Salted dulce de leche tartelettes

IMG_2919

Vandaag het vervolg, maar ook het einde, van het tartelettes avontuur dat ik in augustus met een collega van mij aanging. Eerder deze week zag je al de frambozen tartelettes online komen waarmee je nog even kunt vasthouden aan de zomer. Maar als je al met een been in de herfst staat dan zullen deze salted dulce de leche tartelettes met een laagje ganache je zeker aanspreken. Net zoals de frambozen tartelettes zul je wat voorbereidingen moeten treffen, maar als je alles dan eenmaal klaar hebt staan is het taartje zo gemaakt. Ben je al benieuwd naar het recept?

Ook nu kun je met een gerust hart op de links hieronder klikken, ze zullen vanzelf openen in een nieuw tabblad. Handig! Scroll maar snel door naar beneden.

IMG_2907
Salted dulce de leche tartelettes

(8 stuks)

Ingrediënten
 • zanddeeg (naar recept)
 • salted dulce de leche (naar recept)
 • 150 gr pure chocolade
 • 150 ml slagroom
 • fleur de sel
Bereiding
 1. Bereid het zanddeeg volgens recept en volg vervolgens deze how-to om er taartbodempjes mee te maken.
 2. Zorg ook dat je een blikje dulce de leche hebt klaarstaan waar je in een handomdraai salted dulce de leche van maakt.
 3. Terwijl de taartbodempjes staan af te koelen doe je de chocolade in een kom en de slagroom in een pan.
 4. Breng de slagroom aan de kook en giet over de chocolade heen. Laat even staan en roer na enkele minuten door tot je een glad en glanzend chocolademengsel krijgt, oftewel ganache.
 5. Wanneer de zanddeeg taartbodempjes op kamertemperatuur zijn kun je beginnen met het samenstellen van de salted dulce de leche tartelettes.
 6. Vul ieder bodempje voor 2/3 met salted dulce de leche en vul vervolgens tot de rand aan met de nog vloeibare ganache.
 7. Laat de tartelettes opstijven en strooi vlak voor serveren een beetje fleur de sel over ieder taartje.
 8. Bewaar de taartjes in een afsluitbare koekentrommel voor maximaal 3 dagen op een koele en donkere plek.

Deze heerlijke chocolade en salted dulce de leche tartelettes lijken wel het tegenovergestelde van de zoete en fruitige frambozen tartelettes die ik eerder deze week deelde. Maar ze zijn beide gewoon super lekker en als je alles klaar hebt staan heel erg snel gemaakt. Welk taartje lijkt jou het lekkerst?

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

2 Reacties

 • Mmm wat weer een heerlijke foto’s!
  Ga gauw eens proberen om tartelettes te maken.
  Heb namelijk twee van deze vormpjes maar nog nooit iets mee gemaakt…
  Nu dus het juiste moment 🙂
  Fijne zondag!

  Reageer
 • Die zien er zaliig uit! Laat ik nou net alles in huis hebben om deze te maken? Dit weekend ga ik aan de slag?

  Reageer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *