Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Scrambled eggs

IMG_5312

Ik zal eerlijk bekennen dat ik graag eieren eet. Er is eigenlijk geen eigerecht dat ik niet lust. Scrambled eggs, oftewel roerei, vind ik perfect voor het ontbijt en zo makkelijk om te maken. Omdat het bijna Moederdag is en een lekker ontbijtje daar goed bij past, deel ik vandaag hoe ik mijn scrambled eggs maak. 

Binnenkort wil ik trouwens ook die andere eigerechten gaan maken, zoals een goede omelet of eggs Benedict. Maar vandaag gaat alle aandacht naar het oh zo makkelijke roerei.

IMG_5308

Scrambled eggs (roerei)

2-3 personen

Ingrediënten
  • 6 eieren
  • margarine / roomboter
  • peper en zout
  • peterselie en/of waterkers
Bereiding
  1. Verhit een koekenpan op hoog vuur en laat een klontje boter smelten.
  2. Zodra het schuim wegtrekt zet je het vuur iets lager en breek je twee eieren boven de pan.
  3. Roer met een spatel direct door zodat het eigeel al een beetje vermengd met het eiwit. Voeg nu naar smaak peper en zout toe. Roer gelijk weer verder tot je allemaal kleine stukjes hebt.
  4. Laat het roerei niet te lang bakken en breng het over naar een dieper bord. Dek dit af met aluminiumfolie.
  5. Herhaal stap 2 t/m 4 nog twee keer.
  6. Bestrooi je scrambled eggs met een beetje peterselie en/of serveer met een beetje waterkers.

Misschien niet heel bijzonder, maar wel perfect voor Moederdag. Later deze week komt nog extra Moederdag inspiratie online, ondertussen geniet ik nog even van mijn vakantie.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!