Royal icing van eiwit

IMG_4149

Royal icing heb ik eigenlijk nooit gemaakt, omdat ik A. niet vaak koekjes decoreer en dus ook geen hele pot eiwitpoeder wilde aanschaffen en B. ik royal icing niet met rauwe eiwitten ga maken. Maar gelukkig ligt er nu een oplossing in de Albert Heijn, namelijk de gepasteuriseerde eiwitten van het merk Two Chicks. Ik keek een beetje rond op het internet en zag zoveel variaties royal icing dat ik besloot maar gewoon aan de slag te gaan. Met goed resultaat en omdat vanmiddag het recept voor deze te leuke Rudolph koekjes online komt, heb ik besloten jullie op deze vroege ochtend een recept voor royal icing met gepasteuriseerde eiwit te geven.

Geen tijd te verliezen deze zondagochtend, dus gelijk door naar het recept.

IMG_4157

Royal icing van eiwit
Ingrediënten
 • 1 cup poedersuiker
 • 1-2 el two chicks gepasteuriseerde eiwit
 • snufje cream of tartat of een 1/4 tl citroensap
 • evt. water
 • evt. eetbare kleurstof
Benodigdheden
 • mixer met garde opzetstuk
 • spuitzak
 • spuitmondje met kleine opening
Bereiding
 1. Doe de poedersuiker in een kom en zeef een keer om grote stukjes eruit te halen.
 2. Voeg 1 el gepasteuriseerde eiwit en de cream of tartar toe en mix door. Blijft de icing te droog of dik, voeg dan nog een klein beetje eiwit toe. Niet meer dan 2 el per 1 cup poedersuiker.
 3. Doe de royal icing in de spuitzak met een klein spuitmondje en decoreren maar.
 4. Voeg een beetje water toe om de icing dunner te maken als je er grote opppervlakken mee wilt opvullen en voor het kleuren van de icing gebruik je eetbare kleurstof, zoals bijvoorbeeld van Wilton.

Je kunt het recept indien nodig verdubbelen.

Alvast een receptje zodat je vanmiddag nog aan de slag kunt met de chocolade Rudolph koekjes die later deze ochtend online komen. Ik heb al echt zin gekregen in kerst.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *