Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Poffertjes spiesjes

IMG_6436

Hoe leuk zijn deze spiesjes? Ik weet zeker dat als ik een kind was geweest, ik helemaal blij zou worden van deze zoete pofferjes spiesjes. En ze zijn ook zo snel gemaakt. Ideaal voor een kinderpartijtje of om uit te delen op school. Of natuurlijk voor in de lunchbox om die eerste schooldag dragelijker te maken. 

IMG_6414

Ik heb ze natuurlijk zelf gegeten en dat vomd ik geen straf. Ik was vergeten hoe lekker ik poffertjes vind en de combinatie met het fruit was ook een echt succes. Ik vertel je hieronder hoe ik aam de slag ben gegaan om deze poffertjes spiesjes te maken.

Poffertjes spiesjes
benodigdheden
  • 1 pak kant-en-klare poffertjes
  • houten spiesjes/prikkers (deze zijn van de AH)
  • vers fruit naar keuze (ik gebruikte ananas, banaan, aardbeien en blauwe bessen)
  • poedersuiker (optioneel)
IMG_6424
bereiding
  1. Verwarm de poffertjes zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik heb ze opgewarmd in de oven (stond als optie op de verpakking), want in de magnetron worden ze vaak zo klef.
  2. Snijd groot fruit, zoals een banaan, in hapklare stukjes en ontkroon de aardbeien. Besprenkel fruit dat snel bruin wordt met een beetje citroen als je de spiesjes niet direct opeet.
  3. Neem een prikker en rijg hier in willekeurige volgorde het fruit en de poffertjes aan. Ik heb zelf ervoor gekozen poffertjes dubbel te rijgen, dat stond het leukst en dan krijg je ook lekker veel poffertjes op een prikker.
  4. Doe een beetje poedersuiker over de poffertjes spiesjes naar wens.

En zo simpel is het om dit te maken. De meeste tijd zit ‘m in het kopen van het fruit en de poffertjes ?

Heb jij kinderen en denk jij dat ze dit leuk en lekker zullen vinden? Ik ben benieuwd. Laat het smaken en maak er een feestje van.

Liefs Lian

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!