Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Scones! Het ideale zondagsbroodje

IMG_6301

Wat is het alweer lang geleden dat ik scones gebakken heb. Niet omdat ze moeilijk zijn om te maken. In tegendeel dit recept voor scones is heel erg makkelijk. Ik ben er gewoon niet meer aan toegekomen, ook al roep ik iedere keer ‘dit weekend’ ga ik scones bakken.

Het gaat er wel weer van komen en ik denk dat het helpt dat ik dit recept nu opnieuw publiceer op deze blog en ook nog eens heb vertaald naar het Nederlands.

Update: op zaterdag 19 juli 2014 heb ik eindelijk weer deze scones gebakken. Ik heb van deze uitzonderlijke gebeurtenis direct gebruik gemaakt en nieuwe foto’s gemaakt voor bij dit recept. Het recept voor de appelconfituur op de foto vind je hier.

IMG_6287

Scones
Ingrediënten
  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 25 gr witte basterdsuiker
  • 50 gr ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
  • 100 ml halfvolle melk en extra om te bestrijken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe het meel, bakpoeder en zout in een kom en zeef een keer.
  3. Roer de suiker door het meel en voeg de blokjes boter toe.
  4. Wrijf het boter door het meel en de suiker totdat er een kruimelig geheel ontstaat.
  5. Terwijl je kneed voeg je beetje bij beetje de melk toe totdat je een soepel en elastisch deeg hebt. Wees zuinig met de melk, want het kan dus zijn dat je niet alle melk nodig hebt. Toch teveel melk toegevoegd? Los dit op door wat gewone bloem toe te voegen totdat je weer een soepel en elastisch deeg hebt.
  6. Laat het deeg een kwartier rusten, alvorens we het gaan uitrollen op een met meel bestoven aanrecht. Rol het deeg uit totdat het een dikte heeft van 2 cm.
  7. Steek met een ronde vorm ongeveer 6 – 10 scones uit het deeg (afhankelijk van de diameter van je cookie cutter of glas) en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: Maak geen draaiende beweging bij het uitsteken van de scones. Dit kan een gelijkmatig rijzing van de scone tegengaan en dat zou jammer zijn.
  8. Bestrijk de scones met melk en bak ze in 10 – 12 minuten goudbruin en laat kort afkoelen op een rooster.

IMG_6300

Serveer de scones met clotted cream (lees hier hoe je dat zelf maakt) en je favoriete smaak jam of confituur. Waar je ook voor kiest laat het vooral smaken.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

  • Oeh scones, lekker! Ga je recept zeker een keer proberen! Inderdaad heerlijk voor een zondagse brunch.

    Reageer
  • Hi Lian,

    In het recept van de scones staat een link naar “clotted cream”. De link doet het niet en het recept kan ik niet vonden op de site.

    Zou je dat recept nog eens willen plaatsen?

    Groetjes, Inge

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *