Opnieuw een recept dat ik op mijn oude adres al ooit had gepubliceerd, maar waar ik eigenlijk geen goede foto’s van had om daadwerkelijk mee te verhuizen. Het heeft dan even geduurd, maar hier zijn ze dan mijn perfecte smelt-in-je-mond red velvet cupcakes.
Dit zijn echt cupcakes om verliefd op te worden. Het is dan ook niet verrassend dat je ze voornamelijk rond Valentijnsdag veel ziet. Persoonlijk vind ik ze erg geschikt voor de wat koudere maanden, maar eigenlijk kunnen ze altijd wel. Red velvet cupcakes is dan ook één van mijn favoriete cupcake soorten.
Voor red velvet cupcakes heb je eigenlijk altijd cakemeel en karnemelk nodig, deze kun je niet zomaar door gewone meel of melk vervangen. Heb jij deze ingrediënten net zoals ik niet standaard in huis, dan kun je hier lezen hoe je deze eenvoudig zelf maakt.
Red velvet cupcakes (12 stuks)
Ingrediënten:
- 150 gr (zelfgemaakte) cakemeel
- 2 el cacao
- 3/4 tl bakpoeder
- 1/4 tl zout
- 1/2 cup (zelfgemaakte) karnemelk
- 1 el vanille extract
- 1/2 tl azijn
- rode voedingskleurstof (ik gebruik Wilton icing color paste no-taste red)
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 56 gr ongezouten roomboter
- 1 biologisch ei
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats 12 cupcakehouders in een muffinbakplaat.
- Zeef de cakemeel, cacao, bakpoeder en zout en doe in een kom. Dit zijn je droge ingrediënten.
- Doe in een beker of kleine kom de karnemelk, vanille, azijn en kleurstof en roer goed door. Dit zijn je natte ingrediënten.
- Mix de boter en suiker in 3-5 minuten romig. Voeg het ei toe en mix nog eens 1 minuut.
- Voeg nu om de beurt de droge en natte ingrediënten toe. Zorg dat je begint én eindigt met de droge ingrediënten.
- Zodra het laatste beetje meel is verwerkt in het beslag stop je met mixen.
- Vul de cupcakehouders voor 2/3 en bak de cupcakes in 20-25 minuten gaar. Een sateprikker moet er schoon uitmaken.
Wanneer de cupcakes volledig zijn afgekoeld bedek je ze met een toef cream cheese frosting, klik hier voor mijn go-to recept. Voor verdere decoratie kun je er voor kiezen om een kale cupcake op te offeren. Verkruimel deze cupcake boven een kommetje en verdeel de kruimels over de met frosting bedekte cupcakes, zie foto’s.
Deze cupcakes zijn gewoonweg verrukkelijk en echt de moeite waard om te maken. Wil jij trouwens ook deze superschattige cupcakehouders gebruiken die ik in de Verenigde Staten gekocht heb? Kijk dan eens op Sweettableshop.com, daar verkopen ze deze ook!
Liefs Lian
5 Reacties
Ze zien er prachtig uit! Ik vind het ook echt een herfstige/winterse smaak, maar lekker genoeg om het hele jaar door te eten:)
OMG die zien er echt perfect uit!!!!!
Oh wauw, het ziet er zo mooi uit! Echt funky ook in die bakjes 🙂
Hey ik zou ipv cakejes graag een taart maken wat moet ik dan doen met de ingrediënten??
Ligt eraan wat voor taart je wilt maken. Je kunt met dit recept een bakblik van 20cm in diameter mee vullen en langer bakken tot de cake gaar is. Die kun je doormidden snijden en dan heb je twee lagen voor een taart. Hopelijk kun je met deze informatie verder aan de slag.