Rutger bakt feestelijk

IMG_8599

Het is zo ver de welbekende feestmaand december is begonnen. Rutger van den Broek speelt daar op in met zijn nieuwe bakboek Rutger bakt feestelijk. Ook al kun je vele van de feestelijke gerechten het hele jaar door klaarmaken, staat dit boek stiekem gewoon in het teken van de kerstmaand december. Kijken en lezen jullie mee voor meer Rutger?

IMG_8614

De indeling van het bakbboek is gebaseerd op de zoete momenten voor, tijdens en na Kerstmis. Vooral het hoofdstuk Desserts, Bij de kofiie en Brunch zijn geschikt het hele jaar door, maar het zijn dan wel recepten waar je hoe dan ook mee uit pakt. Ondanks het thema van het bakboek is het ook geschikt voor de onervaren bakker. Hieronder lees je dat het boek ook weer in gaat op basisrecepten, -technieken en -ingrediënten.

IMG_8604

Omdat het boek ook geschikt is voor de beginnende thuisbakker en het thema feest is, vind ik dit boek een geweldig leuk cadeau om te geven of krijgen met Sinterklaas. Waarom? Omdat je er vervolgens direct mee aan de slag kunt voor Kerstmis. Heerlijk toch?! De foto’s in het boek vind ik ontzettend mooi. Het baksel staat centraal en de styling is subtiel feestelijk.

Voor de echte fan bevat Rutger bakt feestelijk ook een paar kiekjes van Rutger. Persoonlijk had dat voor mij niet gehoeven, maar ik kan mij indenken dat sommige mensen dat wel willen. Dus als je naast een stukje taart ook een stukje Rutger wilt zit je met dit bakboek gebakken!

IMG_8611

Even wat foto’s voor een indruk van het bakboek. Hierboven een mooie kersttulband en ik denk dat jullie de chocolade-sinaasappelmoelleux ook al gespot hadden.

IMG_8607

Bovenstaand dessert wil ik dit jaar gaan maken als ik daar de tijd voor heb: aardbeientiramisu.

IMG_8602

Wat paginavullende foto’s, het geeft heel erg de styling van het boek weer. Ik vind het heel mooi. Ik zou het zo kunnen inlijsten.

IMG_8600

De topper van het boek vind ik deze frambozencharlotte met champagne. Dit omdat het maken van een charlotte al jaren op mijn lijstje staat en ik deze nu toch echt eens moet gaan maken. Ik vind de gekozen zoetigheden zeer toegankelijk en ook echt passen in het seizoen en de feestmaand december. Het is een leuk bakboek om aan de kookboekencollectie toe te voegen, maar dat komt dan ook omdat ik echt fan ben van Kerstmis en alles eromheen. Ik kan mij indenken dat wanneer je daar minder mee hebt,dit boek jou ook minder zal aanspreken. Ik kan mij echter bijna niet indenken dat als je fan bent van bakken je niets moet hebben van feestdagen 😉

Titel: Rutger Bakt Feestelijk
Auteur: Rutger van den Broek
Uitvoering: 160 pagina's (hardcover)
Prijs: € 17,50 
Bestellen: Bol.com

Ik blader nog even verder door Rutger bakt feestelijk. Mocht jij trouwens nog op zoek zijn naar een paar zoete bak- en/of kookboektips voor de komende dagen en Kerstmis, check dan snel dit artikel.

Liefs Lian

Deze review bevat producten die door een uitgever of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *