Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

Pindakaas chocolate chip muffins om van te smullen

Deze pindakaas chocolate chip muffins stonden al lange tijd op mijn agenda. Ik heb ze eerlijk gezegd al een tijdje terug gebakken, maar door de verhuizing en een weekendje weg had ik geen tijd om de foto’s te bewerken en dit artikel te schrijven. Maar bij een nieuw design horen ook weer nieuwe artikelen, natuurlijk.

IMG_4400

Een paar jaar geleden, toen ik net was begonnen met bloggen, had ik me al eens aan een pindakaas baksel gewaagd. Destijds waren het cupcakes, nu dus muffins. Pindakaas moet gecombineerd worden met chocolade, dat leek mij wel lekker; een recept was zo gevonden.

Aangezien ik nog wat boekweitmeel had liggen paste ik het gevonden recept iets aan.Je moet wel van pindakaas of de smaak van gebranden pinda’s houden, maar ik vind het een leuke variatie op een standaard muffin. Hieronder het recept.

IMG_4402

Pindakaas chocolate chip muffins (18 stuks)

Ingrediënten:

  • 1 cup bloem
  • 1 cup boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 2/3 cup pindakaas
  • 30 gram ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 1 cup lichtbruine basterdsuiker
  • 2 biologische eieren
  • 3/4 cup melk
  • 3/4 cup pure chocolate chips

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius hetelucht, of 190 graden Celcius standaard oven. Plaats 18 papieren vormpjes in twee muffinbakplaten of vet deze in. (Je kunt natuurlijk ook twee keer achter elkaar bakken, wanneer je maar één plaat tot je beschikking hebt.
  2. Meng het bloem, boekweitmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  3. In een andere kom mix je de pindakaas. boter en suiker tot een romige massa; ongeveer 3-5 minuten.
  4. Voeg de eieren en de melk toe en mix tot een glad beslag.
  5. Voeg het meelmengsel toe en mix rustig door totdat het laatste beetje meel net verdwenen is.
  6. Stop met mixen en spatel de chocolate chips als laatste door het beslag.
  7. Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag en bak voor 18-20 minuten.
  8. Laat eerst 5 minuten afkoelen in de vorm en laat ze vervolgens verder afkoelen op een rooster.

Probeer deze pindakaas chocolate chip muffins zeker eens uit en laat weten wat jij er van vindt. Ze zijn in ieder geval perfect voor een picknick in het park!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest

2 Reacties

  • Het klinkt in elk geval erg lekker..wij houden wel van een pinda smaak, dus misschien is het ook voor hier thuis zeker het proberen eens waard!

    Reageer
  • Ik ben wel van de pindakaas dus dit klinkt heerlijk. En uiteraard met chocola! Match made in heaven…:)

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Moeder van Zoë (3), getrouwd, online onderneemster, ActiveCampaign-VA, levensgenieter, Amerikareisjunkie én Amerika-reisexpert wanneer er geen pandemie heerst. Ik houd ontzettend van zoute drop. Wie ben jij en waar kan ik je mee helpen?!