Recept: de lekkerste Amerikaanse chocolate chip cookies

De lekkerste chocolate chip cookies bak je zelf
De lekkerste chocolate chip cookies bak je zelf!

Als je eigenlijk al jaren het beste recept hebt voor de lekkerste Amerikaanse chocolate chip cookies maar niemand dit eigenlijk weet, dan weet je dat er werk aan de winkel is. Ik maak zelf deze chocolate chip cookies al jaren in allerlei variaties, meestal met meegebracht lekkers erin uit Amerika. Ik ben vooral dol op de butterscotch chips. Puur goud in mijn ogen. Maar lekker simpel met melk chocolade zijn deze koekjes ook al het lekkerst. Het recept dat ik hieronder deel is daarom een basisrecept en je mag zelf kiezen welke chocolate chips je toevoegt en of je dat combineert met zoiets als noten of gedroogd fruit. Er staan genoeg chocolate chip cookie variaties op mijn website die je kunt gebruiken voor inspiratie. Maar voor je die gaat zoeken, deel ik eerst nog het recept met jou én natuurlijk dé tip om altijd de lekkerste koekjes vers in huis te hebben.

Chocolate chip cookies met hetzelfde recept, maar dan gemaakt in 2015 met M&M’s en butterscotch.

De lekkerste Amerikaanse chocolate chip cookies

Voor ongeveer 20 koeken

Ingrediënten

  • 325 gram bloem
  • 1 1/4 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 275 gram chocolate chips (evt. gemengd met noten, stukjes koek, karamelfudge of gedroogd fruit)

Bereiding

  1. Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer door met een garde totdat alles goed vermengd is.
  2. Doe in een mengkom van een keukenmachine de roomboter, suiker en de eieren mix tot een romig en luchtig geheel.
  3. Voeg het bloemmengsel toe en mix op een langzame stand tot het laatste beetje het bloem is opgenomen. Deze stap kun je ook samenvoegen met de volgende stap.
  4. Voeg als laatste de vulling toe en roer deze door het deeg met een spatel.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Neem een ijsschep en haal afgestreken bolletjes uit het deeg en plaats deze met voldoende afstand op de bakplaat. Ongeveer 6 chocolate chip cookies per bakplaat.
  7. Bak de cookies in 12 minuten goudbruin en tot ze mooi zijn uitgelopen. De koekjes zullen nog zacht aanvoelen en een beetje vol staan, maar dat hoort. Eventueel kun je een keer met de bakplaat op je werkblad slaan (om zo het lucht eruit te slaan).
  8. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat en wanneer ze stevig genoeg zijn om verplaatst te worden laat je ze verder afkoelen op een rooster.

Dé tip: Altijd verse koekjes in huis

Plaats de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, maar in plaats van in de oven te schuiven vries je ze in. Haal ze na enkele uren uit de vriezer en doe in een afsluitbare plastic zak. Plaats terug in de vriezer. Je hebt nu een lading vers af te bakken koekjes in je vriezer liggen. Laat ontdooien, verwarm de oven voor en bak in 12-15 minuten gaar.

Deze koekjes brengen mij altijd weer even terug op rondreis door Amerika. Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik.

Liefs Lian

Pin deze foto om dit artikel op te slaan op Pinterest. Dankjewel!

De lekkerste chocolate chip cookies Pinterest
Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *