Reizen met een camper door zuidwest Amerika

De meeste gezinnen die een rondreis door zuidwest Amerika willen maken, kiezen voor het reizen met een camper. Amber besloot dit ook met haar gezin te doen. In mei 2019 reisden zij met een camper door zuidwest Amerika. Eerder dat jaar deelde Amber al haar verhaal hier op de blog over de beslissing om met een camper door Amerika te reizen, terwijl ze voorheen altijd voor een huurauto koos. Wat haar deed besluiten om voor een camper te kiezen lees je via deze link terug. Na afloop van hun rondreis stelde ik Amber opnieuw een paar vragen over de reis. Hoe is het reizen met een camper bevallen en welke tips heeft ze voor jou?

Jullie zijn voor het eerst op reis geweest met een camper, na jaren altijd voor een huurauto te hebben gekozen. Inmiddels zijn jullie terug van jullie rondreis door zuidwest Amerika. Vertel!?

Het was een fantastische reis! We hebben zoveel gezien en gedaan. We zijn door prachtige gevarieerde landschappen gereden. Van de kust tot de woestijn met landschappen vol cactussen, door bossen en bergen, langs meren en uitgestrekte vlaktes. Echt zo mooi! Ik wil weer terug! Ook hebben we door mooie dorpjes en steden gereden zoals San Diego, wat één van onze favoriete steden is in Amerika. En natuurlijk Las Vegas, dat moet je een keer gezien hebben. Wat een gekkenhuis is dat, maar heel gaaf om er een keer geweest te zijn. En een dagje Disney was natuurlijk helemaal geweldig voor ons zoontje, vooral Cars land. Ook hebben we allerlei weersomstandigheden gehad. In Palm Desert was het 40 graden maar in de Grand Canyon -1 met sneeuw. Bijzonder om mee te maken, maar wat was het koud. Ik was dan ook blij dat we er maar één nachtje waren en de volgende dag weer verder reden naar Page, waar het gelukkig weer rond de 16 graden was.

Wow een hele berg aan ervaringen rijker dus. Maar die camper… Hoe was het om daarmee rond te reizen?

Met de camper door zuidwest Amerika reizen is zo anders dan met een huurauto. Wat een avontuur was dat. Je komt echt op de mooiste plekken terecht midden in de natuur. Je wordt wakker met een prachtig uitzicht. En ik vond het superhandig met kleine kinderen. Je hebt alles bij de hand, zoals bijvoorbeeld een wc, ook voor mijzelf heel fijn 😉 Voor ons zoontje was het ook heel prettig om een vaste plek te hebben en elke avond in hetzelfde bed te slapen. Ik kan het iedereen aanraden met kleine kinderen. Echt heel gaaf om een keer meegemaakt te hebben.

Dat klinkt goed. Wat vond je nog meer voordelen van het reizen met een camper door zuidwest Amerika?

De voordelen om met een camper te reizen vond ik toch wel dat je echt alles bij de hand hebt. Even tussendoor ergens picknicken, nooit opzoek te hoeven naar een wc, ben je moe dan parkeer je je camper en ga je even liggen op bed. Geen gesleep met koffers en maar één keer uitpakken en alles een plekje geven. Wat ik ook prettig vond was het ontbijten in de camper, rustig wakker worden en gelijk aan tafel schuiven. Daarnaast scheelt het dat je niet altijd meer opzoek hoeft naar een restaurant. Met kleine kinderen is het gewoon niet altijd even handig om uit eten te gaan.

En vielen er ook dingen tegen?

Natuurlijk zijn er ook wel wat nadelen aan het reizen met een camper. Het is wat onhandiger om met een camper de steden in te gaan. Vooral de steden en dorpjes langs de kust van Los Angeles naar San Diego is wat onhandig met een camper. Je bent soms wat langer opzoek naar een parkeerplek, omdat je niet overal kan staan en je meestal meerdere parkeerplekken nodig hebt. Maar dat heeft ons er niet van weerhouden om er toch heen te gaan. Sommige plekken wilde ik per se naar toe en uiteindelijk is dat allemaal prima gegaan. Het douchen vond ik ook wat minder in een camper, het is toch allemaal wat kleiner dus op zo’n momenten miste ik de luxe van een hotel wel.

Jullie hadden alle campings al vastgelegd. Zou je het achteraf gezien anders hebben gedaan of ben je helemaal tevreden met je keuzes?

Het is natuurlijk heel persoonlijk. De één wil graag op de bonnefooi gaan, maar ik vindt het prettig en leuk om alles van te voren uit te zoeken en niet op het moment zelf nog opzoek te gaan naar een camping. Sommige campings moet je wel van te voren boeken om verzekerd te zijn van een plekje, zoals campings in de nationale parken want die zitten heel snel vol. Dus ik zou het niet anders hebben gedaan.

Jullie verbleven ook in de nationale parken. Hoe vond je dat?

Ja, we verbleven in een aantal nationale parken zoals de Grand Canyon en Zion. In de Grand Canyon stonden we op Mather Campground. Hier sta je in een bos hoewel we hier niet zoveel van meegekregen hebben omdat het sneeuwde en koud was. Dat was ook de enige camping waar we geen full hook-ups hadden. Persoonlijk vond ik deze camping iets minder, maar misschien kwam dat ook door het weer. Om alles besneeuwd te zien was wel bijzonder, maar je bent dan toch meer op binnen aangewezen. Wat had ik een medelijden met de mensen die daar in een tentje sliepen! In Zion stonden we op Watchman Campground, die camping vond ik erg mooi. Je staat hier tussen de bomen met de bergen om je heen. Langs de camping stroomt de Virgin River. Je bent op loopafstand van een supermarkt en een aantal restaurantjes. Een aanrader is Cafe Soleil, een leuk eettentje met heerlijk eten en aardige bediening. Ook het bezoekerscentrum en de shuttlebussen zijn op loopafstand. Vanuit de camping kun je een aantal wandelingen doen. De Pa’rus Trail loop je zo op vanuit de camping. Het is een makkelijke wandeling die goed te doen is met kinderen. Je loopt hier op deels verharde paden langs de rivier met de bergen om je heen. Prachtig!

Zijn er bepaalde campings die je anderen zou kunnen aanraden?

Roadrunner Campground net iets boven Phoenix en Wahweap RV & Campground vlak bij Page zijn echte aanraders. Je staat bij alle twee de campings aan een meer met een schitterend uitzicht.

Jullie kozen voor het reizen met een camper omdat jullie nu een kind hebben. Hoe vond jullie zoontje het reizen met de camper?

Ons zoontje vond het eigenlijk allemaal wel prima. Als we bij de camping aankwamen mocht hij voorin bij mij op schoot en gingen we met de plattegrond opzoek naar ons plekje. Daarna met papa alles aansluiten. Dat vond hij erg leuk. Tijdens het rijden ging het gelukkig ook goed, maar daar had de iPad ook wel een bijdrage in. Hoewel hij tussendoor ook prima met iets anders aan het spelen was of even een dutje deed.

Terugkijkend op de reis. Wat is het mooiste dat je gezien/gedaan/ervaren hebt?

Dat is een lastige vraag want het was allemaal zo gaaf! Maar als ik terug denk aan de reis dan vond ik het rijden door de landschappen toch wel erg indrukwekkend, vooral als je Zion inrijdt. Sedona en omgeving vond ik ook prachtig. En dan de eindeloze vlaktes en bergen vol met cactussen in de buurt van Phoenix, love it! Maar ik hou ook echt van de kust. Laguna Beach en La Jolla vindt ik heerlijke plekken. Bij Coronado heb je een prachtig uitzicht op de skyline van San Diego. Huntington Beach was ook een tof stadje, echt een surfplek. We stonden hier met de camper aan het strand. Heerlijk wakker worden met het geluid van de zee.

Aan het begin van de reis had je nog niet veel tips (logisch ook), maar nu jullie terug zijn: welke tips heb je voor anderen die ook met een camper en kind(eren) willen rondreizen door zuidwest Amerika?

Zorg dat de rijafstanden niet te lang zijn. Af en toe een rustdag tussendoor is ook belangrijk. Een zwembad op de camping doet het ook altijd goed. Bij de campings in de natuur heb je meestal geen zwembad of speeltuintje maar bij de andere campings heb ik daar wel rekening mee gehouden bij het boeken van te voren. We hebben ook bijna geen speelgoed meegenomen, leuker is om daar wat te kopen. Hebben ze weer iets nieuws en zijn ze weer even zoet, haha. Ook hebben we een aantal pretparken bezocht zoals Legoland, Children’s Museum of Phoenix en Disneyland in Anaheim. Disneyland hadden we aan het einde van de reis gepland zodat ons zoontje nog iets had om naar uit te kijken. In de camper heb je voor en achter boven de bedden een dakraam zitten. In de vroege ochtend heb je dus de zon vol in je gezicht schijnen, niet echt prettig wakker worden. Bij de Walmart hebben we dubbelzijdig tape gekocht en een kartonnen tas er tegenaan geplakt.

Mocht jij zelf nou ook zo’n mooie camper rondreis door zuidwest Amerika willen maken, maar weet je niet waar te beginnen? Schakel mijn hulp in en maak van jouw droomreis door Amerika werkelijkheid.

Liefs Lian

Lian - dia 1

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *