Proost! Alcoholvrije witte sangria

witte_alcoholvrije_sangria1

Had ik al geproost op 2017? Zo niet, dan doe ik dat nu. Eigenlijk zou er nu een sloffenbodem taart online komen, maar ik was absoluut niet tevreden met mijn recept – lees: de taart had spontaan last gekregen van de pokken. Vandaar dat mijn eerste ‘nieuwe’ recept van 2017 een drankje is. Iets sneller op de blog getoverd dan een compleet nieuwe taart en ik wilde wel gewoon heel graag een recept met jullie delen. Waarschijnlijk sta ik om die reden vanavond een Lotus speculoos cheesecake te bakken, zodat er dit weekend of begin volgende week wel een super geslaagde taart op de blog komt. Terug naar de alcoholvrije sangria, want dat is het recept voor vandaag. 

Afgelopen weekend organiseerden Nicky en ik een soort van tapas avondje voor vrienden. Daar hoort natuurlijk wijn bij, maar dat mag nu even niet. Om die reden keek ik naar de fruitschaal en de alcoholvrije witte wijn die ik nog had staan. Hmm, als je water met smaakjes kunt maken, dan kan dat ook vast met wijn. De avond zelf koos ik voor peer, druif en kaneel. Voor de foto – ik had nog een fles staan – voegde ik er ook nog wat framboos en blauwe bes aan toe. Het kleurt de wijn iets roder, waardoor het bijna op een rosé lijkt.

Ik vond het zelf vooral leuk om te zien welk fruit naar beneden zakte en welke ging drijven. Ik weet het, ik ben een totale nerd. Hoe dan ook, organiseer jij binnenkort een tapasavondje en drinkt iemand geen alcohol? Serveer dan deze witte alcoholvrije sangria.

witte_alcoholvrije_sangria2

Witte alcoholvrije sangria
Ingrediënten
 • 1 fles alcoholvrije witte wijn
 • klein trosje pitloze witte druiven
 • 1 peer
 • 2 kaneelstokjes
 • optioneel: handjevol ander fruit naar smaak
Bereiding
 1. Halveer de druiven en stop ze in een karaf met een inhoud van minstens 1 liter.
 2. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in kleine stukjes en voeg toe aan de druiven.
 3. Voeg eventueel een handjevol ander fruit toe, zorg dat het ook kleine en stukjes zijn.
 4. Doe nu de kaneelstokjes erbij en giet de wijn over het fruit. Roer met een lange stok of lepel door elkaar, zodat het fruit zich een beetje vermengd en zet weg in de koelkast.
 5. Na enkele uren heeft het fruit zijn smaak afgegeven aan de wijn en is de alcoholvrije sangria ook lekker koud.
 6. Serveer in een mooi glas.

Het is eigenlijk geen recept te noemen, maar deze alcoholvrije sangria is wel een super smakelijk idee voor als je zwanger bent. Sangria is ook buiten de zomer erg lekker en smaakt zeker goed op een tapasavondje met vrienden. Natuurlijk is deze sangria ook te maken met rode alcoholvrije wijn.

Liefs Lian

ps. een sloffenbodem taart zal ook zeker in de komende weken op de blog verschijnen.

Lian-30-scaled.jpg

Van altijd denken dat ik het ‘net niet’ was als blogger tot zelfstandig online onderneemster met een kickass bedrijf. Ik hou van dubbelzoute drop, mijn zwarte Birckenstocks sandalen en Nicci French boeken lezen. Het is mijn doel andere vrouwen te helpen om in hun eigen kracht te staan als moeder, online onderneemster of een mix van allebei!

Alle categorieën

Aanraders

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *