade repen. Ieder jaar aan het eind van de zomer brengen ze drie limited edition smaken uit waarna je kunt stemmen op de lekkerste van de drie zodat die opgenomen wordt in hun vaste assortiment. Ik vroeg mij altijd al af of je dit soort rare smaak chocolade repen ook gewoon kunt smelten en er een soort van chocolade icing van kunt maken. Nou ik heb het geweten met deze super makkelijk te maken simpele chocoladecake.

Het kan dus. Oké, je icing wordt niet glad, want er zitten nou eenmaal stukjes in de chocolade repen van Tony’s Chocolonely. Het smaakt echter wel en ik vind die oneffenheden eigenlijk wel wat hebben, het geeft deze simpele chocoladecake wat meer karakter.

IMG_7787

Volgens mij had ik in twee uur tijd deze cake van begin tot eind klaar staan. Ik reed er mee naar mijn werk en binnen een uur was ‘ie door verschillende collega’s opgegeten. De chocolade icing wordt steviger dan je op de foto ziet, hier was de icing en de cake nog een beetje warm.

Het recept is eenvoudig en geeft een mooie chocoladecake als resultaat. Ik houd wel van een goede chocoladecake zonder al te veel poespas en door de chocolade van Tony’s Chocolonely is ‘ie toch net even anders zonder dat het veel extra werk oplevert. Ik koos trouwens voor de pure chocolade met sinaasappel en rozemarijn reep. Pure chocolade heeft altijd mijn voorkeur om een chocolade glazuur, icing of ganache mee te maken.

IMG_7791

Simpele chocoladecake met Tony’s Chocolonely icing
Ingrediënten
 • 6-7 el gezeefde cacao
 • 1/2 cup kokend water
 • 2 tl vanilla extract
 • 1 cupbloem
 • 1/2 tl baksoda
 • 1 snufje zout
 • 2/3 cup plantaardige olie
 • 1 cup fijne kristalsuiker
 • 3 biologische eieren
Voor de icing
 • 1/3 cup melk
 • 125 gr Tony Chocolonely (limited edition) chocolade
Bereiding
 1. Verwarm je oven voor op 170 °C en vet een springvorm van ongeveer 22/23 cm in met wat olijfolie en bekleed de bodem met een stuk bakpapier.
 2. Doe de cacao en het kokende water bij elkaar en mix met een vork tot het een dikker, maar vloeibaar, geheel is. Voeg de vanille extract toe en roer nog een keer door en laat vervolgens afkoelen terwijl je verder gaat met de volgende stappen.
 3. Doe de droge ingrediënten: het meel, de baksoda en het zout in een kom en vermeng.
 4. Doe de suiker, de olie en de eieren in een grote kom en mix het geheel voor ten minste 3 minuten op een hoge snelheid tot een luchtige massa.
 5. Zet de mixer op de laagste snelheid en voeg het intussen lauwe chocolademengsel toe.
 6. Wanneer het chocolademengsel is opgenomen voeg je het meelmengsel toe. Mix kort door totdat al het meel is opgenomen in het beslag. Shraap de zijkanten van de kom schoon met een pannenlikker en roer nog een keer het beslag door.
 7. Doe het beslag in de springvorm en bak de cake in 45 minuten gaar.
 8. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de springvorm en ga vervolgens met een mes langs de raden alvorens de springvorm te verwijderen. Keer de afgekoelde cake voorzichtig om, om ook de onderkant van de springvorm eraf te halen. Trek vervolgens het bakpapier voorzichtig eraf en keer de cake weer om en plaats direct op een mooie schaal, bord of plank.
 9. Laat de cake afkoelen terwijl je de icing maakt. Doe de melk ik een pannetje en breng aan de kook. Breek de chocolade in kleinere stukken en doe in een kom.
 10. Giet de kokende melk over de chocolade en laat even staan. Roer met een garde totdat alle chocolade is gesmolten. Laat 5-10 minuten afkoelen en giet over de cake.
 11. Laat het geheel verder afkoelen, of – what the heck – eet ‘m direct op terwijl de cake nog warm is en de saus er over heen vloeit.

Waar je ook voor kiest, laat het smaken!

Liefs Lian

Ook interessant

Lian-38-scaled.jpg

Hee, jij daar!

Mag ik mezelf even voorstellen? Ik ben Lian. Een meisje, moeder, vrouw die met een zachte ‘G’ door het leven gaat en voldoening haalt uit andere mensen helpen. Ik heb vele rollen die ik met liefde vervul, maar mijn grootste passie is reizen door Amerika met mijn gezin. Als tijd geen issue zou zijn, schrijf ik iedere dag over al mijn passies op deze blog. In realiteit lukt dat niet altijd. Des te meer waardeer ik jouw bezoek. Dank je wel en liefs!

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

5 Reacties

 • Klinkt goed, ookal vind ik de huidige limiteren editions van Tony’s toevallig alledrie niet zo lekker. Maar met een andere smaak kan het natuurlijk net zo goed!

  Reageer
 • Hallo
  Het ziet er verrukkelijk uit,dus ga het ook maken
  Mijn vraag is alleen ,hoeveel gram is een halve cup
  En wat voor plantaardige olie kan ik het beste gebruiken
  Vr gr
  Marian

  Reageer
 • Hey,
  Ik heb het recept vandaag voor de 4e of 5e keer gemaakt! Echt geweldig! Ik doe het meestal met normale pure chocolade, omdat die van tony’s vrij duur zijn en ik dat altijd in huis heb:) echt heel erg bedankt voor dit leuke, lekkere recept!

  Groetjes Bente

  Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *