Scrambled eggs

IMG_5312

Ik zal eerlijk bekennen dat ik graag eieren eet. Er is eigenlijk geen eigerecht dat ik niet lust. Scrambled eggs, oftewel roerei, vind ik perfect voor het ontbijt en zo makkelijk om te maken. Omdat het bijna Moederdag is en een lekker ontbijtje daar goed bij past, deel ik vandaag hoe ik mijn scrambled eggs maak. 

Binnenkort wil ik trouwens ook die andere eigerechten gaan maken, zoals een goede omelet of eggs Benedict. Maar vandaag gaat alle aandacht naar het oh zo makkelijke roerei.

IMG_5308

Scrambled eggs (roerei)

2-3 personen

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • margarine / roomboter
  • peper en zout
  • peterselie en/of waterkers
Bereiding
  1. Verhit een koekenpan op hoog vuur en laat een klontje boter smelten.
  2. Zodra het schuim wegtrekt zet je het vuur iets lager en breek je twee eieren boven de pan.
  3. Roer met een spatel direct door zodat het eigeel al een beetje vermengd met het eiwit. Voeg nu naar smaak peper en zout toe. Roer gelijk weer verder tot je allemaal kleine stukjes hebt.
  4. Laat het roerei niet te lang bakken en breng het over naar een dieper bord. Dek dit af met aluminiumfolie.
  5. Herhaal stap 2 t/m 4 nog twee keer.
  6. Bestrooi je scrambled eggs met een beetje peterselie en/of serveer met een beetje waterkers.

Misschien niet heel bijzonder, maar wel perfect voor Moederdag. Later deze week komt nog extra Moederdag inspiratie online, ondertussen geniet ik nog even van mijn vakantie.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *